Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

INTUITIVNÍ TRÉNINK: Návod ke kuchařce

INTUITIVNÍ TRÉNINK: Návod ke kuchařce

Pavel Novák | 22.05.2008 | přečteno: 12623×

Intuitivní trénink, jehož základní myšlenky jsem představil v prvním ze svých článků, je ovlivněn stavem duše. Nebo spíše životní filozofií člověka. Chci říct, že nejlépe bude fungovat na běžce, který věří, že naše skutky a myšlení výrazně, ne-li úplně, ovlivňuje naše žití a bytí.

Každá myšlenka, úvaha a skutek mají svoji energii, jež zhmotňuje náš vesmír – tedy realitu, na které se shodneme. Správným použitím intuice, jež je vysílanou energií naše duše, můžeme pozitivně ovlivňovat naše jednání i trénování. Pravda je, že i nás ovlivňují myšlenky, úvahy a skutky druhých lidí, to znamená, že náš život je ovlivňován jejich energiemi.

Věříte, že máme duši, která je nebo může být nezávislá na našem těle? Věříte, že myšlenka má svoji energii, která ovlivňuje naší realitu? Pak jste kousek od toho, abyste si osvojili intuitivní trénink a použili ho k lepšímu výkonu, radosti z běhu, radosti z trénování a samozřejmě procvičováním intuitivního jednání i radosti ze života. 

Základem je vysílat pokud možno maximum pozitivních energií. Tím se stává duše šťastnou a tělo je též nabito energií, kterou můžete využít právě třeba ve sportu a promítnout do výkonu. 

Nesmíme ale zapomínat, že jsme na svět přišli s určitými předpoklady a cíli. Předpoklady, což je ve sportu talent, příliš neovlivníme. Nesplněné nebo nepochopené cíle či jejich obcházení nás mohou blokovat, a to i ve sportu. Vysíláním pozitivních energií se zcela jistě posunete směrem k řešení cílů, budete zdravější. Existují různé techniky, které vás mohou v tomto ohledu posunout.

Myslím si, že v životě i v tréninku je nejlépe se vzdát extrémů, hledat vyváženost. Pozorováním, studováním, zkušenostmi a úvahami jsem nabyl dojmu, že vyváženost má nepřeberné množství směrů. V podstatě jde o dvojice pojmů, které – pokud jsou v nerovnováze – nás můžou vychylovat od pokojného bytí, a to se promítne i na našich výkonech. 

Jedna z těchto dvojic je bezpochyby vědění-tvoření (L. Ron. Hubbard, Základy myšlení). V dalších článcích, kde budu specifikovat jednotlivé zásady intuitivního tréninku pro ta která období trénování, vás budu zahrnovat poznatky vědců, biochemiků, trenérů, závodníků, které jsem převzal a k nimž jsem přidal svoje tvoření. Vytyčením toho všeho vzniklo z vašeho úhlu pohledu vědění někoho jiného (moje), které byste vy měli vyvážit svým tvořením. 

Pokud se vám tedy tato cesta zamlouvá a cítíte, že by to mohlo takto jít, zkuste vzít moje vědění (informace, které vám předám) a doplňte ho svým tvořením tréninků, závodění (to může být např. nastavení pocitů, úsilí, psychiky pro trénink či závod nebo změna některé zásady). Pokud cítíte, že to je celé nesmysl, pak je to ve vaší realitě nesmysl a rozhodně to nepoužívejte.

Pozorujte své myšlenky, jednání a úvahy, zkoušejte používat svoji intuici v běžném životě. Já se vám pokusím předat kuchařku, jejíž informace, jak věřím, můžete intuitivním tvořením přetavit v lepší výkony a já doufám, že i ve větší radost z našeho nádherného sportu.

Komentáře (Celkem 6)

Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Glasgow, Scotland

Celkem 3004 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:45:39 (2006)
půlmaraton: 1:41:59 (2007)

Mirro muž 22.05.2008 11:09:03

Tak jsem zvedavy jak to bude pokracovat. Zatim naprosto souhlasim. „Mindset“ je podle meho v zivote hodne dulezity.
Jen je treba vedet, ze intuici mame zalozenou na vedeni a neplest si ji s nutkanim. :)

Motto: www.in-ocean.blogspot.com
avatar

lark muž 22.05.2008 21:40:56

Doufam a verim, ze se z toho nevyklube rychlokurs scientologie, kdyz tu mame pana Hubbarda :-)
Ale uplne souhlasim, ze se beha hlavne hlavou a az potom nohama a telem vubec.....

avatar

Celkem 260 km
Minulý měsíc 0 km
maraton: 3:47:00 (2004)

juraj muž 23.05.2008 08:07:57

dobrý inspirujíci článek

avatar

Celkem 260 km
Minulý měsíc 0 km
maraton: 3:47:00 (2004)

juraj muž 23.05.2008 08:14:01

>> lark, 22. 5. 2008 21:40:56

to, že někdo se jenom zmíní o p.Hubbardovi ještě neznamená ,že by se z toho musel vyklubat rychlokurs scientologie.Hub­bard se zábyval různymi oblasti života.

avatar

Česká Lípa

Celkem 299 km
Minulý měsíc 0 km

Komik1000 muž 23.05.2008 12:31:25

Já jsem to nepochopil :(

avatar

apowell muž 23.05.2008 15:14:52

>> Komik1000, 23. 5. 2008 12:31:25

tak to jsme min. dva… já jsem asi intelektuálně jednodušší člověk :-))

administrator 03.04.2010 13:32:29

Intuitivní trénink, jehož základní myšlenky jsem představil v prvním ze svých článků, je ovlivněn stavem duše. Nebo spíše životní filozofií člověka. Chci říct, že nejlépe bude fungovat na běžce, který věří, že naše skutky a myšlení výrazně, ne-li úplně, ovlivňuje naše žití a bytí.


Odkaz na článek
Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.