Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

TEST: Garmin Forerunner 110 HR - malý, levný, ale výkonný

TEST: Garmin Forerunner 110 HR - malý, levný, ale výkonný
foto: Garmin

Jan Prokop | 02.11.2010 | přečteno: 63601×

Americký výrobce autonavigací a outdoorových přístrojů již několik let boduje i na poli vytrvalostních sportů svou fitness řadou, jejíž poslední přírůstek – model Forerunner 110 HR – vsadil na zajímavou cenu a motto „v jednoduchosti je síla“.

Sporttesterů využívajících systém GPS na trhu mnoho není, a když se budeme orientovat na ty, které mají GPS čip integrovaný přímo do těla hodinek, lze srovnávat pouze modely od Garminu. Jestliže je model 310XT vrcholem fitness řady z hlediska nabídky funkcí, pak 110 HR nabízí naopak pouhý základ. Při bližším seznámení ale zjistíte, že i tyto sportovní hodinky zvládnou hodně.

Rychlost a vzdálenost naleznete na každém ze tří alternativních displejů. V horní části zjistíte celkovou uběhnutou vzdálenost a ve spodní části tempo běhu. Tyto údaje můžete doplnit v prostředním segmentu displeje údajem o celkovém čase nebo aktuální tepové frekvenci.

Tyto dvě „běžecké“ obrazovky doplňuje třetí, která ze sporttesteru udělá běžné digitální hodinky s ukazatelem denního času a data. Při tréninku ani při závodě nebudete více údajů potřebovat. Pokud máte rádi podrobné analýzy, najdete je v počítači, a to dokonce v identickém rozsahu, jako jste zvyklí u nejvyššího modelu 310XT.

Ovládání je jednoduché. Jedno tlačítko je vyhrazené pro osvětlení displeje, druhým startujete a ukončujete záznam, třetím můžete manuálně vyznačit začátek a konec úseku trati, o kterém chcete mít samostatný souhrn dat, například kolo na stadionu. Jeho přidržením resetujete dokončený záznam a připravíte hodinky na další. Data zůstanou v paměti hodinek až do okamžiku, kdy je sami smažete, nebo budou přehrány novějšími daty. Čtvrtým a posledním tlačítkem se zapíná GPS a přepínají se jednotlivé obrazovky zobrazovaných dat. Další funkcí tlačítka je přechod do menu.

Přizpůsobení displeje je omezené. Je možné nastavit základní parametry uživatele, jako je věk, hmotnost, výška, pohlaví a úroveň jeho sportovní vyspělosti. Nastavení času, formátu jeho zobrazování, ozvučení stisku tlačítek, jazyk, kterým hodinky s vámi komunikují, jednotky zobrazovaných údajů, způsob zobrazování rychlosti (tempo v min/km versus km/h).

To je poměrně důležité, protože přepnutím tohoto údaje můžete získat relevantní údaj o rychlosti, i když si běžecké hodinky vezmete s sebou například na běžky nebo in-line brusle. Následně si akorát musíte změnit v běžeckém deníku typ aktivity, protože hodinky budou vaši aktivitu tvrdohlavě prezentovat jako běh.

Můžete i vypnout příslušenství, kterým je tu pouze hrudní pás na měření tepové frekvence. Když tak učiníte, automaticky se zredukuje počet volitelných obrazovek na dvě. Tu s časem záznamu a tu, která ukazuje denní čas.

Pokud hodinky nenajdou GPS signál, inteligentně se dotáží, zda náhodou nejste uvnitř budovy. Odpovíte-li kladně, hodinky se již o příjem signálu nesnaží, čímž se šetří kapacita akumulátoru. Stejně důležité je, že příjem signálu se po skončení záznamu a určité době automaticky odpojí. Díky tomuto systému se daří šetřit energii pro sportovní záznamy. Pokud chcete hodinky připravit na záznam v hale, můžete startovní proceduru urychlit dvojím stisknutím hlavního (červeného) tlačítka. Tím se automaticky připraví na záznam bez signálu GPS.

Samotné užívání hodinek zpříjemňuje jejich nízká hmotnost a malé rozměry vodotěsného pouzdra. Konstrukci nelze mnoho vytknout. Pásek se ale nedá snadno vyměnit za nový, což možná omezí životnost. Garmin si s tím nejspíš dokáže poradit cestou výměny celého pouzdra, ale kolik lidí tato možnost napadne?

