Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Gabrielin 1/2maraton: Běh dobíjí, tatarák zabíjí

Gabrielin 1/2maraton: Běh dobíjí, tatarák zabíjí
foto: Helena Kotová

Gabriela Bernatová | 26.01.2011 | přečteno: 17389×

Další týden půlmaratonské přípravy nezačal dobře. Volají mi z jesliček. Synáček je nemocný. Naposledy jsem pojem „neštovice“ slyšela jako malá holka. Pádím z práce a místo odpoledního tréninku letím do lékárny a nakoupit. Tuším, že pár dní neopustíme byt.

Synkova choroba pořádně poznamenala trénink. Za celý týden naběháno pouze 20,5 kilometru. Stihla jsem jednu dvouhodinovku s trenérem ve fitku a hodinku v sauně. Tím výčet mých aktivit a relaxů končí. Zkusila jsem si doma pustit cvičení na DVD. Při prvním nárazu do krabic na zemi jsem to vzdala. Do jakých krabic? Chystám se na stěhování a pomaličku balím.

Těším se na změnu prostředí. Brněnské Medlánky poskytnou více prostoru na trénink oproti centru města. Přemýšlím nad všemi těmi změnami, které provází poslední dva měsíce mého života. Jsem spokojená. Běhám, protože mě to baví. Pět kilometrů dávám s úsměvem na tváři. Od začátku roku mám větší zápřah v práci, doma i s tréninkem a ono to jde. Důkaz toho, že pravidelný výdej energie vlastně dobíjí baterky.

Doporučuji všem, kteří přijdou večer domů, udělají co musí a usnou u televize. Už se těším, až na jaře vytáhnu ty nové in-line brusle, které mám od léta, a stála jsem na nich jednou. Zkusím nebýt taková hysterka, až se to příště trochu rozjede…

Víte, čím jde naplnit víkendový čas trávený doma? Udělala jsem si nový „běhací mix“ do MP3. Surfovala jsem na internetu a hledala zajímavosti k tréninku. Přijde mi, že nemám systém. Ano běhám, ale vzdálenost si měřím na mapě na internetu a čas plus minus odhaduji podle kuchyňských hodin, které si ho měří po svém. Je čas s tím něco udělat.

Co je ale důležité, měla jsem čas komunikovat s vámi, těmi, kteří jste si mě našli na facebooku. Díky, protože není nic lepšího, než se vzájemně podporovat, nebo sbírat cenné rady od zkušených běžců.

S napětím prohlížím pravidelně stránky PIMu. V rámci registrace na půlmaraton jsem vyplnila přihlášku na PIM Women´s Challenge prvního i druhého stupně. Uzávěrka proběhla 15. ledna a myslím, že nejsem jediná, kdo nervózně vyhlíží, koho vyberou do 2. stupně.

Nevím, jaký je stav ve zbytku republiky, ale v Brně řádí chřipky a nachlazení. Nemoc se mi naštěstí vyhýbá. Venku běhám zásadně s tenkou čepicí. Od začátku roku každý den pojídám vitamín C, komplex minerálních látek a doplňky výživy na klouby. Deset let v sedle motorky a pár pádů je znát. Nejvíce jsou poznamenaná kolena, která při větší námaze v minulosti bolela. Sama se divím, jak zvládají ty kilometry.

Nerada bych vzbudila dojem, že je u mě vše ideální. Musím se přiznat k hříchu v podobě tataráku, dvou mastných topinek a tří malých piv. Užívala jsem si to ale jen chvíli. Žaludek zvyklý již pár týdnů na mírnější stravu se netvářil zrovna nadšeně a běh následující den byl pocitově za trest.

Další prohřešek týdne byl následkem ne zrovna pohodového pracovního dne. Byla to ta situace, kterou byste v kanceláři možná řešili panákem whisky. Ale za volantem? Protože jsem byla zrovna na silnici někde mezi Boskovicemi a Brnem, ani jsem se z toho nemohla jít vyběhat. Když nešlo ani pít ani běhat, odnesla to tabulka oříškové čokolády. Ani nevím, jak chutnala.

