Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Xterra Czech se bude konat, dorazí vítězové posledních dvou ročníků

Xterra Czech se bude konat, dorazí vítězové posledních dvou ročníků
foto: Xterra Czech

Xterra Czech | 14.05.2021 | přečteno: 2043×

Pořadatelé triatlonového závodu Xterra Czech, který patří do světového a evropského poháru a je jedním z nejznámějších závodů v České republice, potvrdili jeho konání v roce 2021. Tradiční podnik zapíše svůj osmnáctý ročník v Prachaticích 19. a 20. června.

Čekání se jak pořadatelům, tak především sportovcům, vyplatilo. Ústup epidemie, ale také nastavení rozumných opatření umožní uskutečnit závod Xterra Czech jen s menšími omezeními. O to hlavní, špičkový sportovní zážitek nikdo nepřijde.

Důležitou zprávou pro všechny sportovce je, že závody pro dospělé, které jsou hlavním tahákem Xterra víkendu zůstávají otevřené i amatérům. Do závodu se tak na webu www.xterra.cz může přihlásit naprosto kdokoli a vybrat si dokonce ze dvou délek tratí triatlonu. Ovšem pozor, je k dispozici jen limitovaný počet 400 míst, kdy již téměř 250 startovných je prodáno. Novinkou je také, že registrace budou uzavřeny již 5. června. Nebude tak možnost přihlásit se na místě. „Musíme připravit veškeré zázemí dle hygienických norem, a proto musíme s předstihem znát přesný počet závodníků. Budeme muset vést evidenci řady dokumentů, a proto jsme nuceni dočasně omezit přihlášky na místě,“ vysvětluje Michal Piloušek, ředitel závodu. Pořadatelé byli nuceni zrušit všechny akce „zdarma“, to jest kategorie dětí i charitativní běh městem. Z pochopitelných důvodů se také neuskuteční hudební festival pod širým nebem.

Podmínky pro pořádání závodů v České republice jsou poměrně jasné, všichni účastníci akce i pořadatelé se musí prokázat negativním antigenním testem nebo potvrzením o očkování nebo potvrzením o prodělání onemocnění Covid19 ve třech minulých měsících. Z prostoru závodu bude pravděpodobně vyloučena veřejnost, tedy i fanoušci. „Věříme, že se toto opatření může ale do června ještě změnit, diváci jsou neodmyslitelnou součástí našeho závodu,“ doufá Michal Piloušek. Během závodu budou platit i další tradiční restrikce jako respirátory, rozestupy, dezinfekce, a podobně.

Účast v závodě již potvrdili největší hvězdy Xterra startovního pole. Dorazí vítěz z let 2020 a 2019, fenomenální Francouz Serrieres, nebude chybět osminásobný mistr světa Ruben Ruzafa, loni druhý Maxim Chané nebo třetí Sebastien Carabin. Domácí barvy bude hájit především loni čtvrtý Lukáš Kočař, ale také Karel Dušek nebo Vojtěch Bednarský. Mezi ženami účast potvrdila třetí z mistrovství Evropy Loanne Duvoisin, loni druhá Sandra Mairhofer a třetí Marta Menditto. Nebude chybět ani nestárnoucí Rakušanka Carina Wasle. I přes avizovaný konec kariéry se na startu znovu objeví i Helena Karásková, v reprezentačním dresu jí doplní Jindřiška Zemanová, Anna Lužná a také prachatická Aneta Grabmüllerová, která si na domácí trati odbyde premiéru mezi elitou.

Pořadatelé nyní pracují na úpravách webu závodu, ale k závodům se můžete přihlásit ihned. Místa na startovní listině rychle mizí, proto neváhejte a přijeďte do Prachatic na kultovní triatlon XTERRA.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

xterraczech muž 14.05.2021 16:29:20

Pořadatelé triatlonového závodu Xterra Czech, který patří do světového a evropského poháru a je jedním z nejznámějších závodů v České republice, potvrdili jeho konání v roce 2021. Tradiční podnik zapíše svůj osmnáctý ročník v Prachaticích 19. a 20. června.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.