Přesnost měření je špičková. Porovnáním výsledků na oficiálně změřených závodech jsme získali hodnoty blížící se až k 99 procentům! Menší problémy nastávaly jen v ostrých zatáčkách, kde má Garmin tendenci délku přidávat. Mimo první stovky metrů funguje fantasticky i ukazatel aktuálního tempa.

Spolu s informacemi od Autolapu (každý kilometr pípne a ukáže čas daného úseku) pak stačí sledovat jen aktuální tepovou frekvenci a nabíhající kilometráž. Pokud máte nastavený Autolap na jeden kilometr a máte pocit, že se údaj na hodinkách začíná lišit od reality, můžete například na deseti kilometrech zkorigovat rozdíl a začít načítat kilometry od přesné značky na trati. Tuto funkci můžete využít také při delších závodech. Při běhu v ostřejších zatáčkách, při nichž má systém tendenci počítat delší než skutečnou vzdálenost, oceníte možnost si přístroj znovu zkalibrovat.

Když si následně promítnete trať v internetovém systému evidence dat, budete možná překvapeni přesností zaznamenané trasy. V drtivé většině případů si můžete prohlédnout i to, na jaké straně silnice jste běželi a jak jste „řezali“ zatáčky. Dle výrobce je přesnost +/- 3 metry, ale na mapě to vypadá ještě lépe.

Samostatnou kapitolou je zpracování dat v internetové aplikaci. Jde o identický systém, jaký Garmin používá i pro 310XT. Pokud máte oba přístroje, můžete dokonce nahrávat data z obou do jednoho tréninkového deníku.

Na rozdíl od 310XT nespojujete hodinky s počítačem bezdrátově, ale prostřednictvím USB kabelu. Nemusíte instalovat speciální software, máte o jednu součástku méně (ANT Stick má rozměry malé USB flash paměti, a tak se snadno ztratí) a navíc se přes USB kabel hodinky zároveň dobíjí.

Zmíněnou internetovou aplikaci výrobce průběžně aktualizuje, a tak se objevují stále nové funkcionality. Především pak vylepšuje možnosti evidence dat. K dispozici je jak rychlý přehled posledních pěti aktivit, tak prostý řádkový seznam, ale nejlepší přehled vám nabídne Kalendář – ideální alternativa ke klasickému běžeckému deníku. Možné je přidávat nové aktivity i manuálně a doplňovat pořízené záznamy o další doplňkové informace (například povětrnostní podmínky), poznámky a osobní hodnocení. Příjemné jsou i týdenní souhrny.

Rozhraní nabídne všem majitelům sporttesterů Garmin přehled o pořízeném záznamu, celkového času, časech jednotlivých úseků, průměrných i maximálních hodnotách, rychlosti a tepové frekvence, počet spálených kalorií, celkový počet nastoupaných a sestoupaných metrů, minimální a maximální nadmořskou výšku. Můžete si prohlédnout záznam trati na mapě, grafy výškového profilu tratě, tepové frekvence a tempa. Systém umí korigovat naměřená data o výškovém profilu tratě pomocí informací o profilu terénu, které obsahují podrobné mapy na internetu. Hodinky tak naměří například 307 nastoupaných metrů a po zapnutí korekční funkce se dozvíte, že přesný údaj byl 275 metrů. Třešničkou na dortu je animace sportovního výkonu, ale tuto funkci si budete užívat nejspíš jen v začátcích, kdy si budete chtít s hodinkami hrát.

ZÁVĚR

Garmin Forerunner 110 HR nabídne běžcům ty nejdůležitější informace v reálném čase a následně i velmi detailní rozbor dat v počítači. Při ceně těsně pod šest tisíc korun představuje velmi slušný poměr výkonu a ceny. Hračičkové a triatlonisté dají patrně přednost dražším přístrojům.