Díky za všechny milé reakce k předchozímu článku. A díky i těm, kteří hlasovali, že půlmaraton neuběhnu. Ti jsou největší motivací.


WEBOVÉ STRÁNKY HERVIS 1/2MARATONU PRAHA

BLOG GABRIELY BERNATOVÉ

GABRIELA SE PŘIPRAVUJE V RÁMCI PROGRAMU PIM WOMEN'S CHALLENGE

VÍCE INFORMACÍ PRO NOVÁČKY NA ZÁVODECH SERIÁLU PIM

Anketa

Jak se Gabriela dokáže připravit na svůj první půlmaraton?

Celkem hlasovalo 271 uživatelů.

Komentáře (Celkem 54)

Nalezené položky: 55 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
avatar

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 2:32:24 (2011)

GabrielaB žena 27.01.2011 17:07:29

>> SVKmatej, 27. 01. 2011 14:59:05 no, tak to já právě nemám …mám jedny boty a žádné speciální oblečení…ale jde hlavně o chuť běhat, ne? :-) A tu máme všichni. Jen to někomu jde hůř a někomu lépe :-)

leontýnko: děkuju ! :-)

avatar

10 km: 0:35:46 (2007)
půlmaraton: 1:15:50 (2007)
maraton: 3:00:58 (2008)

Iva Milesová žena 27.01.2011 19:16:05

Poznámka k toaleťáku na trase: „Jsi-li správným Čechem, ne papírem, ale mechem.“ :)

Gábi, makej! Důležitý je všestranný trénink. Pravidelné posilování a protahování je třeba jako prevence ochablých a zkrácených svalů a tím pádem různých běžeckých bolístek. Například zkrácené stehenní a bedrokyčelní svaly spolu s ochablými břišními většinou vedou k bolestem v kříži. Další typickou běžeckou bolístkou jsou bolesti chodidel vyplývající z ochablé klenby; prevencí je procvičování chodidel, např.chůze po patách, špičkách, „píďalky,“ švihadlo, víceskoky, skákaní do schodů, ap. Užitečné je občas si dát běžeckou abecedu, apod. Co se týká běhání samotného, základem tréninku je souvislý běh lehkou intenzitou, ten se dá provozovat prakticky denně, tedy pokud je čas. Občas je dobré zařadit do klusu svižnější úseky v délce několika desítek až stovek metrů (od lampy k lampě, od stromu ke stromu) – zpočátku nepřehánět intenzitu. Dobrým doplňkem tohoto typu jsou míčové hry. Až dalším prvkem, ke kterému se dostaneš po několika týdnech nebo měsících vytrvalostního a všestranného tréninku, jsou tempové tréninky (svižnější úseky dlouhé několik set metrů až několik kilometrů). Ty jsou pro organismus náročné, je možné je zařazovat jen tehdy, pokud se člověk cítí odpočinutý, a ani výkonnostní běžci by je neměli zařazovat častěji než 1–2× týdně. Jako rekreační běžec není třeba se do nich nutit. Spíše se Ti někdy stane, že některý den ti to prostě poběží rychleji než obvykle. Potom počítej s tím, že den či dva poté ti to naopak moc nepoběží. To je naprosto normální, v tom případě dej jen půlhodinový regenerační klusík a jdi domů! Obecnou chybou začátečníků je, že se snaží na svoje možnosti běhat až zbytečně rychle, a tudíž se zbytečně při běhu trápí a znechutí si ho tím. Takže hlavně běhej v pohodě a poslouchej svoje tělo! Neboj, ten půlmaraton dáš! Pokud chceš zaběhnout slušně a moc se nevytrápit, chtělo by to pravidelný pohyb cca 4× týdně. Což samozřejmě člověk ne vždy stihne. Výpadkům v tréninku je pak třeba přizpůsobit tempo závodu. Každopádně půlmaraton je třeba rozběhnout pomalu, a první desítku se spíš brzdit. Zkus kouknout do Termínovky na webu, třeba se před půlmaratonem vypravíš ještě na nějaký kratší závod ve vašem okolí. Běhu zdar, Iva

avatar

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:30 (2011)
půlmaraton: 1:23:40 (2007)
maraton: 2:55:30 (2011)

milan muž 27.01.2011 19:35:28

>> Iva Milesová, 27. 01. 2011 19:16:05

Ivo děkuji, samozřejmosti je potřeba neustále připomínat.

