Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Jakub Zemaník zaběhl ve Švýcarsku 10 km za 29:40

Jakub Zemaník zaběhl ve Švýcarsku 10 km za 29:40
foto: ČAS - Aleš Gräf (archivní snímek)

Daniela Havránková | 05.04.2018 | přečteno: 2399×

Vítkovický rychlík Jakub Zemaník zaběhl o Velikonocích v kvalitně obsazené silniční desítce Giro Media Blenio v samostatném běhu Grand Prix výborný čas 29:40, a připadla mu tak 11. příčka. Výkon pod 30 minut na 10 km předvedl naposledy předloni právě on, konkrétně čas 29:35 při Hornické desítce, vloni se to žádnému z Čechů nepodařilo. „Jsem na tom perfektně," hodnotí aktuální formu po švýcarském testu.

Jakub na závod speciálně neladil a ani delší cesta se na jeho výsledku nepodepsala. „Závod jsem šel z plné přípravy, byl to pro mě test, jak na tom jsem v této fázi přípravy. Přijeli jsme o den dříve, a tak byl dostatek času si odpočinout," řekl ke svému startu 22letý reprezentant v běhu na středních a dlouhých tratích.

Zdejší elitní pole běžců ho motivovalo tím správným způsobem. „Rád vyhledávám závody, ve kterých mohu poměřit svou výkonnost s výbornými běžci. Takové závody mě nutí vydat ze sebe maximum. Moje taktika byla běžet od začátku až do konce naplno. Chvíli jsem se držel Afričanů, nicméně jejich vražednému tempu jsem stačil jen pár kilometrů a zbytek závodu jsem běžel osamoceně," popsal průběh závodu, který se odehrává na okruhu, kterým běžci probíhají celkem osmkrát. „Okruhy mi nevadily, horší byly ostré zatáčky a jedno nepříjemné stoupání, které mi vzalo dost sil. Místy navíc foukal nepříjemný protivítr," vylíčil podmínky závodu.

Jakuba připravuje kouč Vladimír Černý z SSK Vítkovice a tréninky z 90 procent odběhá sám, zbytek absolvuje se skupinou na soustředěních. Svými starty dokazuje, že je univerzální běžec a uvidíme, na jakých tratích se mu bude letos dařit nejlépe. „V podstatě je mi jedno, jestli běžím kros, silnici nebo dráhu. Jsem teď v plné přípravě na letní sezónu a myslím, že na základě tréninků a závodu v Lužankách a ve Švýcarsku jsem na tom perfektně. Dost náročné bylo období leden-únor, kdy vládla zima a měl jsem omezené tréninkové možnosti. Teď konečně přišlo jaro a mám radost jenom z toho, že můžu běžet po suché asfaltce. Hlavní je zůstat zdravý. Plány na letní sezónu se teprve rýsují. Odjíždím teď na třítýdenní soustředění, kde budu pokračovat v přípravě a závodit na dráze začnu přibližně v polovině května."

VÝSLEDKY ZÁVODU

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 05.04.2018 15:31:59

Vítkovický rychlík Jakub Zemaník zaběhl o Velikonocích v kvalitně obsazené silniční desítce Giro Media Blenio v samostatném běhu Grand Prix výborný čas 29:40, a připadla mu tak 11. příčka. Výkon pod 30 minut na 10 km předvedl naposledy předloni právě on, konkrétně 29:35 při Hornické desítce, vloni se to žádnému z Čechů nepodařilo. VÝSLEDKY ZÁVODU />Odkaz na článek

avatar

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 06.04.2018 09:40:30

Vyborne. Konecne zase nekdo s 10km pod 30min pri zavodu na 10km. Gratulace a doufejme, ze Jakub nerekl posledni slovo.

Motto: Petit cheval de manege :-)
avatar

Celkem 10 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:31 (2024)
půlmaraton: 1:24:58 (2023)
maraton: 3:26:43 (2022)

Meescha muž 06.04.2018 09:47:02

Věřím, že Jakub Zemaník se bude ještě dál zlepšovat, je otázka, kam až je schopný stlačit čas na desítce. Já jsem zvědavý na Holušu, jestli časem přejde na tuto trať a zkusí pokořit 28 minut… Nebo aspoň těch 29.

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.