KLADY:

  • Nejlevnější sporttester s GPS
  • Nízká váha (52 gramů) a malé rozměry (4,5×6,9×1,4 cm)
  • Vysoká přesnost měření
  • Design umožňuje sporttester užívat i jako obyčejné hodinky

ZÁPORY:

  • Nelze individualizovat zobrazovaná data, ani jejich pozice na displeji
  • Internetovému rozhraní schází podrobnější analýza tréninku

TUTO A DALŠÍ RECENZE NALEZNETE S PŘEDSTIHEM A V PLNÉM ZNĚNÍ V ČASOPISE BĚHEJ, KTERÝ VYCHÁZÍ 6X DO ROKA

Komentáře (Celkem 58)

Nalezené položky: 59 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
avatar

Banská Bystrica

Celkem 983 km
Minulý měsíc 0 km

PeterFabok muž 09.11.2010 06:05:12

>> blackamon, 09. 11. 2010 01:10:58

ja som povodne isiel kupit 405-ku, ale tam je problem, ze telo hodiniek je predlzene a neohybna cast zasahuje az do remienku a tym padom sa mi 405-ka neda vobec zapnut okolo ruky. redukcia na remienok nie je, pokial nepocitame to nestastie na suchy zips. cize, ak mas vacsi obvod zapastia, 405-ku nekupis. 110-ka je nielen lacnejsia, ale aj lahsia a vkusnejsia – a statistiky si mozes pozriet v PC

Motto: the best runner leaves no trace
avatar

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 09.11.2010 09:44:17

Nemam dovod nejak propagovat ten ci onen model garminu, ale nejak sa mi tu niektore informacie zdaju jednostrane priklonene k 110 z pre mna nepochopitelnych dovodov. Upozornujem ze so 110nemam osobne ziadnu skusenost, na rozdiel od denne pouzivania 305, casteho spolocneho behu s kolegami s 310 a obcas s kolegom so 405. Takze som urcite zaujaty.

  1. GPS cip – ze ma 110 novsi moze byt fajn, ale jedinu vyhodu by som videl, ze rychlejsie chyti satelit po starte. Neviem posudit, no ja s 305 ziaden problem chytit satelity nemam, doma ju zapinam v predsieni a nez si obujem topanky, mam chyteny signal. Vzivote sa mi nestalo ze by som potom pocas behu signal stratil a to kludne v lese v dazdi a s hodinkami schovanymi pod rukavom bundy. Presnejsia 110 byt nemoze, kedze neukazuje aktualnu rychlost ale len priemernu, nie je ako posudit jej aktualnu presnost. Co sa tyka priemernej rychlosti a vzdialenosti, tak 305 na oficialne zmeranych tratiach sa vojde do odchylky 0.5%. Neverim ze niekto prebehne PIM so 110 a v cieli bude mat namerane 42.197km
  2. Design – kazdy mame iny vkus, mne 110 pripada ako strasne velke lacne digitalky od cinana. Ked by ma s nimi uvidel niekto kdo sa vyzna, tak pochopi. Ked ma s nimi v civile uvidi 99.5% populacie, ktori o bezeckych sportesteroch nemaju ani paru, tak si pomyslia kde co, ale urcite nie “ten chlapik ma ale vkusne hodinky”
  3. Funkcie – ze si statistiky pozriem doma na PC je OK. Ale na vsetkych modeloch okrem 110 sa da pocas behu vidiet spusta ukazovatelov, koho zaujima ake, nech si pozrie manualy. Dalej je na nich virtualny partner – to je uplne skvela vec pre tempovy trenink, ked bezim 8km a viem ze proti planu mam naskok prave 10m…, udrzovat rovnomerne tempo je s tymto pomocnikom skoro stejne lahke ako na pase. Dalej programovatelne treninky, kludne si naprogramujete i sialenstva ako 4*400m, pauza 1min, 4*800m pauza 2min, 2*1600m pauza 3min atd. v jedinom treninku a hodinky vas signalom vzdy upozornia. Upozornia Vas ak bezite rychlejsie nez je plan, alebo pomalsie nez je plan. Pripadne na vyssej alebo nizsej TF. Toto vsetko pouzivat mozete a nemusite. Na 110 proste nemozete.
  4. Hmotnost – Od prveho behu s 305 som bol prekvapeny jak su lahke a jak dobre drzia na ruke. Nevnimam s nimi absolutne ziadne obmedzenie.
avatar

10 km: 1:02:30 (2010)
půlmaraton: 2:35:50 (2010)

xPablos muž 09.11.2010 10:21:06

>> blackamon, 09. 11. 2010 01:10:58

Nevim jestli jsem uplne kompetentni poradit. Mam Forerunner 305, navic jeste relativne kratce.