Tento text by se měl povinně nakopírovat do různých vláken, blogů a web. stránek některých běžeckých byznysmanů.

avatar

Čelákovice

Celkem 22125,06 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:50 (2011)
půlmaraton: 1:32:39 (2011)
maraton: 3:23:50 (2011)

Láďa S. muž 27.01.2011 20:32:26

>> Iva Milesová, 27. 01. 2011 19:16:05

Skvěle napsáno, klobouk dolů, k tomuhle není co dodat; Ivo, ty bys sem měla psát články! Mimochodem, doufám, že trénuješ a nenecháš se na závodech porážet od nás, slimáků! :-D

Motto: Teprve se zabíhám...
avatar

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 2:32:24 (2011)

GabrielaB žena 27.01.2011 23:54:41

>> Iva Milesová, 27. 01. 2011 19:16:05 Ivo děkuji za obsáhlý komentář. Myslím, že si ho během následujících měsíců ještě několikrát přečtu.

avatar

Celkem 667 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:35:00 (2010)
maraton: 3:08:33 (2011)

Ančí žena 28.01.2011 01:00:46

>> Quilda, 27. 01. 2011 14:38:35

Ahojky, no tedy přiznám se, že s tebou moc nemůžu souhlasit, co se týče výběru bot… Sálová bota, je určena do haly,má k tomu přizpůsobenou podrážku, tlumení samotné boty, povrch boty atd. Když si vybíráš běžeckou botu, je nejdříve důležité zjistit, jaký vlastně druh boty potřebuješ, zda na pronaci, supinaci či botu neutrální…nejlepší je proběhnout se na běhátku,které ti zaznamenává došlapy a tak nejlépe zjistíš, který typ boty je pro tebe nejdůležitější…v mno­ha obchodech tě pouze postaví na takovou desku, která ti oskenuje chodidlo (zjednodušeně řečeno), ale neukáže ti, jak se ti právě noha chová za pohybu, což je pro tebe to nejdůležitější!!! Výběr správné boty je podle mě to nejdůležitější, pomůže ti při samotném běhu a hlavně ti chrání zdraví, což je to podstatné!!! To co pak máš na sobě je už v porovnání s botami druhotná věc…a nezáleží na věku a na rychlosti běhu, každý si musí chránit své zdraví ;-) Jinak já osobně mám dobré zkušenosti se značkami Asics a Mizuno :-)

avatar

Sloviensko

rudo muž 28.01.2011 01:27:59

>> Ančí, 28. 01. 2011 01:00:46

"" Když si vybíráš běžeckou botu, je nejdříve důležité zjistit, jaký vlastně druh boty potřebuješ, zda na pronaci, supinaci či botu neutrální…nejlepší je proběhnout se na běhátku,které ti zaznamenává došlapy a tak nejlépe zjistíš, který typ boty je pro tebe nejdůležitější""

prepac ale musim varovat pred podobnym pristupom. prave dnes som spolu S Kanovskym riesil jeho situaciu na fore a tiez cez sukromne emaily a analyzovali sme viacere vizualne materialy. Zaver je ten, ze to co sa ukazuje na behatku je nieco uplne ine ako to co sa ukazuje pri behu vonku a ze beh na behatku je upklne iny sport Zakial na behatku mu obchodnici radili proti pronacne boty a strasili ho s tym ze ma najvacsiu pronaciu aku kedy videli a ze musi mat specialne boty, tak na materialoch z behania vonku ziadno pronaciu nevidno a vyzera to ze je absolutne neutralny. Aj z minulosti mam rovnake skusenosti – vsetky analyzy na behatku su casto uplne nespravne, maximalne zavadzajuce a kupovanie bot podla behatka je vyslovene skodlive.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Praha - New York

