Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kateřina Smutná doběhla v novém švédském laufu šestá

Kateřina Smutná doběhla v novém švédském laufu šestá
foto: Visma Ski Classics

eD system Bauer Team | 21.03.2021 | přečteno: 3922×

Čtrnáct dní po pátém místě na legendárním Vasově běhu vybojovala závodnice eD system Bauer Teamu 6. místo v dalším švédském závodě, který nahradil tradiční Birkebeinerrennet. Na Valadalsrennetu doběhla Kateřina Smutná opět jako nejlepší z Čechů, nejrychlejším mužem eD system Bauer Teamu byl na 74. místě Miroslav Rypl.

Do náhradního závodu za legendární Birkebeinerrennet zasáhla i úplně nová jména v rámci seriálu Visma Ski Classics včetně pravidelných účastníků závodů Světového poháru. Mezi ženami, které se na náročnou 54kilometrovou trať vydaly jako první, byly nové závodnice hodně vidět a dvě z nich se zařadily do čtyřčlenné skupinky, která se utvořila hned v prvním těžkém stoupání. Silje Theodorsenová a Ebba Anderssonová pak odjely na čele výraznou část závodu spolu s Emilií Fletenovou, za nimi se pak s odstupem pohybovala vedoucí žena seriálu Ski Classics Lina Korsgrenová a pak i Kateřina Smutná s Roxane Lacroixovou.

„Já měla v plánu jet úvodní dva těžké okruhy spíš na pohodu, takže jsem je musela nechat odjet. Hrozně dlouho jsem pak jela společně Roxanou. Myslela jsem, že bych jí mohla v druhém těžkém kole odjet ve stoupání, ale podařilo se mi to až později,“ popisovala průběh první části Smutná.

V závěrečné fázi závodu se na čele osamostatnila dvojice Anderssonová, Fletenová a na třetí místo se posunula Korsgrenová. Kateřina Smutná bojovala až do konce o páté místo se svou bývalou týmovou kolegyní Lacroixovou a do cíle nakonec dojela těsně za ní na šesté příčce. „V posledním, rovinatém okruhu jsem jí odjela, cítila jsem se dobře a měla náskok asi půl minuty. Ke konci jí ale jely strašně dobře lyže, úplně neuvěřitelně. Přitom i já dneska měla lyže super. Přesto mě dokázala dojet i předjet a už jsem neměla šanci. Šesté místo je super, jen škoda, že se mi nepodařilo udržet o příčku výš,“ hodnotila svůj výsledek Smutná, která za sebou nechala dvě ze čtyř závodnic Ski Classics figurujících v individuálním pořadí před ní.

Vítězství v náročném závodě vybojovala Ebba Anderssonová, dvojnásobná bronzová medailistka z mistrovství světa. Druhá dojela Emilie Fletenová a třetí Lina Korsgrenová.

I mezi muži o sobě dávali vědět závodníci, kteří běžně v seriálu dálkových běhů nestartují. Na čele se v úvodu drželi třeba Jens Burman, Aleksandr Grebenko nebo Andrew Musgrave. Právě Burman, jedoucí na namazaných lyžích, brzy poodjel ostatním a dlouhou dobu strávil v úniku před početnou skupinou pronásledovatelů. Problém s hůlkou zhruba 20 kilometrů před cílem ho ale o náskok připravil a dál se bojovalo ve dvacetičlenné skupině, která vydržela pohromadě až do cíle.

Z vítězství se nakonec radoval lídr seriálu Emil Persson před Nygaardem a Kardinem. Nejrychlejším mužem eD system Bauer Teamu byl 74. Miroslav Rypl, Jonáš Bešťák doběhl na 82 místě.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

bauer team muž 21.03.2021 12:23:49

Čtrnáct dní po pátém místě na legendárním Vasově běhu vybojovala závodnice eD system Bauer Teamu 6. místo v dalším švédském závodě, který nahradil tradiční Birkebeinerrennet. Na Valadalsrennetu doběhla Kateřina Smutná opět jako nejlepší z Čechů, nejrychlejším mužem eD system Bauer Teamu byl na 74. místě Miroslav Rypl.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.