Jako sporttester mi prijde 305ka genialni (obzvlast za porizovaci cenu do 3.000 Kc, za kterou se ted da ted poridit z USA). Na bezne noseni bych si s 305kou pripadal ale trosku divne.

S nekterymi nazory na obhajobu 110ky (obzvlast jeji vysoke ceny) nesouhlasim – ze novejsi cip je vyrazne lepsi, ze 305ka je nepresna, ze z funkci navic vyuziju 20% a ze okamzita rychlost je nepouzitelna.

Stejne jako SlavoK – starsi cip mi funguje spravne ve meste i v hustem lese. Presnost neni problem, na mape vidim i kdy jsem prebihal z jedne strany silnice na druhou. Na oficialne zmerenem zavode jsem ji sice nemel, ale tam optimalni stopou bezi malokdo, takze o neco vetsi namerena vzdalenost byva podle me naprosto v poradku.

avatar

blackamon muž 09.11.2010 18:27:58

Děkuji za vaše názory, je mi jasné, že 405 je co se funkcí týká lepší a velmi mě těší, že i starší čip zvládá bezproblémově signál i v lese pod rukávem bundy. Nejsem závodní běžec, ale běhám velmi rád a spíše pro udržení fyzické kondice. Jsem voják z povolání a proto bych ocenil, aby hodinky i něco málo vydržely. Který model je tedy podle vás odolnější? A dá se ta 405 tedy v pohodě nosit namísto běžných hodinek? A jak je to s tím ovládáním 405, je to skutečně tak hrozné jak se píše v některých recenzích? A dá se nastavit ten přesný čas podle gps? Snad moc neotravuji s mými dotazy, ale než něco koupím, chci si to přece jenom rozmyslet a nechci se unáhlit. A taky si myslím, že vaše názory pomohou při výběru i jiným potencionálním zájemcům o koupi sportovních hodinek.

avatar

vipera muž 09.11.2010 19:12:56

Je fakt, že design je otřesnej, ale zase jsou za cenu stopek od Polaru ;-)

Motto: Why walk when you can run
avatar

10 km: 1:02:30 (2010)
půlmaraton: 2:35:50 (2010)

xPablos muž 09.11.2010 19:18:29

>> blackamon, 09. 11. 2010 18:27:58

Krome 305ky mam vsechno z manualu, ktere jsem procital pred nakupem, takze mozna me nekdo z realnych majitelu opravi.

Ovladani 405ky je trosku atypicke (takove hlazeni obroucky :-), ale osobne bych s tim nemel problem. Koukni treba na: http://www.youtube.com/watch?…

Odolnost je u vsech modelu o kterych se bavime priblizne stejna – IPX7. Az na 310ku, ktera je opravdu vodotesna a urcena i na plavani. Ostatni by mely vydrzet ponoreni do 1 m na 30 minut (nekomu nevydrzely), ale kazdopadne normalni kontakt s vodou (dest, splouchnuti..) nejspis bez problemu. Tady tedy u me vitez 310ka.

Funkcne jsou 310ka, 305ka a 405ka na priblizne stejne urovni s tim ze 310ka ma 20ti hodinovou vydrz a co jsem cetl krome pipani umi i vibrovat(fajn asi v zime a na zavode). U me opet vitez 310ka.

Designove je to hodne vec nazoru a vkusu. Podle me 310ka a 305ka (ta obzvlast) jsou takove krabice. Na trening dobry, na bezne noseni bych si je nevzal. Tady vitez 405ka (s tim, ze 110ka si tady nestoji taky spatne).

