Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Hruboskalský půlmaraton hlásí 500 přihlášených, přidal 12km trasu

Hruboskalský půlmaraton hlásí 500 přihlášených, přidal 12km trasu
foto: Hruboskalský půlmaraton

tisková zpráva | 21.04.2019 | přečteno: 7375×

V sobotu 27. dubna se uskuteční již druhý ročník La Sportiva Hruboskalského půlmaratonu od pořadatelů známých pražských trailových závodů Prague Park Race. Vedení trasy mělo při loňské premiéře velmi pozitivní ohlas, takže se měnit nebude a závodníci se opět proběhnou těmi nejhezčími partiemi Hruboskalska v Českém ráji.

Letos připravili pořadatelé novinku v podobě kratší, dvanáctikilometrové trasy pro ty, kteří si na skalní půlmaraton netroufnou nebo se jim líbí kratší a intenzivnější závody. Další novinkou je možnost zakoupení sportovního trička s logem závodu. Kapacita byla od loňska mírně navýšena, ale vzhledem k tomu, že byl závod loni několik dní před startem vyprodaný, doporučují pořadatelé neváhat s přihláškou.

Startovní listina ve středu čítala 655 jmen, z toho 507 na půlmaratonské trati. Více zde: https://irontime.cz/startovka1392/.

Zázemí, start i cíl najdou závodníci v rozlehlém autokempu Sedmihorky, pár kilometrů jižně od Turnova. V kempu je zajištěno parkování, občerstvení a sprchy nebo přírodní koupání. Obě trasy po startu stoupají k zámku Hrubá Skála, půlmaraton potom udělá dlouhý oblouk kolem kouzelného rybníku Věžák. Údolím Čertoryje a přes Radeč závodníci doběhnou k hradu Valdštejn, kde se obě trasy opět spojí. Společně pak pokračují přes skalní vyhlídku Hlavatici, vrátí se k Valdštejnu a zamíří zpět do Sedmihorek.

Trasa vede krásnou přírodou s dech beroucími skalními scenériemi. Povrch tvoří většinou široké zpevněné cesty, občas se najde technický trailový úsek nebo nutný přeběh po asfaltu. Limit pro zdolání trati je tři hodiny, ale pořadatelé slibují počkat na každého, protože v cíli čekají na všechny pamětní finisherské medaile a po vyhlášení i bohatá tombola.

Loňský vítěz Tomáš Maceček zdolal půlmaraton i přes nezvyklé teplo ve velmi rychlém čase 1 hodina a 23 minut, v ženách pak nastavila traťový rekord Pavla Schorná v čase 1 hodina a 32 minut. Do cíle se dostalo necelých 500 běžců z řad terénních i silničních specialistů, orientačních běžců, ale i cyklistů, horolezců nebo dalších, kdo si přijeli vychutnat krásy Českého ráje.

Komu by byl skalní půlmaraton málo, toho pořadatelé zvou na svou letošní novinku – Černá hora SkyRace – třicet dva kilometrů dlouhá výzva krásnou a divokou Krkonošskou přírodou.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 15.02.2019 14:19:24

V sobotu 27. dubna se uskuteční již druhý ročník La Sportiva Hruboskalského půlmaratonu od pořadatelů známých pražských trailových závodů Prague Park Race. Vedení trasy mělo při loňské premiéře velmi pozitivní ohlas, takže se měnit nebude a závodníci se opět proběhnou těmi nejhezčími partiemi Hruboskalska v Českém ráji.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.