Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Centrum Prahy ožije už za měsíc světovým triatlonem

Centrum Prahy ožije už za měsíc světovým triatlonem
foto: Markéta Navrátilová/Challenge Prague

FORD CHALLENGEPRAGUE | 26.06.2019 | přečteno: 2328×

Profesionálové i amatéři se již za měsíc střetnou v rámci triatlonového závodu FORD CHALLENGEPRAGUE, který do srdce metropole zavítá potřetí. Na startovní listině nebudou chybět hvězdy světového formátu i domácí elitní špička. Hlavní závod odstartuje ze Střeleckého ostrova v sobotu 27. července.

Stejně jako loni se centrum Prahy na konci července promění na unikátní dějiště triatlonového klání FORD CHALLENGEPRAGUE, které patří mezi špičkové závody celosvětové série Challenge Family. Již v předchozích letech se událost těšila velkému zájmu a také letos láká na start triatlonové nadšence z řad profesionálů i amatérů z celého světa. Momentálně je ve všech kategoriích registrováno přes 1150 závodníků z 20 zemí světa.

Potvrzenými zahraničními hvězdami jsou mistr světa v dlouhém triatlonu a stříbrný z loňského ročníku FORD CHALLENGEPRAGUE Pablo Dapena, loňská vítězka Katrien Verstuyft, paralympijský vítěz z Ria 2016 Andrew Lewis či vycházející hvězda světového triatlonu Frederic Funk.

„Poprvé se v Praze představí i česká triatlonová hvězda žijící v Austrálii Radka Kahlefeldt Vodičková, dvojnásobná mistryně světa v duatlonu Emma Pallantová či Lisa Robertsová – loni třetí v celkovém pořadí Challenge Family. Naopak již potřetí bude startovat vítěz z roku 2017 Pieter Heemeryck, který je letos ve skvělé formě. Mnoho zahraničních i českých triatlonistů se do Prahy vrací po několikáté, z toho máme opravdu radost. Je to důkaz kvalitní práce realizačního týmu a celé organizace. FORD CHALLENGEPRAGUE se rychle zařadil mezi nejprestižnější akce v rámci celé série, jak zcela unikátním dějištěm v historickém centru města, tak i pravidelnou účastí více než třicítky profesionálních závodníků patřící do světové špičky,“ prohlásil ředitel závodu Tomáš Vrzák.

Mezi českou triatlonovou špičkou nebude chybět Simona Křivánková, Petr Soukup a Lukáš Kočař. „Před FORD CHALLENGEPRAGUE plánuji pořádně potrénovat a pokusím se vylepšit loňské šesté místo. Závod nebude jednoduchý, ale zkusím se s konkurencí popasovat o trošku lépe než loni. Teď už nemůžu cílit jinam než na podium, mým cílem je top trojka,“ netají se Kočař.

Na startu se objeví také nevidomý sportovec a masér Marek Moflár, bývalý reprezentant v tandemové cyklistice a několikanásobný vítěz Evropského poháru. „V závodě FORD CHALLENGEPRAGUE je silná konkurence, závod je hodně sledovaný. Mým parťákem bude Jan Strangmüller, myslím, že naše snaha útočit na top příčky bude pro fanoušky zážitek. Bude to úžasné, atmosféra je rok od roku lepší, takže se opravdu těším. Určitě chceme jet dobře. Nastavili jsme si nějaké časy, určitě se budeme chtít pohybovat někde vepředu, ale neřeknu kde. Necháme tam maximum,“ uvedl Moflár.

Účast přislíbil také mentální kouč a mentor Jan Mühlfeit, který se stejně jako loni představí v běžeckém úseku štafetového závodu. „Triatlon je nádherný sport, samozřejmě náročný a vyžaduje určitou fyzickou i mentální kapacitu. FORD CHALLENGEPRAGUE je skvělý v tom, že se zde mohou setkat amatéři s profesionály, což je pro ně určité povzbuzení,“ říká Mühlfeit. Na start se opět postaví kardiochirurg Jan Pirk nebo bývalý desetibojař Roman Šebrle.