Pomer vykon/cena. U me 305ka a to je taky duvod proc jsem si ji koupil. Designove zadny odvaz, ale ja normalne hodinky nenosim. Kdybych nosil, tak si koupim druhe rucickove a ne digitalky :-)

avatar

blackamon muž 09.11.2010 22:50:00

Tak jsem se nakonec rozhodl pro model 405! Všem moc děkuji za názory, až ho budu mít doma, mile rád se s vámi podělím o mé dojmy. Ještě jednou díky všem!

avatar

Staré Ždánice

10 km: 0:39:10 (2014)
půlmaraton: 1:35:29 (2012)

shaby muž 09.11.2010 23:03:26

>> SlavoK, 09. 11. 2010 09:44:17

Osobně mám 305 už víc než 3 roky a určitě bych jí každýmu doporučil, ovšem taky není bezchybná. A když vidím jaký tady na ní pějete ódy, tak se taky musím přidat do diskuze.

  1. Nový čip. Ještě jsem s ním neměl zkušenosti, ale věřím, že je o třídu lepší než SiRFstar III v 305. Nestěžuju si nějak výrazně, ale když píšeš, že přesnější být už nemůže, tak se musim pousmát. Na volném prostranství, ale i v lese většinou docela pohoda (běhám orienťák a po závodě si mapu skenuju a dávám na ní proběhlou trať z GPS) – ve většině případů je přesnost dostačující (± 15–20 metrů), ovšem ve skalnatym prostoru nebo v hlubokých údolích jde přesnost rapidně dolů. Kupříkladu ve Vysokých Tatrách nebo v Dolomitech jsem i signál občas ztrácel (a teda dost mě to překvapilo, taky jsem myslel, že se mi to nestane). Ve městě mezi domy při OB ve velký rychlosti a s ostrejma zatáčkama to při přidání na mapu je dost hrůza. Trasa mi lítá z jedný strany na druhou a s tím kudy jsem opravdu běžel to nemá moc společnýho – troufnu si odhadnout, že to naměří i třeba o 20% navíc.
  2. Hmotnost. Mě teda při prvním přiložení na ruku přišlo, že mi ruka upadne:) Ale to je dost subjektivní, mám hubenou ruku a jsem zvyklej na malý hodinky. Ale po čase jsem si zvyknul.

S ostatníma bodama souhlasím. Design mi je šumák, sporttester mám na běhání a ne do města a funkce bych nevyměnil.

Takže kdybych si měl teď pořizovat nový tester, rozhodoval bych se mezi 305 a 310, hlavně kvůli funkcím (především nastavení tréninků a aktuální tempo), ale 110 bych taky uplně neodkop, protože ta přesnost by mě lákala.

avatar

10 km: 1:02:30 (2010)
půlmaraton: 2:35:50 (2010)

xPablos muž 10.11.2010 07:57:21

>> shaby, 09. 11. 2010 23:03:26

Otazkou je, jak by si v uzke rokline poradila 110ka. V tomhle jsem realista a neverim, ze sebelepsi cip napajeny par mAh baterkou zvladne prostrelit nekolik (desitek) metru tlustou prekazku, aby videl jine satelity, nez ty co ma ve vyrezu mezi skalami.

Jinak 305ka ma sice starsi cip, ale zase ma VELKOU antenu – ta zalomena predni cast, co pri normalnim drzeni ruky miri nahoru.

Ale to srovnani spolehlive nejde udelat jinak nez mit ty dvoje hodinky na stejne trase vedle sebe.

P.S. Velikost je v pohode, dokonce prvni vec co jsem udelal, ze jsem si tam musel dat ten vetsi pribaleny pasek :-)

avatar

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 10.11.2010 08:04:44

>> shaby, 09. 11. 2010 23:03:26

K ty presnosti mi to prijde zvlastni, ja mam 305 dva roky, mel jsem ji treba v roklich ve Slovenskem raji a vubec zadny problem. A co se tyce behu po meste – kdyz to zvladlo PIM suzkymi ulicemi, podbehy mostu a tunely s vysledkem 42.4km, tak fakt nevim co bych ji vytknul… Hmotnost bude asi o zvyku, nosil jsem celokovove rucickove hodinky a tak jsem si to schvalne prevazil, rozdil cca 5g.

avatar

vipera muž 10.11.2010 09:09:29

A co takhle FR 60, má vše co 310XT a navíc relativně přesné aktuální tempo i v lese. Protože u 405 a 305 je to tragedie a kdo tvrdí že ne tak je na ruce nikdy neměl. http://www.dcrainmaker.com/…n-depth.html

