Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

ČEZ RunTour v červnu zavítá do industriální Ostravy a Kopřivnice

ČEZ RunTour v červnu zavítá do industriální Ostravy a Kopřivnice
foto: ČEZ RunTour

tisková zpráva | 30.05.2022 | přečteno: 1541×

Na trati běžeckého závodu občas dojde dech i těm nejlepším. Červnové závody ČEZ RunTour vám ale seberou dech už před startem – ohromí vás totiž svými kulisami, které budou tvořit velkolepé industriální areály, jež se staly součástí české historie i kultury.

Červnové závody oblíbeného běžeckého seriálu ČEZ RunTour toho mají hodně společného. Oba se uskuteční v unikátních industriálních areálech. Oba se poběží v nejvýchodnějším cípu Česka – 11. června v Ostravě, 25. června v Kopřivnici. Na obou si užijete pohodovou atmosféru plnou úsměvů. A v cíli na vás bude pokaždé čekat unikátní oboustranná kovová medaile.

Přesto ale bude každý z těch závodů úplně jiný, a tak by se oba měly stát součástí vašeho běžeckého kalendáře! „ČEZ RunTour není jen o běhání a překonávání osobních rekordů, ale také o radosti a zážitcích pro celou rodinu, proto je pro nás výběr unikátních závodních lokalit zcela zásadní,“ říká Nikola Gunišová, ředitelka seriálu ČEZ RunTour.

Proběhněte pod vysokými pecemi

RunTour: Ostrava / 11. června

Závod se uskuteční přímo v industriální oblasti Dolní Vítkovice, která byla zařazena na významný seznam Evropského kulturního dědictví. Až se postavíte na start pod vysokými pecemi a poběžíte kolem obrovského plynojemu, černouhelného dolu nebo třeba bývalé koksovny, ohromí vás areál svou velkolepostí. Vždyť tohle nekonečné železné bludiště bylo jedním z pilířů československé ekonomiky.

V Dolních Vítkovicích pro vás budou připraveny tratě na tři, pět a deset kilometrů. Své závody si ale užijí také děti, pro které jsou naplánovány Rákosníčkovy běhy na 500 a 1000 metrů. Po závodě pak můžete společně navštívit nádherné technické expozice nebo vyjet na Bolt Tower, ze které si prohlédnete celou Ostravu z výšky. A pokud máte strach z výšek, nebojte. Závod pod Bolt Tower i přímo odstartuje!

Závod, který spojí legendy

RunTour: Kopřivnice – Legenda Emil / 25. června

Z Kopřivnice pocházejí dvě velké české legendy. A závod ČEZ RunTour je nyní obě spojí! Nejenže bude kopřivnický závod oslavou Emila Zátopka, který se v tomto městě přesně před 100 lety narodil, ale díky spojení s další místní ikonou bude také zcela unikátním zážitkem.

Spoluorganizátorem závodu je totiž kopřivnická společnost Tatra Trucks. „Start a cíl závodu se budou nacházet vedle rozsáhlého Muzea nákladních automobilů Tatra. A trať pak zavede běžce na polygon pro testování nákladních vozů, který je celoročně pro veřejnost kompletně uzavřený,“ láká běžce na start Nikola Gunišová s tím, že do uzavřeného areálu se nedostane dokonce ani doprovod závodníků.

Zážitek z běhu na polygonu umocní různé povrchy, terény i překážky sloužící k testování nákladních aut a také ikonické vozy Tatra, které budou rozestaveny podél trati. Každý běžec si bude moci podle svých ambicí a také výkonnosti vybrat mezi tratí na deset a pět kilometrů, jejímž titulárním partnerem bude ikonická běžecká značka PUMA.

Ani v cíli, až vám pověsí na krk medaili, ale tenhle zážitek neskončí. Svůj den si budete moci zpříjemnit bohatým doprovodným programem, v rámci kterého si prohlédnete vystavené tatrovky, navštívíte Muzeum nákladních automobilů Tatra nebo se podíváte do tradičního Technického muzea Tatra.

TIP: Zkuste koloběh

V Kopřivnici se poprvé součástí programu ČEZ RunTour stane koloběh. Tento mladý sport kombinuje dva nejoblíbenější druhy pohybu, tedy běh a cyklistiku. Závodní dvojice se při něm střídají o jedno kolo – zatímco jeden běží, druhý ho doprovází a nabírá síly. Podmínkou je, že se členové dvojice od sebe nesmějí vzdalovat a při střídání si musejí kolo předávat z ruky do ruky. Koloběh je skvělou možností pro rodinné příslušníky, partnery nebo kamarády, kteří si chtějí užít společný závod, i když mají rozdílnou výkonnost, protože kolo rozdíl mezi nimi smaže.

Pokud si nechcete nechat tyto unikátní závody ujít, můžete se registrovat na webu www.run-tour.cz

JE RADOST BĚŽET! (i koloběžet)

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 30.05.2022 20:19:58

Na trati běžeckého závodu občas dojde dech i těm nejlepším. Červnové závody ČEZ RunTour vám ale seberou dech už před startem – ohromí vás totiž svými kulisami, které budou tvořit velkolepé industriální areály, jež se staly součástí české historie i kultury.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.