Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

O 934 484 km blíže nalezení léku, charitativní běh vyhrál vozíčkář

O 934 484 km blíže nalezení léku, charitativní běh vyhrál vozíčkář
foto: Wings for Life World Run

tisková zpráva | 10.05.2018 | přečteno: 2175×

Již popáté se běžečtí profesionálové, amatéři i handicapovaní sportovci vydali na trať globálního charitativního závodu Wings for Life World Run. Více než 100 000 regis­trovaných běžců uběhlo přes 930 tisíc kilometrů. Svým výkonem ohromil svět zejména švédský vozíčkář Aron Anderson, který překonal největší vzdálenost ze všech letošních účastníků. Výtěžek celé akce putuje na konto organizace specializující se na výzkum léčby poranění míchy.

Od Austrálie po Kolumbii, od Velké Británie po Kazachstán. Celý svět se v neděli 6. května spojil, aby společnými silami přispěli na dobrou věc. Celkem se v letošním ročníku ojedinělé akce vybraly více než 3 miliony eur. Celkovým vítězem se opět po roce stal handicapovaný Švéd Aron Anderson. Ten na svém vozíku překonal všechny zdravé běžce a dostal se na metu neuvěřitelných 89,85 kilometrů.

“Byl jsem hrozně unavený, ale snažil jsem se do toho jít až na doraz. Říkal jsem si, že se tím možná vybere ještě o kousek větší množství peněz a dokážeme ještě o trochu víc. Všechno mě bolí, ale pocit mám skvělý!” svěřil se po doběhu dojatý Anderson.

Do sousedního Německa se vydal i jeden z českých ambasadorů závodu Zbyněk Sýkora. „Tím, že tam bylo víc než 10 000 lidí, tak to bylo opravdu velké. Po celý závod panovala úžasná atmosféra. Olympijský stadion je obrovský a stejně byl doslova plný lidí. Trasa byla navíc perfektně připravená pro vozík. Žádné kostky, štěrk nebo tramvajové koleje, jen pěkný asfalt. Do toho se parádně vydařilo počasí, takže vyšlo vlastně všechno,“ užíval si svůj druhý ročník Zbyněk Sýkora.

Letošní atmosféru napínavého běhu, kdy je člověk stíhaný Catcher Car si mohli užít i ti, kdo se nevydali přímo do jednoho z dějišť závodu. S aplikací Wings for Life se mohl zúčastnit každý i ve svém městě. Stačilo být připraven a ve 13.00 vyběhnout, stejně jako desetitisíce dalších nadšenců po celém světě. Pro milovníky organizovaných akcí byly v Praze a Pardubicích připraveny dva oficiální App Runy.

“Běh Wings for Life World Run pro mě znamená strašně moc. Jsem od pasu dolů ochrnutý kvůli nehodě na kole. Kvůli tomu a zdravotním komplikacím s tím spojeným jsem přišel o mnoho dobrých přátel. V minulosti navíc dostával výzkum léčby poranění míchy celkem málo pozornosti, a tak je čas to změnit. Chtěl bych poděkovat každému, kdo běžel nebo tuto akci podpořil. Během Wings for Life nejen životy měníte, ale i zachraňujete,“ vysvětlil smysl celé akce ředitel nadace, na jejíž konto putuje 100% ze startovného, Marc Herremans.

Celá částka ze startovného putuje na výzkum poranění míchy, kterou se zabývá nezisková nadace Wings for Life. Tento charitativní běh se svým neobvyklým konceptem proslavil už téměř po celém světě, účastní se ho profesionální běžci, amatéři i handicapovaní sportovci. Překážkou není 13 časových pásem, na 150 různých národností, ani věk soutěžících. Nejstaršímu bylo zatím 95 let. Kromě jedinečné podpory handicapovaných má závod ještě další specifikum. Trasa a délka závodu není přesně daná, je pro každého individuální. Půl hodiny po tom, co vyrazí poslední běžec, vyjede ze startu catcher car, které představuje pohyblivý cíl. Když vás dojede, váš závod je u konce.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 10.05.2018 14:48:26

Již popáté se běžečtí profesionálové, amatéři i handicapovaní sportovci vydali na trať globálního charitativního závodu Wings for Life World Run. Více než 100 000 regis­trovaných běžců uběhlo přes 930 tisíc kilometrů. Svým výkonem ohromil svět zejména švédský vozíčkář Aron Anderson, který překonal největší vzdálenost ze všech letošních účastníků. Výtěžek celé akce putuje na konto organizace specializující se na výzkum léčby poranění míchy.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.