Motto: Why walk when you can run
avatar

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 10.11.2010 09:32:00

>> vipera, 10. 11. 2010 09:09:29

To vypada jako dobra volba, maly levny a vykonny. nema sice GPS, ale ta mi je stejne nanic, podstatne je ze meri rychlost a vzdalenost.

avatar

10 km: 1:02:30 (2010)
půlmaraton: 2:35:50 (2010)

xPablos muž 10.11.2010 11:18:18

>> vipera, 10. 11. 2010 09:09:29

Nesouhlas. Koukni se treba na zaznamy „Vokolo Priglu“ od 2 ruznych lidi, jedny s 305 a jedny s 405 – nikoho se 110 jsem nenasel.

http://connect.garmin.com/…ity/53384177 http://connect.garmin.com/…ity/53155426

Proste ten zaznammi prijde naprosto bez problemu a pokud si nebezel, tak v zadni casti se bezelo lesem a rekl bych i docela slusnym terenem (obzvlast pred lavkou k veveri)

>> SlavoK, 10. 11. 2010 09:32:00

Kazdy produkt si najde svoji cilovou skupinu a to moc dobre vi i garmin. Vyhoda 60ky je, ze funguje i vevnitr, na pasu atd…

Diky absenci GPS se uzivatel pripravi minimalne o vyskovy profil, autolap (zalozene na pozici), moznost pouzit na kole (bez dokoupeni dalsiho senzoru) a samozrejme nemapovou navigaci – ale je jasne, ze ne kazdy ji vyuzije.

Jinak jeste muze byt zadrhel v tom, ze co se tady prodava FR 60ka kolem 2200 Kc, tak je tam Footpod ve volitelne soucasti a v krabici nepisou ani o pritomnosti USB prijimace do PC v zakladu.

avatar

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 10.11.2010 11:38:18

>> xPablos, 10. 11. 2010 11:18:18

Jo, souhlasim, nekdo GPS vyuzije, a tam je taky pro me cena/vykon jednoznacne 305. Triatlonisti berou samozrejme 310. Jen k tomu vyskovemu profilu, v tomhle je podle me GPS totalne mimo, obcas na nekterych profilech to je docela OK, ale vecsinou jsou to totalni bludy. Kdosi ale psal ze uz to umi v PC opravovat podle vyskoveho profilu v mape, to by mohlo byt dobre. Kdyz jsem se pak podival na oficialni ceny na garminu, tak rozdil mezi FR60 vcetne foodpodu a 305 neni zas az tak velky a pro me osobne je velikost 305 uzitecna – ma velky obdelnikovy displej se 4 ukazateli najednou. Takze kazdemu co mu vyhovuje. U me FR60 – maly levny vykonny, FR305 – nejlespi pomer cena vykon, FR310 – pro ironmana a ultra nad 10h, FR405 – trochu drahy ale da se pouzit jako hodinky, FR110 – nejhorsi pomer cena/vykon.

avatar

10 km: 1:02:30 (2010)
půlmaraton: 2:35:50 (2010)

xPablos muž 10.11.2010 11:55:13

>> SlavoK, 10. 11. 2010 11:38:18

V PC s tou opravou nevim, ja pouzivam na vyhodnocovani treningu spis Garmin Connect a tam to mam defaultne zapnuto (upravi tu vysku podle kartografickych udaju), prepina se to vlevo dole vedle obrazku hodinek.

Se souhrnem hodnoceni jednotlivych modelu souhlasim.

Akorat ze ta FR60 asi az tak levna ve finale opravdu neni. Nekoukal jsem na doporucene ceny, ale na zbozi.cz. Ale co jsem nasel tak zaklad (hodinky + tepak) jsou za 2.200, hodinky + tepak + USB do PC je za 3.200, footpod stoji kolem 1800 Kc. Takze pokud jsem se neprekoukl, FR 60 s merenim vzdalenosti a pripojenim k PC je nekde kolem 5 tis. a to uz bych urcite sahl spis po nejakem modelu z GPS (pokud bych netrenoval hodne indoors)

avatar

10 km: 0:32:31 (2009)
půlmaraton: 1:17:19 (2008)

