Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Krušnomanská one man show Lukáše Kočaře v chladu a dešti

Krušnomanská one man show Lukáše Kočaře v chladu a dešti
foto: Krušnoman

Josef Rendl | 11.05.2019 | přečteno: 3646×

Kultovní horský duatlon Krušnoman odstartoval v sobotu domácí triatlonovou sezonu závodů na dlouhých tratích. Za nepřízně počasí si obhajobu loňského triumfu vychutnal Lukáš Kočař a mezi ženami s náskokem zvítězila Michaela Gerychová.

Bohužel se vyplnila nepříznivá předpověď počasí a po několika sluncem zalitých ročnících tentokrát vydatný déšť opepřil i tak dost náročný podnik v režii Tomáše Langhammera. „Hlavně si dávejte pozor ve sjezdech a zatáčkách. Nejvíc si přeju, abyste všichni odjeli ve zdraví domů,“ říkal ředitel závodu v předzávodní rozpravě půl hodiny před polednem.

Za neúčasti několikanásobného vítěze Karla Zadáka (v sobotu fantasticky triumfoval na IM 70.3 Mallorca), Petra Soukupa či nemocného Lukáše Slatinského se na startovní čáru pod sjezdovku v Klínech postavila řada tradičních medailových adeptů, jako byl Honza Wainer, Tomáš Řenč, David Jílek či Václav Holub.

Tvrdit muziku měl ovšem podle papírových předpokladů suverénní Lukáš Kočař. „Týden po startu na multisportovním šampionátu příliš únavu necítím, Krušnomana mám rád a raději závodím než trénuji,“ říkal při ukládání věcí do depa hlavní favorit v dresu brněnského Konrad Tools Team.

A papírové předpoklady se začaly plnit hned po úvodních pěti kilometrech single trackového běhu, kdy Lukáš v sedle svého triatlonového speciálu nenechal nikoho na pochybách, že obhajobu loňského zlata myslí vážně. Postupně se odpoutal od ostatních a pustil do sólového úniku.

Po prvním cyklistickém okruhu přišly zmatky jednoho z členů pořadatelského týmu, který borce z prvních pozic (kromě lídra Kočaře) poslal do druhého okruhu bez projetí kolem depa v Klínech. „Už jsem měl zuté tretry a chystal se na běžeckou část. Místo toho jsme musel ještě tři kilometry do kopce a zpátky. Trochu mě to rozhodilo,“ říkal po závodě čtvrtý Tomáš Řenč.

O suverénním výkonu na kole Lukáše Kočaře svědčí i fakt, že předjel své soupeře ve druhém kole a na druhou porci patnáctikilome­trového běhu vyrážel s náskokem deseti minut. Druhou příčku hájil Švýcar Andreas Kalin, pronásledován Davidem Jílkem, Petrem Cmuntem, Václavem Holubem a dalšími duatlonisty.

„Běh už jsem si mohl dovolit absolvovat ne úplně naplno a hlídal jsem si náskok. Za dnešní vítězství jsem rád, zvlášť v těchto podmínkách. Další velký závod ještě zvažuji, jestli domácí Czechman nebo mistrovství Challenge v Šamoríně,“ říkal vítězný Kočař v cíli.

Na stříbro si fantastickým výkonem v druhé běžecké části sáhl mladičký Petr Cmunt, který s netajil velkým nadšením. Bronz putuje do Švýcarska zásluhou Andrease Kalina. Mezi ženami si LONG verzi Krušnomana podmanila vyrovnaným výkonem Michaela Gerychová, které vyhovují kopcovité tratě. Za neúčasti Heleny Kotopulu či Petry Krejčové si pro další dvě medaile doběhly dvě Jany, Candrová a Dubcová.

Výsledkové rozuzlení vloženého SHORT závodu na distancích 5 kilometrů běhu, 41 kilometrů cyklistiky a 5 kilometrů běhu mělo pikantní podobu, když v mužích se nejvíce radoval xterrák Tomáš Jiránek a mezi ženami nenašla přemožitelku jeho přítelkyně Lenka Cibulková.

Letošní ročník Krušnomana se ve své historii zařadí mezi ty nejobtížnější, především kvůli silnému dešti, větru a mlze, které z několika míst na trati udělaly náročnou sportovní výzvu. Obdiv všem, kteří se jí dokázali postavit čelem a zabojovat s úskalími trati a svými limity. Další díl seriálu závodů CZECHMAN Tour obstará halfironman Czechman, který otevře své brány první červnovou sobotu.

Výsledky Krušnomana na www.czechtriseries.cz

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jrendl 11.05.2019 23:01:17

Kultovní horský duatlon Krušnoman odstartoval v sobotu domácí triatlonovou sezonu závodů na dlouhých tratích. Za nepřízně počasí si obhajobu loňského triumfu vychutnal Lukáš Kočař a mezi ženami s náskokem zvítězila Michaela Gerychová.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.