Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Překoná Kanaďan letitý rekord krajana v přeběhu země?

Překoná Kanaďan letitý rekord krajana v přeběhu země?
foto: Outrun Rare

Mirek Píštěk | 17.07.2018 | přečteno: 3459×

Psal se rok 1991. Bylo léto a kanadský běžec Al Howie po 72 dnech, 10 hodinách a 23 minutách dokázal to, co nikdo před ním. Uběhl 7 295 km po Transkanadské dálnici, která začíná na západním pobřeží Kanady a končí na východním. Díky tomuto počinu vydělal 750 000 dolarů pro děti se zvláštními potřebami. Před ním, ani po něm se o to nikdo nepokusil, až do 27. června tohoto roku.

Překonat dosavadní rekord se pokouší jiný Kanaďan, jehož jméno vám asi moc neřekne – Dave Proctor. Rozhodně nepatří mezi ořezávátka. Do Guinessovy knihy rekordů se zapsal v roce 2016, když za 24 hodin uběhl na běžícím páse 260,4 km. Je držitelem kanadského rekordu v běhu na 24 hodin. Vyhrál několika stomílových závodů v traťovém rekordu. A takto bychom mohli pokračovat ještě nějakou dobu.

Proctor vyběhl letos 27. června ze stejného místa jako Howie před 27 lety. Má obdobné plány. Chce uběhnout celou trasu a získat peníze na výzkum vzácných onemocnění malých dětí. Jen s několika rozdíly. Ke zdolání celé trasy si stanovil smělých 66 dní a rád by získal rovný milion dolarů. Spekulovat o tom, zda se mu to podaří, je zatím bezpředmětné. Zatím běží podle plánu a už získal téměř 200 000 dolarů. Na konec Transkanadské dálnice by měl doběhnout 1. září. Denně to vychází na 108 km. Pro většinu lidí je sama tato vzdálenost nepředstavitelná, o to více je obdivuhodné, že takto chce běžet celých 66 dní.

Zajímavá je i samotná myšlenka dávání darů, kterou může přispět kdokoliv. Již ze samotného názvu této akce Outrun Rare 2018 (v překladu Vzácný či neobvyklý přeběh 2018) je patrné, že peníze budou určeny na výzkum vzácných, neobvyklých nebo doposud neprozkoumaných nemocí malých dětí. Shodou okolností jednou takovou nemocí trpí i jeho syn.

Více informací a celou jeho anabázi můžete sledovat na https://outrunrare.com/.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

MirekCek muž 17.07.2018 14:51:15

Psal se rok 1991. Bylo léto a kanadský běžec Al Howie po 72 dnech, 10 hodinách a 23 minutách dokázal to, co nikdo před ním. Uběhl 7 295 km po Transkanadské dálnici, která začíná na západním pobřeží Kanady a končí na východním. Díky tomuto počinu vydělal 750 000 dolarů pro děti se zvláštními potřebami. Před ním, ani po něm se o to nikdo nepokusil, až do 27. června tohoto roku.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.