10 km: 0:36:30
půlmaraton: 1:28:55

Komsomolec muž 28.01.2011 07:32:51

>> Ančí, 28. 01. 2011 01:00:46

S těmi technologiemi a typy bot bych to zas tak nedémonizoval. Reklama je strašlivá věc. Vezměte si (tomu komu je 30 a více roků), v čem jsme běhali jako děti, zvláště v létě, od rána do večera. Venkovské děti celé dny, městské někde na chalupách, chatách. Šlo o naprosto obyčejné boty typu „plátěnky“, povrchy všeho druhu – od asfaltu, polí, kostek přes polňačky až po les. Objemy nachozené, naběhané a nalezené za takových deset let dětského skotačení byly a jsou podle méhou soudu OBROVSKÉ (a někdo je nepřekoná do konce života pravidelným běháním), tím spíš, že noha stále ještě pokračovala ve svém růstu. Staral se někdo tehdy o technologické novinky Adidasu, Niku atp? Málokdo. Volte raději univerzální boty s nízkou podrážkou, resp. zkoušejte na začátku běhat (i na běhátku) naboso či v ponožkách a bedlivě studujte, co dělají vaše nohy, záda, ruce při běhu. Teorie má s praxí, jak píše Rudo, někdy jen pramálo společného.

Motto: "Zadarmo jste dostali, zadarmo dejte." Skutečnosti, které máme rádi a milujeme, se nedají měřit časem, natož stopkami.
avatar

Praha

Celkem 26253 km
Minulý měsíc 8 km
10 km: 0:40:06 (1984)
půlmaraton: 1:43:24 (2000)
maraton: 3:50:05 (2005)

EvženGe muž 28.01.2011 09:43:12

>> rudo, 28. 01. 2011 01:27:59

Sice občas s Rudou nesouhlasím, ale zde ho musím 100% podpořit. Koupil jsem jediné boty po testu na pásu a byly to taky jediné, které nikdy neběžely závod, protože při normálním běhu (nikoliv běhu na pásu) naprosto nesedly. Od té doby na pás nelezu.

avatar

Praha 9 - Č.Most

Celkem 93 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:47 (2016)
půlmaraton: 1:32:21 (2016)
maraton: 3:24:38 (2016)

Benhard muž 28.01.2011 09:59:30

>> EvženGe, 28. 01. 2011 09:43:12

To jste mě zviklali. Zrovna jsem plánoval,že když budu tE´d kupovat boty,tak po testech na pásu. Tak to raději udělám jako vždy.

avatar

Praha

Celkem 26253 km
Minulý měsíc 8 km
10 km: 0:40:06 (1984)
půlmaraton: 1:43:24 (2000)
maraton: 3:50:05 (2005)

EvženGe muž 28.01.2011 10:35:33

>> Benhard, 28. 01. 2011 09:59:30

Bohužel Tě skoro nikdo nepustí s novými botami se proběhnout. Pouze Nike na trénincích a Adidas někdy při testovacích akcích. Ale od Nike jsem takhle koupil výborné boty (a naopak při testu dalších jsem zjistil, že mi nesedí a tak jsem je nebral).

avatar

Celkem 667 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:35:00 (2010)
maraton: 3:08:33 (2011)

