Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Triatlonové hvězdy se opět utkají na automobilovém okruhu

Triatlonové hvězdy se opět utkají na automobilovém okruhu
foto: Challenge Family

Ondřej Kurečka | 17.02.2021 | přečteno: 1922×

Triatlon zůstává sevřen opatřeními proti koronaviru, přesto se v dohledné době mají odjet hned dva závody se zajímavým obsazením. Zatímco šéf Ironmanu Andrew Messick vyzývá své „klienty“ k trpělivosti a některé jarní akce posunul na druhou polovinu roku, konkurenční Challenge se chopila otěží a po úspěšném závodě v Daytoně uspořádá v půlce března opět velmi dobře obsazenou Challenge Miami.

Již na konci týdne se uskuteční na Novém Zélandu Challenge Wanaka, kde však kvůli velmi tvrdým opatřením nebude startovní pole zrovna mezinárodní.

Stejně jako o pár měsíců zpátky v Daytoně (také na Floridě), se i v Miami pojede a poběží na okruhu, po kterém se jindy prohání závodníci NASCAR. Prize money ani startovní pole pravděpodobně nebudou tak našlapané jako na podzim, přesto 50 000 USD ani oba úřadující ironmanští šampioni rozhodně nejsou hodni přehlédnutí.  

Jak ženský, tak mužský elitní závod nabídne na tratích 1,6 km plavání, 60,3 km cyklistiky a 16,9 km běhu hned několik důvodů ke sledování, byť se tentokrát prakticky obejde bez závodníků s olympijskými ambicemi. Mezi ženami se o vítězství poperou ironmanské rivalky Anne Haug a Lucy Charles-Barclay (ta již na kole svého nového sponzora) s vítězkou z Daytony Paulou Findlay. 

Závod mužů sice bude postrádat daytonského šampiona Gustava Idena, naopak však nebude chybět Jan Frodeno, který již na Floridě čile trénuje. Boj o vítězství by mu měli komplikovat druhý nejlepší z poslední Havaje Tim O´Donnell, Ben Hoffmann či Lionel Sanders opět měnící svůj přístup k tréninku. 

Když už evropští hobbí­ci nemůžou na start, možnost sledovat ty nejlepší by jim snad mohla opět dodat motivaci k dalšímu tréninku. 

Přehled letošních triatlonových závodů najdete na www.triatlony.com/terminovka.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Kurri muž 17.02.2021 14:24:07

Triatlon zůstává sevřen opatřeními proti koronaviru, přesto se v dohledné době mají odjet hned dva závody se zajímavým obsazením. Zatímco šéf Ironmanu Andrew Messick vyzývá své „klienty“ k trpělivosti a některé jarní akce posunul na druhou polovinu roku, konkurenční Challenge se chopila otěží a po úspěšném závodě v Daytoně uspořádá v půlce března opět velmi dobře obsazenou Challenge Miami.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.