Matěj muž 11.11.2010 21:36:56

dva roky zkušeností s 405 mě nutí něco přihodit – funkce naprosto geniální, všechno co člověk potřebuje si může nastavit, nenašel jsem nic, co by mi chybělo. Ale jak někdo může vymyslet takhle tragické ovládání…je to skvělé když sedíte doma a nastavujete trénink…přepnout se na jiný displej na první pokus při nějakém rychlejším běhu je pro mě i po dvou letech v podstatě nemožné, takže musím několikrát mačkat atd… a nemluvě o dešti, nevím jestli to je problém jenom mých hodinek, ale jakmile začne pršet a hodinky jsou mokré, není šance ani zastavit trénink, natož si přepnout displej. Poslední věc – po stovkách a stovkách zmáčknutí tlačítka na mezičasy mi zapadlo tlačítko…ale i přes tyto nevýhody bych je za nic jiného nevyměnil…tato 110 vypadá hezky, ale chybějí ji právě nastavovací funkce a to vzhledem k cené za kterou jsem měl 405 mi přijde ne moc dobré.

avatar

10 km: 0:35:06 (2010)
půlmaraton: 1:41:22 (2006)

rossi muž 27.11.2010 21:41:17

Mám dotaz na majitele 110. Jde 110 použít k měření aktuálního tempa? Dám příklad chci běžet 8 minut stupňovaně, začít třeba na 3:30 a každé 2 minuty zrychlit o 10s. Po tréninku bych si rád prohlédl rychlost jednotlivých 2 minutových úseků. Jde to nějak udělat, popř. jak jsou na tom ostatní garminy?

avatar

10 km: 1:02:30 (2010)
půlmaraton: 2:35:50 (2010)

xPablos muž 27.11.2010 22:17:05

>> rossi, 27. 11. 2010 21:41:17

Pokud to chces automaticky, tak potrebujes aby hodinky mely funkci „Advanced workout“ a tu maji 305,310,405

Vyklikas si to bud v hodinkach (nebo pohodlneji v programu na PC + prenesed) – 4 useky, trvani 2 minuty a ruzne tempa (rozsah od-do). Hodinky te pak kazde 2 minuty propipaji + te budou budou varovat kdyz budes nad/pod zadanym tempem. Na jedne z obrazovek pak uvidis zbyvajici cas z tech 2 minut a aktualni tempo. Na webu si pak muzes prohlidnou souhrne statistiky + ti to jeste rozdeli na jednotlive useky.

avatar

10 km: 0:35:06 (2010)
půlmaraton: 1:41:22 (2006)

rossi muž 29.11.2010 17:06:49

>> xPablos, 27. 11. 2010 22:17:05

Děkuju. A co manuálně: vizuální kontrola aktuálního tempa a času a stopnout každé 2 minuty (o nějaké sekundy mi nejde), to 110 umí?

avatar

10 km: 1:02:30 (2010)
půlmaraton: 2:35:50 (2010)

xPablos muž 29.11.2010 17:36:18

>> rossi, 29. 11. 2010 17:06:49

110 nemam, takze jenom co se tady resilo a co jsem vycetl z manualu. Kdyz si to budes mackat manualne po 2 minutach, tak to neni problem. Aktualni tempo 110ka udajne neumi, ale ukazuje prumer v aktualnim kole (coz tady neni asi problem)

Na webu bys to mel potom videt normalne rozsekany po kolech.

avatar

Banská Bystrica

Celkem 983 km
Minulý měsíc 0 km

PeterFabok muž 29.11.2010 21:19:58

>> SlavoK, 09. 11. 2010 09:44:17

vsetky argumenty beriem, sam som 305-ku mal… … a dokonca 305-ka mala predlzeny remienok ako volitelne prislusenstvo (ozajstny a nie tu kravinu „od cinana“ na suchy zips).

ale 405 proste normalny predlzeny remienok nema, co ju diskvalifikuje u mnohych pouzivatelov.

osobne som presiel na 110 aj preto, lebo sa mi zmesti pod rukav saka, co 305 dokaze iba pri pomerne netradicnom strihu obleku ;)

a pokrocile funkcie som vyuzival u 305 naozaj len ojedinele a viem bez nich zit – kolko ludi, tolko chuti a potrieb, pokial chcem len behat a zaznamenavat a mat zakladne udaje, 110 staci…