Ančí žena 28.01.2011 10:42:08

No pokud s tím máte špatnou zkušenost, tak se vám ani nedivím, ale myslím si, že záleží na tom, kde, kdo vám měření dělá, za jaké rychlosti běhu atd. Já sama mám výhrady k pásům, na kterých člověk udělá tak max dva kroky, jako k těm deskám, na které si stoupnete…Myslím si, že běh po běžeckém pásu delší dobu, to znamená, že na něm udělám více než 100 kroků, už může něco ukázat. Pravda je, že na běhátku se nesetkáme s kameny, výmoly, nerovnostmi, ale to si myslím, že nevadí. A co se týče běhu na boso..souhlasím, nikdo nikdy před tím neřešil boty, Emil Zátopek je toho příkladem, kdy běhal v kanadách či na boso, ale proč, když tu ta možnost je, nevyužít něčeho lepšího…? A noha se podle mě úplně jinak chová v bodě a jinak na boso. Dnešní člověk je zhýčkaný všemi různými vymoženostmi a běh na boso to se podle mě rovná mít problémy s okosticemi, achylovkou…atd. Ale je to jen můj názor, nezlobte se na mě, pokud se mnou nesouhlasíte ;-)

avatar

Praha 9 - Č.Most

Celkem 93 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:47 (2016)
půlmaraton: 1:32:21 (2016)
maraton: 3:24:38 (2016)

Benhard muž 28.01.2011 12:05:51

>> EvženGe, 28. 01. 2011 10:35:33

Spíš jsem myslel nějakou diagnostiku a vyzkoušení v Triexpertu

avatar

Praha

Celkem 26253 km
Minulý měsíc 8 km
10 km: 0:40:06 (1984)
půlmaraton: 1:43:24 (2000)
maraton: 3:50:05 (2005)

EvženGe muž 28.01.2011 12:14:49

>> Benhard, 28. 01. 2011 12:05:51

Za zkoušku nic nedáš :-). A každej má nohy jiný, takže třeba pro Tebe to bude plus.

avatar

Čelákovice

Celkem 22125,06 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:50 (2011)
půlmaraton: 1:32:39 (2011)
maraton: 3:23:50 (2011)

Láďa S. muž 28.01.2011 12:20:25

>> Komsomolec, 28. 01. 2011 07:32:51

tvůj nostalgický postoj ke starým dobrým časům v plátěnkách vzledem ke tvému nicku docela chápu, ale mé vzpomínky na tyto plátěnky jsou jako noční můra – boty tvrdé a hlavně ploché (jak podrážka, tak vnitřek s vložkou) vydávaly při běhu po jakémkoliv povrchu tak nechutný plácavý zvuk, že si na něj dodnes pamatuju … to nebylo zdravé, ani vhodné, ani příjemné… jaké to vůbec bylo? nutné

Motto: Teprve se zabíhám...
avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 28.01.2011 12:25:50

>> Ančí, 28. 01. 2011 10:42:08

Obávám se, že testování na pásu ukáže hlavně to, jak běhám na pásu, a to ještě ne spolehlivě, protože krok může být ovlivněn i tím, že trvá delší dobu, než si člověk na pás zvykne a zvláště pak tehdy, když testování probíhá naboso (odhadem by bylo potřebné minimálně několik minut, zatímco při testování dostaneš maximálně několik desítek sekund), a dále pak i pomocí kamery je obtížné poznat, na jakou část chodidla člověk skutečně dopadá (s největším tlakem), když pás nemá tlakové senzory.

Dále, za ty dva dny jsem se setkal převážně s názory, že i pokud člověk vadu má, pak je otázkou, zda je správné ji řešit jen jiným typem obuvi, jejíž účinnost je navíc sporná. Pokud už člověk vadu má, tak je podle těchto názorů lepší navštívit ortopeda, nechat si provést detailní vyšetření a pak si nechat vyrobit vložky na míru (což je užitečné i proto, že každá noha může být jiná).

Konečně, podle těchto názorů je nepříliš dobré přejít okamžitě z jednoho typu obuvi na zcela odlišný, protože to může způsobit problémy podobné těm, jako když člověk okamžitě přejde z běhu „přes patu“ na běh „přes špičky“.

