Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Seriál Efisan Skiroll Classics se poprvé uskutečnil na Pálavě

Seriál Efisan Skiroll Classics se poprvé uskutečnil na Pálavě
foto: Efisan Skiroll Classics

Efisan Skiroll Classics | 02.09.2019 | přečteno: 4794×

Další pokračování seriálu Efisan Skiroll Classics se o víkendu uskutečnilo poprvé v historii na jižní Moravě v oblasti Pálavy a také v Rakousku. Závody přinesly velmi zajmavou podívanou a lehce delší tratě, které se více podobaly těm laufařským.

Zvláště v Rakousku nás sousedé mile přivítali a místní policie vzorně zajistila celý závod, podobně jako policie ČR v neděli, kdy zastavila provoz na rychlostní silnici vedoucí z Brna na hraniční přechod v Mikulově. Víno teklo proudem na každém rohu, burčák se letos opravdu povedl, jen snad nemuselo být takové vedro, ale lepší, než kdyby pršelo.

Do sobotního závodu nastoupilo 51 závodníků a krátce po startu pod zámkem v Mikulově s výhledem na Svatý kopeček zavedla závodníky trať do Rakouska za železnou oponu, kde se proplétala skrze místní vesnice až k zřícenině hradu Falkenstein, kde byl cíl. V mužích nedal nikomu od začátku šanci Vašek Sedláček, který si udělal ze závodu sólo jízdu, druhý za ním dojel Ondřej Marek před třetím Tomášem Vébrem. V ženách nastoupila zřejmě ke svému poslednímu závodu před mateřskou Adéla Boudíková a vyhrála ho i v pohodovém tempu (gratulujeme!) před týmovou parťačkou Andreou Klementovou a Ladou Lankovou. Ve veteránech jasně dominoval jako vždy Jan Svoboda. Závod přinesl i malé negativum v podobě hůře značené trati a několik závodníků bohužel cestou zabloudilo. Řešilo se to poměrně dlouho a konečné rozhodnutí vedení seriálu rozhodlo nakonec takto: Míra Trnavský má započítaný svůj cílový čas, dalším čtyřem závodníkům (Martin Hušek, Petr Gross, Marek Pazderský a Martin Valigura) byla připočtena penalizace 3 min za neúmyslné zkrácení trati chybou pořadatele, kdy jeli o 600 metrů kratší úsek trati než ostatní). Proti tomuto rozhodnutí je možné podat odvolání do středy 4.9.2019 do 20:00 na adresu info@silvinimadshusteam.com.

Velmi horké počasí čekalo na závodníky i v neděli, kdy se jelo z Dolních Duňajovic přes Věstonice (Věstonická Venuše) kolem Nových Mlýnů nahoru do Pavlova, následně do Milovic, odkud se stoupalo do Mikulova a nahoru na Klentnici. Tentokráte všem ukázal záda Jiří Ročárek, druhý dojel Vašek Sedláček a třetí Michal Vank, který přišel v sobotu o pódium kvůli zlomené hůlce v závěru závodu. V ženách vyhrála svůj první závod v seriálu Andrea Klementová před Ladou Lankovou a Lenkou Blažkovou. Veteránskou kategorii ovládl po osmé v řadě nezastavitelný Jan Svoboda, který se tak posunul na druhé místo celkově.

V mužské kategorii poveze žlutý Efisan dres po deseti závodech se ziskem 1.370 bodů Václav Sedláček před Tomášem Veberem (1.340 b.) a třetím Jiřím Ročárkem (1.205 b.). Mezi ženami žlutý dres udržela Andrea Klementová (1.350 b.) před Ladu Lankovou (1.265 b.) a třetí Lenkou Blažkovou (925 b.). Juniorský růžový Raiffaisen Investiční společnost dres stále ovládá Tomáš Mikyska a Kateřina Švancarová. Veteránskou soutěž se zeleným Skiservis Mára dresem udržel Josef Vejnar a Dominika Kožnarová. V týmové soutěži stále vede Silvini Madshus team s 970 body před nově druhým Vltava Fund ski teamem (860 b.) a Sun sport teamem (830 b.)

Seriál Efisan Skiroll Classics bude pokračovat za 14 dní v Krkonoších, kdy závodníci v sobotním závodu 14.9. pojedou tradiční 10,5 km dlouhý výjezd ze Špindlerova Mlýnu na Špindlerovku. V neděli 15.9. se pak bude závodit na největším, nejprudším a nejtěžším kopci celého seriálu, kdy se jede ze Svobody nad Úpou přes Jánské Lázně až k horní stanici lanové dráhy na Černou Horu.

Nově si můžete objednat trička seriálu (vepředu obrázek lyžaře, na zádech seznam závodů) na webu Merchatoru.

Detailní výsledky a průběžné pořadí poháru: https://www.silviniskirollclassics.com/…l-na-palave/

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

efisan muž 02.09.2019 15:20:55

Další pokračování seriálu Efisan Skiroll Classics se o víkendu uskutečnilo poprvé v historii na jižní Moravě v oblasti Pálavy a také v Rakousku. Závody přinesly velmi zajmavou podívanou a lehce delší tratě, které se více podobaly těm laufařským.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.