Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

V Šamoríně triumfovali Kienle a Charles-Barclay, Kahlefedt druhá

V Šamoríně triumfovali Kienle a Charles-Barclay, Kahlefedt druhá
foto: Challenge Family, Jose Luis Hourcade

tisková zpráva | 03.06.2019 | přečteno: 1982×

Zvítězil po dechberoucím souboji s Belgičanem Pieterem Heemeryckem. Německý rychlík a havajský šampion Sebastian Kienle si po dvou stříbrech v závodě The Championship zajistil zlatou medaili. Jeho časomíra se v cílové bráně zastavila na neuvěřitelných 3:38:49. Mezi ženami dominovala Britka Lucy Charles-Barclay, stejně jako Sebi v novém traťovém rekordu 4:00:25. Český triatlon se raduje z druhé příčky Radky Kahlefeldt-Vodičkové.

Seriál Challenge Family má za sebou svůj každoroční vrchol, ve slovenském rezortu X-bionic Šamorín si to již tradičně rozdávají hvězdy světového triatlonu.Plaveckou část ve studené a tekoucí vodě Dunaje zaznamenala dvojice plavců – Američan Ben Kanute a Australan Max Neumann, oba v čase 23 minut. V úvodní části totálně rovinaté a větrné cyklistiky se dostal rychle na čelo Belgičan Pieter Heemeryck, svěřenec Luboše Bílka. V mírném odstupu za ním jelo německé duo Florian Angert a Maurice Clavel.

Heemeryck se objevil v druhém depu s průměrnou rychlostí přes 47km/h, avšak ani tento super cyklistický výkon mu nezajistil více než půl minutu náskoku na Angerta a necelou minutku na Clavela. Muž s číslem jedna a největší favorit Sebastian Kienle sesedal ze svého speciálu překvapivě až na sedmé pozici, 2:39 za lídrem závodu. Na medaile mělo reálnou šanci stále deset triatlonistů.

Od prvních kilometrů běžecké části dával Kienle jasně najevo, že není jen za excelentním cyklistou, ale skvělý běžec, který na této poslední disciplíně triatlonu hodně zapracoval. Heemeryck běžel velmi slušný půlmaraton a často se otáčel po svých pronásledovatelích. Kienle ovšem letěl po trati, postupně předbíhal jednoho borce za druhým a dva kilometry před cílem se dostal i před vedoucího Belgičana.

„Myslím, že jsem předvedl nejlepší běh v mé dosavadní triatlonové kariéře,“ zhodnotil Němec své běžecké gala představení s hodnotou 1:11:31. „Čas pro mě až tak důležitý není, ale spíš to, jak jsem ho dosáhl. Během půlmaratonu jsem zažil hodně zvratů, chvíli jsem byl nahoře, chvíli dole. Naštěstí ten poslední, oproti dvěma předchozím ročníkům, byl nahoru. Ještě osm kilometrů před koncem jsem nevěřil, že bych mohl zvítězit, ale moje mysl byla dost silná, aby se tak stalo.“

Pro Pietera Heemerycka byl jeho předvedený výkon trochu překvapením. „Původně jsem si nemyslel, že bych většinu cyklistiky absolvoval na čele, i na běhu jsem cítil, že mám dobré nohy. Často jsem se otáčel za sebe, kde jsou ostatní a to byla nejspíš moje největší chyba. Na poslední otočce jsem si říkal: „Ne, Sebi je tady. Zkusil jsem se ho ještě chvíli držet, ale jeho tempo bylo na mě moc rychlé, Sebastian prolétl okolo mě. Jsem rád za stříbro, ale chtěl jsem zvítězit.“ V cíli to znamenalo 32 vteřin.

Pro bronz si doběhl Američan Rodolphe von Berg. „Byla to velká bitva. Ještě v žádném závodě jsem nezažil, aby šest lidí bylo tak blízko medailových postů. Na běhu jsem cítil, že to budou moje chvíle slávy. Hodně moc chtěl podium, dal jsem do toho všechno a vyšlo to.“ Bronzová příčka znamenala pouhou minutu za vítězem.

České závodníky v profi soutěži zastupoval pouze Lukáš Kočař, který skončil na 15. příčce ve výborném čase 3:52:15, byť se svým vystoupením zcela spokojen nebyl. „Zajel jsem průměr. Každopádně to je zkušenost k nezaplacení!“ uvedl na Facebooku. Slovák Ondrej Kubo nedokončil.

V ženách jsme sledovali skvělé představení hlavní favoritky Lucy Charles. Ta ovládala závod od prvních do posledních metrů. Jako excelentní plavkyně zajela i kvalitní cyklistiku a předvedla, že zapracovala na běžecké formě. „Do poslední chvíle se spekulovalo o tom, zda nebude plavání kvůli nízké teplotě vody zkrácené. Naštěstí pro mě se tak nestalo,“ říkala s úsměvem bývalá reprezentantka Velké Británie v plavání. „Voda byla studená a proud znatelný, ale plavalo se mi dobře. I přes dvě minutu náskoku na soupeřky jsem věděla, že na kole budu muset tvrdě pracovat, protože za mnou jely silné cyklistky. I na kole jsem se cítila dnes velmi dobře. Bohužel druhé depo bylo jedno z nejhorších, které jsem kdy předvedla.“

Lucy před zraky televizních kamer spadla z kola a tak tak se sbírala ze země. „Naštěstí to nemělo žádný vliv na můj běžecký projev a hlídala jsem si vedoucí pozici. Vyhrát tady třikrát v řadě je paráda.“

I Radka Kahlefeldt předvedla vynikající běžecké představení. Na půlmaraton vyrážela ze čtvrtého místa a bojovným lehkonohým výkonem se propracovala na konečnou druhou pozici, oproti loňsku si tak o jednu příčku polepšila. „Lucy je prostě jiný level a nechápu, jak to dělá,“ říkala s nadsázkou na tiskové konferenci po závodě. Byl to fantastický závod a toto stříbro pro mě hodně znamená.“ Radka finišovala 5 minut a 11 vteřin za Charles-Barclay.

Vítězka Challenge Roth 2018 Daniela Bleymehl z Německa skončila na bronzové pozici, především díky rekordní cyklistice za 2:07:16. „Byl to skvělý den a na kole jsem si to hodně užila,“ řekla. Přestože ji Radka sesadila ze stříbrné příčky, považuje Daniela tento výsledek za parádní. „V tak silné konkurenci, která se tu dnes sešla, je poctou být třetí.“ Rozdíl na vítězku činil 6 minut a 42 vteřin.

Výsledky: https://my6.raceresult.com/126697/?…

S přispěním Josefa Rendla

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 03.06.2019 19:01:04

Zvítězil po dechberoucím souboji s Belgičanem Pieterem Heemeryckem. Německý rychlík a havajský šampion Sebastian Kienle si po dvou stříbrech v závodě The Championship zajistil zlatou medaili. Jeho časomíra se v cílové bráně zastavila na neuvěřitelných 3:38:49. Mezi ženami dominovala Britka Lucy Charles-Barclay, stejně jako Sebi v novém traťovém rekordu 4:00:25. Český triatlon se raduje z druhé příčky Radky Kahlefeldt-Vodičkové.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.