Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Lovecká sezona zahájena! Tisíc běžců vyrazilo s Běhej lesy do Slavkovského lesa

Lovecká sezona zahájena! Tisíc běžců vyrazilo s Běhej lesy do Slavkovského lesa
foto: Běhej lesy

Běhej lesy | 06.06.2021 | přečteno: 3658×

Tajuplné prostředí západního cípu naší republiky hostilo úvodní závod série Běhej lesy. Jak sám závod napovídá, běžci rozhodně neleželi v lázních, místo toho si mohli vybrat ze tří dospělých tras Slavkovským lesem a dětskými závody a užít si po dlouhé covidové pauze hromadný start.

Když se před více než týdnem rozhodlo o tom, že tento závod bude pilotním projektem Ministerstva zdravotnictví a nebude ho nutné startovat po vlnách s 30 nebo 50 běžci, registrace se začaly rychle plnit. Číslo účastníků se nakonec zastavilo na hodnotě 1 137. To už je slušný počet, běžci jsou zkrátka hladoví a seriál Běhej lesy nabízel tradiční tratě po měkkém povrchu a na čerstvém vzduchu. Ve Slavkovském lese na účastníky navíc čekal magický klid, oblast bez čárky signálu slibovala maximální soustředění jen na samotný běh.

Žádná instastories, žádné posty na sociální sítě, jen požitek z vlastního výkonu, který jste mohli sdílet se svými nejbližšími. Pořádný zážitek si odnesli i ti nejrychlejší. Na dlouhé 24km trati vyhrál suverénně Jaromír Hradecký v čase 1:30:34 hodiny, mezi ženami pak Klára Vaňková s 15minutovým odstupem.

Na poloviční trase byl nejrychlejším Tomáš Vocetka (41:29) a Barbora Názlerová (46:15). V charitativním závodě VoltaRUN, který společně s běžci a Nadací Nova pomáhal malé Aničce, vítěze tradičně nevyhlašujeme, ale za to jsme společným úsilím vybrali přes 40 000 Kč. Děti se na rozdíl od dospělých dočkaly vyhlašování na místě, to hygienická pravidla dovolila.

Blížící se déšť spláchl zázemí až po ukončení programu, všichni se mu tak o chlup vyhnuli a mohli suchou nohou vyrazit za odpočinkem třeba do nedalekých Mariánských lázní.

„Další zastávkou naší série bude 26. června Vysočina, oblíbená oblast Devíti skal. Kromě samotného závodu v srdci Vysočiny bych určitě závodníkům doporučil zůstat v okolí po celý víkend a užít si výlet s rodinou či přáteli. Každopádně se těšíme nejen na všechny účastníky, ale také na to, že ustupující hygienické restrikce dovolí všem mít ještě silnější zážitek ze závodu. Rádi doručujeme radost ze sportu,“ zve na start druhého závodu Běhej lesy Jakub Kratochvíl z organizačního týmu Běhej lesy.

Fotogalerie: https://www.behej.com/…avkovsky-les

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behejlesy muž 06.06.2021 09:08:09

Tajuplné prostředí západního cípu naší republiky hostilo úvodní závod série Běhej lesy. Jak sám závod napovídá, běžci rozhodně neleželi v lázních, místo toho si mohli vybrat ze tří dospělých tras Slavkovským lesem a dětskými závody a užít si po dlouhé covidové pauze hromadný start.
Odkaz na článek

avatar

Desert muž 11.06.2021 07:46:19

lovecka sezona, to byly povolen i lov dive zvere behajici po lesich??? :-P

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.