Motto: the best runner leaves no trace
avatar

10 km: 1:02:30 (2010)
půlmaraton: 2:35:50 (2010)

xPablos muž 30.11.2010 09:20:33

>> PeterFabok, 29. 11. 2010 21:19:58

Garmin samozrejme vi, ze kazdy z jejich modelu si najde ciloveho zakaznika, proto vyrabeji modely, jake vyrabeji (jinak by jim stacil ten jeden nejlepsi :-)

110 nejsou vylozene skaredy hodinky, ale s tim sakem to byl doufam vtip :-)

avatar

Slavkov u Brna

Celkem 21102 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:35:30 (2011)
půlmaraton: 1:19:55 (2013)
maraton: 2:47:31 (2012)

Ladaa muž 04.12.2010 18:56:27

Pro mě je po 3týdenním používání tento model zcela dostačující věcička které nechybí nic co bych ještě využil.Vzdálenost měří velice přesně a ukazatel aktuálního tempa funguje po cca 300metrech taky bezchybně.Ještě se mi nestalo že by někde venku ztratili signál a to jsem byl i v hodně hustým lese.Tepovku měří taky bez problémů a k vyhodnocení na PC nemám připomínky, zcela dostačující.Výdrž baterky se zapnutou GPS 8 hod.nemohu posoudit páč běhám nejdelší štreky kolem 3 hod a to mi ubyde jen jedna čárka.Ultraborcům by to asi nestačilo.Za cenu něco málo pod 5 litrů jsem max.spokojenej a design se mi taky líbí.Hlavně že nemusím nosit na ruce takový monstrum jako je garmin 310 kde je podle mě stejně hromada funkcí úplně na hov.. a málokdo to využije.Snad jen profíci bo nějakej hračičkář…

Motto: Když už nemůžeš, tak přidej...!
avatar

Zdenek Krchak muž 04.12.2010 20:03:25

Znáte někdo rozdíl mezi 110 HR a 110 HR Premium? Premium je o cca 500Kč dražší, ale v popisu funkcionalit jsem žádný rozdíl nenašel.

avatar

Slavkov u Brna

Celkem 21102 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:35:30 (2011)
půlmaraton: 1:19:55 (2013)
maraton: 2:47:31 (2012)

Ladaa muž 04.12.2010 20:24:46

Rozdíl je údajně v hrudním pásu měl by být nějakej měkčí(pohodlněj­ší).Taky jsem zjišťoval v čem je rozdíl než jsem koupil ten klasickej..

Motto: Když už nemůžeš, tak přidej...!
avatar

10 km: 1:02:30 (2010)
půlmaraton: 2:35:50 (2010)

xPablos muž 05.12.2010 08:46:18

>> Ladaa, 04. 12. 2010 20:24:46

Je to tak. Premiovy pas vypada takhle: http://www.aaanavigace.cz/…/0103069.jpg (celotextilni a „krabicka“ na mereni je mala vepredu)

Obycejny hrudni pas vypada takhle: http://www.aaanavigace.cz/…/0103067.jpg

avatar

Celkem 3572 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:48:43 (2012)
půlmaraton: 1:48:21 (2012)
maraton: 3:52:46 (2012)

milba11 žena 11.01.2011 14:24:34

máte prosím někdo zkušenosti s Forerunner 110 doplněným o mapový podklad Topo czech ?

avatar

Celkem 2855 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:49:37 (2011)
půlmaraton: 1:54:29 (2011)

rach muž 11.01.2011 15:12:01

Ahoj, já mám. V té aplikaci training center se dá nastavit mapový podklad topoczech. Data z aplikace na netu se dají vyexportovat ve formátu ktrý se pak do TopoCzech načte jako trasa. Plánování samozřejmě nejde. Trasa se se skutečností rozchází jednak řezáním zatáček a jinak je mimo max o 10 metrů.

avatar

Sami muž 21.11.2014 10:21:21

Já neběhám, ale můj přítel ano a myslím, že takové hodinky by byly skvělým vánočním dárkem, ale nevím jaké. Vůbec se v tom nevyznám. Prohlížela jsem si nějaké recenze a zaujaly mě tyto sportovní hodinky. Přítel chodí běhat pravidelně a má iPhona. Zvolila jsem správně?

Nalezené položky: 59 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.