Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Sezona startuje s čelovkami. SkiTour ale trápí počasí

Sezona startuje s čelovkami. SkiTour ale trápí počasí
foto: SkiTour

Tomáš Leixner | 02.01.2018 | přečteno: 6862×

Nový termín, nové trasy a také závody klasickou technikou. V pátek a v sobotu se v Bedřichově rozjede závodní sezona Bedřichovským Night Light Marathonem, který je součástí největšího domácího seriálu SkiTour. Už tradičně ale pořadatele trápí počasí, takže mají v záloze náhradní trať.

Ještě loni se jel „lampičkový“ závod, jak se mu mezi běžkaři přezdívá, v tradičním předsilvestrovském termínu 30. prosince. Pro letošní sezonu jej ale místní pořadatelé po dohodě s organizátory SkiTour přesunuli na první lednový víkend 5. a 6. ledna 2018 a rozšířili jej i do dvou dnů. Doposud byl Night Light vyhrazen bruslařům, nově počítá i s klasiky. Není divu, klasika táhne české běžkaře na závody stabilně více.

Že se organizátoři trefili, dosvědčuje i pohled na startovní listinu. V předvečer uzavření registrací bylo přihlášeno téměř sedm stovek závodníků. Všechny však straší počasí – tradiční vánoční obleva se protáhla a bude decimovat sněhové zásoby na horách ještě celý týden.

Za stávající situace by tak musela vzít za své další z novinek Night Lightu: trať v délce 28 kilometrů (původně uváděli organizátoři 35 km, delší závod je tak i označen) výrazně kopírující trasu Jizerské 50. Doposud se totiž jezdilo na cca 17,5 km dlouhém okruhu, kteří si dali zdatnější laufaři dvakrát.

„Stále pracujeme s variantou jednoho dlouhého okruhu i na nejdelší trati závodu. Pokud se nezlepší sněhová situace na Oliverské hoře a Krásné Máří, hrozí, že se nejdelší závod uskuteční na dvou okruzích,“ vysvětluje Richard Valoušek, tiskový mluvčí SkiTour. „V Jizerských horách i na tratích Jizerské magistrály sníh je, takže věříme, že Bedřichovský Night Light Marathon není v ohrožení.“

Ve srozumitelnější podobě: dlouhé závody klasicky i volně při původně plánované variantě na jeden okruh budou měřit 28 km, ve variantě na dva okruhy budou o něco delší – 31 km. Kratší trasy pak měří 17,5 km; pro nezkušené, ale odvážné běžkaře jsou připraveny závody na 10 km. Nově bude na všechny v cíli čekat dřevěná medaile, loni se závodníci mohli ze SkiTour odvézt skleněnou.

Online registrace končí v úterý 2. ledna, přihlášení bude rovněž na místě za 450 Kč (10 km klasika) nebo 700 Kč (všechny ostatní distance). V sobotu se konají i dětské závody se startovným zdarma. Více na www.ski-tour.cz.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Lexxus muž 02.01.2018 19:15:14

Nový termín, nové trasy a také závody klasickou technikou. V pátek a v sobotu se v Bedřichově rozjede závodní sezona Bedřichovským Night Light Marathonem, který je součástí největšího domácího seriálu SkiTour. Už tradičně ale pořadatele trápí počasí, takže mají v záloze náhradní trať.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.