Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Beskydská 7 nabídne ve veřejném prodeji jen 50 míst pro nováčky-jednotlivce

Beskydská 7 nabídne ve veřejném prodeji jen 50 míst pro nováčky-jednotlivce
foto: Beskydská 7, Jakub Stryk

Radek Narovec | 28.11.2018 | přečteno: 4081×

Pokud jste se těšili, jak si zaběhnete oblíbený moravský ultratrail Beskydská 7 jako jednotlivec-nováček, musíte doufat ve velké štěstí. Pořadatelé sice umožní start 400 „singlařů“, ovšem do volného prodeje půjde jen 50 registrací na 95km trasu. Zbytek je určen partnerům, případně výkonnostně nejlepším z uplynulých ročníků. Změny pořadatel nachystal i pro závody týmů.

Beskydská 7 se v příštím roce uskuteční 30. srpna až 1. září a ponese status Mistrovství České republiky v Ultra SkyMarathonu 2019 pod hlavičkou České skyrunningové asociace. Na startu by měly být tři tisíce závodníků, krom 400 jednotlivců i 1300 dvojic. Závod tříčlenných týmů se konat nebude.

Registrace na jubilejní 10. ročník bude spuštěna v pondělí 7.1.2019 ve 20:00, do kategorie dvojic pak ve středu 9.1.2019. Čtyři sta startovních čísel v kategorii jednotlivců bude rozděleno podle těchto podmínek a kvalifikačních kritérií:

  • 50 míst je vyhrazeno pro členy České skyrunningové asociace a jejich distribuce bude probíhat pravě skrz tuto asociaci, dle kritérií, které si sami určí,
  • 50 míst bude volně k dispozici v rámci lednové registrace,
  • 250 míst je vyhrazeno pro úspěšné absolventy B7 2018, 2017 a 2016, kteří absolvovali trasu LONG za 20 a méně hodin, nebo SHORT za 19 a méně hodin,
  • 50 míst bude vyhrazeno pro partnery B7, divoké karty a soutěže (nevyužité sloty pak budou uvolněny do běžné registrace později).

„Z prvních reakcí víme, že je o závod jednotlivců velký zájem a že se do Beskyd navrátí opět velmi silné startovní pole. Atraktivní novinka sice zvýší nároky na organizátory, ale chceme závod posouvat dál i po sportovní stránce a bereme to jako velkou výzvu,“ říká ředitel závodu Libor Uher.

Změny se v příštím ročníku dotknou také závodu dvojic, který i nadále zůstává hlavní součástí B7. Organizátoři sjednotili kategorie LONG a SHORT. Párové týmy se tak vydají na horský ultramaraton v délce 95 kilometrů a přibudou hodnocené věkové kategorie. Tříčlenné týmy na startu, který by se měl po letošní úspěšné premiéře i v roce 2019 uskutečnit na atletickém oválu Městského stadionu v Třinci, již nebudou.

s využitím tiskové zprávy pořadatele

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 28.11.2018 09:50:10

Pokud jste se těšili, jak si zaběhnete oblíbený moravský ultratrail Beskydská 7 jako jednotlivec-nováček, musíte doufat ve velké štěstí. Pořadatelé sice umožní start 400 „singlařů“, ovšem do volného prodeje půjde jen 50 registrací na 95km trasu. Zbytek je určen partnerům, případně výkonnostně nejlepším z uplynulých ročníků. Změny pořadatel nachystal i pro závody týmů.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.