„Mám velkou radost, že se k nám vrací závodníci jak z amatérské, tak z profesionální kategorie. Moc si vážím jejich důvěry a zároveň si uvědomuji, jak je to každoročně velký závazek, abychom všem zajistili skvělé zážitky, profesionální servis a bezpečnost,“ dodává Vrzák.

Světový triatlon odstartuje ze Střeleckého ostrova 27. července 2019. Centrum závodu je umístěno na mostě Legií s cílem ve Vítězné ulici. Připraveny jsou závody ve čtyřech kategoriích – triatlonový víkend otevře v pátek na Střeleckém ostrově běžecký závod dětí HERVIS CHALLENGEJUNIOR, v sobotu je na programu hlavní závod FORD CHALLENGEPRAGUE MIDDLE, v jehož rámci čeká na triatlonisty porce 1,9 km plavání, 90 km na kole a závěrečný běh na 21,1 km.

„Rádi bychom poděkovali organizátorům FORD CHALLENGEPRAGUE za skvělou práci, díky které se podařilo do Prahy dostat a rozjet prestižní závod světové úrovně. Je nám ctí se na tomto úspěchu podílet a věříme, že tento skvělý závod, stejně jako triatlon samotný, čeká zajímavá budoucnost,“ doplnil Petr Šimůnek z Ford Motor Company.

Po úspěchu z předchozích let bude opět připraven závod s názvem SCOTT CHALLENGETRY-ATHLON, který láká na kratší distance, než je klasický dlouhý triatlon, a je proto určen zejména nadšeným amatérům, kteří mají rádi výzvy a zároveň si netroufají na trať v plné délce. Chybět nebudou ani oblíbené CHALLENGEPRAGUE ŠTAFETY.

„V Endorphin Republic se zaměřujeme na cyklistiku a běh, tedy sporty, které v sobě triatlon kombinuje. Triatlon navíc vidíme jako sport s obrovským potenciálem a chceme být u jeho rozvoje v ČR,“ vysvětlil za SCOTT Petr Zdražil.

Zájemci o start v některém ze závodů červencového triatlonového víkendu se stále mohou registrovat na webových stránkách www.challenge-prague.com.

INFORMACE

Termín: 27. července 2019

Místo konání: Praha

Start: Střelecký ostrov

Cíl: Vítězná ulice

PROGRAM

Pátek, 26. července

  • EXPO – veletrh sportovního vybavení a partnerů závodu (Vítězná a Zborovská ulice)
  • HERVIS CHALLENGEJUNIOR (Střelecký ostrov)

Sobota, 27. července

  • EXPO – veletrh sportovního vybavení a partnerů závodu (Vítězná a Zborovská ulice)
  • SCOTT CHALLENGETRY-ATHLON (0,38 km plavání, 18 km na kole, 4,2 km běh)
  • FORD CHALLENGEPRAGUE MIDDLE (1,9 km plavání, 90 km na kole, 21,1 km běh)
  • CHALLENGEPRAGUE ŠTAFETY (tříčlenné štafety 1,9 km plavání, 90 km na kole, 21,1 km běh)

Anketa

Kdo z Čechů dopadne nejlépe na Ford Challenge Prague?

 
30 hl.
 
27 hl.
 
6 hl.
 
2 hl.
 
0 hl.
Celkem hlasovalo 65 uživatelů.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

challengeprague muž 26.06.2019 13:56:20

Profesionálové i amatéři se již za měsíc střetnou v rámci triatlonového závodu FORD CHALLENGEPRAGUE, který do srdce metropole zavítá potřetí. Na startovní listině nebudou chybět hvězdy světového formátu i domácí elitní špička. Hlavní závod odstartuje ze Střeleckého ostrova v sobotu 27. července.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.