Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Přes město, přesto přírodou! City Cross Run & Walk láká na unikátní trasu

Přes město, přesto přírodou! City Cross Run & Walk láká na unikátní trasu
foto: City Cross Run & Walk Czech Republic

tisková zpráva | 08.09.2019 | přečteno: 6268×

Českolipský City Cross Run & Walk láká na unikátní trasu. Poznejte krásy přírodní oblasti Peklo, zříceninu hradu Lipý, ale třeba i autodrom v Sosnové. Staří, mladí, děti, mámy, tátové, babičky i dědečkové, všichni ti, kteří mají rádi pohyb, odstartují běh a procházku City Cross Run & Walk v sobotu 28. září.

Závod se během své teprve čtyřleté historie těší velké oblibě. V loňském roce se na start postavilo téměř 700 sportovních nadšenců! Závod láká především na své netradiční tratě a atraktivní zázemí v centru České Lípy, okresním městě pouhých 80 km od Prahy.

„Jsme rádi, že můžeme znovu pozvat všechny občany České Lípy s aktivním životním stylem k účasti v tak atraktivním závodě, jakým City Cross Run & Walk určitě je. I letos je přichystána procházka pro ty, kteří si třeba na běžeckou trať netroufají. Chceme, aby si akci užil opravdu každý,“ zve na závod českolipský radní pro sport Michal Prokop.

Letošní ročník City Cross Run & Walk doznal změn. Na závodníky čeká 7 a 16 kilometrů dlouhá trasa. Na náměstí T.G. Masaryka se uskuteční i kilometr dlouhý běh pro rodiny s dětmi. Chodci, kteří se vydají na 8km procházku, odstartují ze Škroupova náměstí.

Běžecký závod odstartuje z náměstí T. G. Masaryka. Historické náměstí se pyšní hned několika významnými památkami. Náměstí zdobí morový sloup Nejsvětější Trojice ze 17. století, empírová kašna s delfíny a historická budova radnice. Dominantou České Lípy, kterou mohou závodníci po trase vidět, je zřícenina hradu Lipý. Původní gotický vodní hrad z 13. století byl v 17. století přestavěn na renesanční zámek je dnes chráněnou kulturní památkou České republiky.

Z centra města trasa závodníky zavede do přírodní oblasti Peklo. Malebně půvabné údolí, jímž protéká Robečský potok je národní přírodní památkou již od roku 1967. Na jaře zde v mokřinách kvetou bledule a stěny kaňonu jsou zarostlé reliktními bory, javořinou a lipami. V soutěsce se schovává i tunel, skalní byt a skalní reliéfy sochaře Augustina Schindlera z České Lípy.

Oproti předchozím ročníkům trasa již nepovede přes zimní stadion. Netradičním zážitkem však bude zcela jistě průběh areálem závodního autodromu v Sosnové či průmyslovým objektem výrobce českých svítidel. Závod zpestří již tradiční průběh historickým autobusem, ale i živá kapela hrající podél trati.

„I nadále pokračujeme v České Lípě v tradici, která podporuje nejen zdravý životní styl, ale nabízí i zajímavý kulturní program. Do City Cross Run & Walk se mohou zapojit všichni, a to je na něm nejkrásnější,“ láká závodníky do České Lípy její starostka Jitka Volfová, která závod odstartuje.

Ti nejmenší závodníci mají startovné zdarma. Platit nebudou ani účastníci procházky a rodinného běhu. Startovné v individuálním závodě je při online registraci 300 Kč, o 100 Kč více pak běžci zaplatí na místě. Pro každého závodníka je přichystané účastnické tričko.

V loňském roce závod obohatil koncert Eddie Stoilow. I v letošní roce chystají organizátoři bohatý program. Po celý den bude nejen pro závodníky, ale i pro širokou veřejnost připraven doprovodný program na náměstí T. G. Masaryka, který odstartuje již v dopoledních hodinách. Chybět nebudou stánky s občerstvením a nabídkou partnerů.

Více informací a registrace na závod najdete na www.citycrossrun.cz. Nejčerstvější aktuality sledujte na facebookovém profilu akce City Cross Run & Walk Czech Republic.

Sportovní program

  • 8 km procházka
  • 1 km dětský a rodinný běh
  • 16 km individuálně
  • 7 km individuálně nebo v týmu

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 12.05.2019 23:39:39

Českolipský City Cross Run & Walk láká na unikátní trasu. Poznejte krásy přírodní oblasti Peklo, zříceninu hradu Lipý, ale třeba i autodrom v Sosnové. Staří, mladí, děti, mámy, tátové, babičky i dědečkové, všichni ti, kteří mají rádi pohyb, odstartují běh a procházku City Cross Run & Walk v sobotu 28. září.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.