Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Nová série Bezděz Cross Run nabízí závody mimo víkend

Nová série Bezděz Cross Run nabízí závody mimo víkend
foto: Xrun

komerční prezentace | 07.09.2018 | přečteno: 3583×

Agentura 24 hours se léta zabývala pořádáním akcí kolem motosportu. Po převzetí sportovně-rekreačního areálu Vrchbělá rozšiřuje aktivity i mimo ty benzínem vonící. V krajině Ralska buduje centrum pro bikery a přemýšlí o založení běžeckého klubu. První běžeckou akcí pod hradem Bezděz je nový běžecký seriál Bezděz Cross Run. Seriál představuje jeho ředitel Míla Janáček.

Závodů se v Čechách koná přes dva tisíce. Myslíte si, že je zde prostor na další závod, či ve vašem případě dokonce na celou novou sérii závodů?

„Věříme, že i kdyby v Čechách bylo závodů jednou tolik, že i tak v nich budou stovky nebo spíše tisíce běžců. Běhání je teď "in“ a pořád si myslíme, že není naplněná poptávka. Pak je tu samozřejmě lokalita, která je opravdu jedinečná a pokud jsme se koukali po ostatních závodech, tak zrovna v okolí Mladé Boleslavi či přímo Bělé pod Bezdězem není mapka tak zaplněná jako v jiných částech republiky. Navíc chceme běžce přilákat na zázemí a služby okolo samotné akce a právě na to, že mohou získávat body do seriálu, ve kterém jde o zajímavé ceny."

Čím jsou tedy vaše závody výjimečné?

„Právě prostředím pod Bezdězem. Hlinito-písčitý podklad je hodně oblíbený pro svou ohleduplnost k našim kloubům a přeci jen dnes běhá v kategoriích na 40 let mnoho lidí, kteří to ocení. Navíc je tento podklad "běhatelný“ za jakéhokoliv počasí, takže po této podzimní sérii již myslíme na to, že bychom chtěli udělat na této trati třeba i „winter cup“. Nakousli jsme také zázemí, kde bychom chtěli dělat před samotnými běhy zahřívací tréninky formou strečinku či jógy s odborníky. Zajímavostí pro mnoho mladých rodin může být i to, že chystáme „baby sitting“ koutek, kde se budou hostesky během závodu starat o děti ve věku od 3 do 10 let. Pro ně tu bude přichystaná zábava, dětský běh, malování, skákací hrad a to vše zdarma. Rodiče se tak mohou našeho běhu účastnit oba, aniž by museli řešit hlídání, které bývá často problémem. Další výjimečnost je v termínu konání. Jsou to pravidelné čtvrtky po práci, tak aby lidem neubíraly víkendy, anebo aby si nemuseli brát v práci dovolenou. Prostě jen si s sebou do práce vezmete věci na běhání a po práci si skočíte zaběhat."

Jakou máte představu do dalších sezon? Budete se seriálem pokračovat? Nebudete chtít závody roztáhnout do celé sezony?

„Jak jsem naznačil, chtěli bychom v těchto sériích pokračovat. Areál máme pro tento druh sportu přímo ideální, takže bychom rádi po této podzimní sérii navázali po novém roce čistě zimním čtyřdílným seriálem a pak dalším na jaře. Léto asi necháme volnější, ale neříkáme, že by se tu neběhalo. Připravujeme na léto běhací tábory pro děti, tréninková soustředění pro mládež či amatérské běžce s profi lektory. Nicméně to je ještě daleko. Areál jsme převzali 1. července, nyní zde budujeme komplet nové zázemí, sociálky, sprchy, cateringové stany atd. To je teď prioritou.“

Zpět k nejbližšímu závodu, který se běží 13. září. Jak bude vypadat trať? Míříte na závoďáky, nebo i na začínající běžce?

„Tratě můžeme pro jednotlivé závody lehce obměňovat, ale pokaždé se bude jednat o lehčí krosový okruh, který bude – jak to teď vypadá – tak z 85% mimo asfalt. Na něm se bude startovat, ale hodně brzy se z něj seběhne na lesní cesty. Systém jednoho kola na cca 2,5 km, se kterým si můžeme hrát jak co do náročnosti, tak do atraktivnosti nám přijde fajn a věříme, že se bude účastníkům líbit. Na přípravě tratí nám nyní pomáhá Tomáš Slavata, triatlonista a běžec tělem i duší, tak věříme, že společně doladíme okruh k dokonalosti. Pak už je jen na vás, jestli si vyberete běh na dvě nebo čtyři kola. Tedy jestli se přihlásíte na běh na 5 nebo 10 km, abych byl přesnější. Takže vítáme jak začátečníky, tak i závoďáky s naběhanými kiláky, věříme, že se jim u nás bude líbit všem.“

Hodláte také odměňovat pravidelné účastníky? Bude se vyhlašovat celkové pořadí seriálu?

„Jasně, to je účelem celé série. Máme skvělé partnerství se značkami Led Lenser a Leatherman, které nám dávají do cen skvělé profi čelovky a multitooly. A věříme, že ještě další ceny přibudou. To znamená, že vyhlášení nebude jen individuálně po každém závodě, ale pak na závěr série vyhlásíme i vítěze celého seriálu jako takového. Do něj budou pravidelní účastníci získávat z jednotlivých závodů body. Samozřejmostí je pro stálé účastníky, kteří se přihlásí k sérii, i nižší startovné a další výhody. Celý systém hodnocení a výsledků děláme s profíky "od fochu“ ze serveru stopnito.cz, takže v tomto ohledu nemám strach, že by něco neklapalo."

Web seriálu: http://www.xrun.cz/

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

komerce 05.09.2018 14:38:28

Agentura 24 hours se léta zabývala pořádáním akcí kolem motosportu. Po převzetí sportovně-rekreačního areálu Vrchbělá rozšiřuje aktivity i mimo ty benzínem vonící. V krajině Ralska buduje centrum pro bikery a přemýšlí o založení běžeckého klubu. První běžeckou akcí pod hradem Bezděz je nový běžecký seriál Bezděz Cross Run. Seriál představuje jeho ředitel Míla Janáček.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.