Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Jsem běžec solitér, říká Jaroslav Dušek v novém čísle Běhej

Jsem běžec solitér, říká Jaroslav Dušek v novém čísle Běhej
foto: Běhej.com

Radek Narovec | 17.04.2019 | přečteno: 14115×

Běhá bos, občas měsíc nejí a místo času a kilometrů si počítá výdechy. Tak běhá Jaroslav Dušek, český herec známý z filmů Pelíšky nebo Pupendo. Málokdo o něm ví, že se léta věnoval atletice a před pár lety namluvil audioverzi bestselleru Zrozeni k běhu. Čtěte více v novém čísle tištěného Běhej, které je právě v prodeji.

Blíží se pražský maraton a pokud jste vypilovali formu na výsledný čas kolem 3:30, poradíme vám, jak jej o pár minut ještě vylepšit správnou volbou závodních bot. Ve srovnávacím testu se nám tentokrát sešlo 15 modelů včetně kvalitní čínské značky 361°, kterou jsme v našich testech dosud neměli. Začátečníkům pak poradíme, jak vybrat první boty na běh a kde je nakoupit.

Loni jel na legendární Spartathlon vůbec poprvé a šokoval všechny – skončil v kvalitní konkurenci pátý. Řeč je o Milanu Šumném, který v rozhovoru odkryl taje své přípravy a podělil se i o tréninkový plán těsně před závodem všech závodů silničních ultras.

Pokud máte rádi vrzušenou atmosféru na startu a v cíli akcí RunCzechu, jistě víte, že moderátorský mikrofon v ruce drží Dan Stach, výtečný český novinář, kterého můžete vídat i v České televizi v „jeho“ pořadu o vědě Hyde Park Civilizace. Jak se z jeho pohledu liší Jirka Homoláč od Evy Vrabcové svým vztahem k českým fanouškům?

VYŠLO 11. DUBNA

Přečtěte si také o pozoruhodném počinu amerického vytrvalce Rickeyho Gatese, tváře značky Salomon, který letos svou GPSkou na online mapě pokreslil všechny ulice San Franciska. Ano, rozhodl se proběhat úplně všechny ulice tohoto amerického velkoměsta a zabralo mu to 46 dnů, ve kterých natočil 2100 kilometrů! Co myslíte, považuje z hlediska bezpečnosti lepší běhat v tomto městě, nebo v Mexiku, které také navštívil?

Fandové triatlonu najdou v novém čísle povídání s ředitelem série Challenge Family Zbigniewem Žibim Szclufcikem. Jaké plány má největší rival amerického Ironmana a jak do tohoto konceptu zapadá pražská Ford Challenge? To vše a spoustu dalšího přináší nové Běhej. 124 stran velkého formátu A4 s náloží krásných fotografií.

Pořiďte si roční předplatné s krásným dárkem! Za 712 Kč od nás obdržíte osm čísel, přístup k nejlepším článkům z našeho archivu a navrch ještě knihu Základy ultramaratonského tréninku Jasona Koopa. Nabídka platí do vyčerpání zásob, nejdéle však do 6. května 2019. V online formuláři zadejte kód MF02BH25.

Časopis pořídíte od pátku na novinových stáncích a ve vybraných sportovních prodejnách. Pokud se vám nezobrazí online mapa, klikněte sem: https://tinyurl.com/mapabehej

Komentáře (Celkem 3)

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 12.04.2019 16:11:09

Běhá bos, občas měsíc nejí a místo času a kilometrů si počítá výdechy. Tak běhá Jaroslav Dušek, český herec známý z filmů Pelíšky nebo Pupendo. Málokdo o něm ví, že se léta věnoval atletice a před pár lety namluvil audioverzi bestselleru Zrozeni k běhu. Čtěte více v novém čísle tištěného Běhej, které je právě v prodeji.
Odkaz na článek

avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 12.04.2019 16:44:16

Jaké měl výkony? Nemohu ho najít, měl by být ročník 1961. A měsíční půsty měl i v době, kdy běhal? Pokud někdo víte, díky předem za informace.

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

GKadlecova žena 13.04.2019 17:06:21

>> Petr Kaňovský, 12. 04. 2019 16:44:16

Myslim, ze jeho vykony online nikde nebudou, na gymplu a na vs hazel ostep, kouli, disk a nekdy sel chuzi. A ano, i behem pustu uplne normalne fungoval, to popisuje prave v rozhovoru:)

avatar

Desert muž 15.04.2019 19:50:03

" Inkové běhali jak šílení! Po celé říši měli kamenné chodníčky, po kterých lítali běžci, co nosili zprávy. Viděl jsem stezku: skála a římsa. Oni běhali po té římse ve výšce spousty metrů nad zemí a místní průvodci nám tvrdili, že se tam dva uměli v běhu vyhnout, aniž by zastavili." :-P

to byli šikovní kluci, ale konkrétně si pod tím nic nepředstavím :-D

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.