Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Blogerka Radu Runs běhá, píše a trénuje ostatní

Blogerka Radu Runs běhá, píše a trénuje ostatní
foto: Glenmark

komerční prezentace | 03.12.2019 | přečteno: 1928×

Když jednou začnete, prostě už nejde přestat. Instagramerka Radka Teplanová známá pod přezdívkou Radu Runs se ve sportu našla. Nejenom, že sama běhá, ale také trénuje ostatní a o všem píše na svůj blog a Instagram. “Věřím, že na to mám,” říká.

Co pro tebe běhání znamená?

“Vášeň a svobodu. Když vyběhnu, jsem volná, můžu přemýšlet a cítím se šťastná. Baví mě, že můžu pomáhat ostatním. V tomhle je běžecká komunita úplně super, lidé se v ní neuvěřitelně podporují a je to vlastně takový týmový sport. Vzájemná motivace je úžasná věc.”

Kdy a jak jsi vůbec začala běhat?

“Osmnáct let jsem hrála házenou, běhat jsem nikdy sama nechodila. Po vysoké jsem nastoupila do práce a se sportem úplně sekla, věnovala jsem se kariéře a nehýbala se. Jenomže pak mi na rakovinu zemřela máma, a to bylo pro mě impulsem zase něco dělat. A začala jsem běhat.”

A teď do toho hecuješ i ostatní…

“Snažím se motivovat lidi, aby se hýbali a dělali, co je baví. Dnešní doba je hodně stresující, což přispívá k různým chorobám, třeba i té, co měla máma. Právě sport je jako prevence proti stresu skvělý. Musím říct, že mě trénování hrozně chytlo. Mám sportovní školu, dělám si běžecké kurzy a všemožně se vzdělávám, abych se v trénování stále zlepšovala a předávala jen to nejlepší.”

Nedávno jsi byla na kontrole u sportovního lékaře. Co ses u něj dozvěděla?

“Dělali mi analýzu skladby těla a měřili laktátovou křivku, abych znala své tréninkové zóny. Kromě toho mi řekli, že mám nižší hladinu minerálů, takže se na to musím zaměřit. Je potřeba zařazovat více minerálů, kromě čisté vody pít třeba tu minerální a používat doplňky stravy, abychom doplnili, co jsme vypotili, třeba hořčík.”

Proto piješ Magnesium B-Komplex Rapid. Co tě zrovna na tomhle přípravku zaujalo?

“Když ho srovnáte s jinými doplňky stravy, co najdete v supermarketu u pokladen, je to vážně rozdíl. Ty jsou strašně sladké a cítíte z nich umělotinu. Ale Magnesium B-Komplex Rapid je chuťově úplně v pohodě, navíc mi vyhovuje, že se na sklenici neusazují zbytky. Proto jsem neváhala, když mi nabídli stát se jejich ambasadorkou.”

Proč jsi o svých běžeckých zážitcích začala psát na blog a Instagram Radu Runs?

“Smrt mámy mi obrátila život vzhůru nohama. Uvědomila jsem si, že je opravdu důležité dělat, co vás baví a že sport je nedílnou součástí zdravého životního stylu. Chtěla jsem blogem motivovat k pohybu a ukázat, že se koníčky dají skloubit i s pracovním životem. Také jsem chtěla učit lidi běhat zdravě, proto jsem začala trénovat. Na sociálních sítích se stále snažím předávat rady a tipy. Když vidím, že někoho motivuju nebo šťastné a spokojené tváře po tréninku, dává mi to smysl.”

Prozraď nám ještě svoje sportovní plány na další rok.

“Přes zimu mám v plánu několik závodů na běžkách. Běžecký vrchol bude v dubnu na půlmaratonu v Pardubicích, tam bych chtěla běžet 1:35. Je to o pět minut lepší, než je můj osobák, ale teď se na to opravdu připravuju, tak jsem sama zvědavá, jestli je to reálné. Ale věřím, že na to mám.”

Magnesium B-komplex Rapid

Rozpustí únavu a vyčerpání

Plně rozpustný citrát

Denní dávka hořčíku v organické formě citrátu hořečnatého v jediné šumivé tabletě s citronovou příchutí. Chutná skvěle! A příjemný bonus navíc? Plně se rozpustí, nezanechá usazeniny a vaši běžeckou láhev tak můžete používat pořád dokola.

Bez cukru

Žádný strach, po téhle dobrotě se netloustne. Magnesium B-Komplex je zcela bez rafinovaného cukru, slazený je přírodní stévií. Absence umělých barviv a konzervantů v této tabletě nehledejte.

Obsahuje B-vitamíny

Když chcete zaběhnout osobní rekord, potřebujete, aby každý kousek skládačky perfektně zapadnul do toho dalšího. Hořčík vás tratí provede bez křečí, vitamíny B1, B6 a B12 budou vzpruhou pro vaši psychiku a nervovou činnost.