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Praha - New York

10 km: 0:36:30
půlmaraton: 1:28:55

Komsomolec muž 28.01.2011 13:00:38

>> Láďa S., 28. 01. 2011 12:20:25

Podle mého soudu seženeš na běh jen ztěžka něco lepšího. Onen „plácavý zvuk“ byl a je neklamným znakem toho, že jsi běhal přes patu a zhruba 4/5 chodidla, achilovka a kolena ti v tu chvíli byly k ničemu, když si chodidlo „jen tak“ nechal doplácnout bez užitku na zem. Pravda, v plátěnkách nelze patou hloubit důlky do asfaltu, abych si mohl na zpáteční cestě zahrát kuličky, ale jsou vhodnou alternativou do mrazu a sněhu, než člověk s prvním oteplením nazuje opět VibramFF nebo Luna Sandals :) P.S. Můj nick souvisí s naprosto něčím jiným, je to pouho pouhý akronym.

Motto: "Zadarmo jste dostali, zadarmo dejte." Skutečnosti, které máme rádi a milujeme, se nedají měřit časem, natož stopkami.
avatar

Celkem 667 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:35:00 (2010)
maraton: 3:08:33 (2011)

Ančí žena 28.01.2011 13:03:46

>> kanovsky, 28. 01. 2011 12:25:50
V tomhle souhlasím…já jsem se setkala se speciálními vložkami od firmy Novel,které máš přímo umístěny ve tvé botě. Ty ti rozdělí nohu na několik částí a pak ti z toho vyjde celkové zatížení, kde na chodidlo působí největší síly, je z toho i hezky vidět jak vlastně využíváš jednotlivé segmenty chodidla…zkus na to mrknout na netu… A vložky si myslím, že je dobrá věc, to bezpochyby, ale pozor,zase jak která, od jaké firmy …

avatar

Čelákovice

Celkem 22125,06 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:50 (2011)
půlmaraton: 1:32:39 (2011)
maraton: 3:23:50 (2011)

Láďa S. muž 28.01.2011 13:17:42

>> Komsomolec, 28. 01. 2011 13:00:38

v pohodě, já tvůj nick nechtěl analyzovat, jen mi trochu nahrál do příspěvku :-)

ovšem představa běhu v (kotníčkových) plátěnkách přes špičky se mi nějak nevejde do hlavy

i když jinak s tebou stran těch všemožných hypertechnologií vřele souhlasím

Motto: Teprve se zabíhám...
avatar

Praha - New York

10 km: 0:36:30
půlmaraton: 1:28:55

Komsomolec muž 28.01.2011 13:24:08

To jsem rád, že si rozumíme ;-) Nemluvím o kotníkových plátěnkách, ale o nízkých. Není-li ale zbytí, pak přijdou vhod i kotníkové, kterým se nechají poslední dvě řady tkaniček nezavázané. Boty musí být samozřejmě o 1 až 1,5cm větší, spíš na volno zavázané. Plochá podrážka (stélka) je výhodou, resp. jedinou devizou těchto bot. Stačí 5km a člověk ví, kde si jeho nohy a běžecký styl zoufají a kde a jak volají o pomoc. Hodně zdaru v běhu, ať už si nazouváme jenom nohy, minimal shoes nebo třeba pružiny Maxipsa Fíka :-)

Motto: "Zadarmo jste dostali, zadarmo dejte." Skutečnosti, které máme rádi a milujeme, se nedají měřit časem, natož stopkami.
avatar

Těrlicko

Celkem 2410 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:15 (2008)
půlmaraton: 1:34:45 (2011)

Yrog muž 30.01.2011 15:12:58

Ježíš kde já všude na tebe nenatrefím – :-) takže typuju že to dáš pod dvě hodiny v pohodě :-) někdy v brně zaběhnem :-) budeš čučet :-)

avatar

Quilda muž 30.01.2011 16:25:54

>> Ančí, 28. 01. 2011 01:00:46

Nemám na mysli propagaci běhání v sálových botách. Jenom bych si též nekupoval specielní boty na běhátko, když bych se na něj dostal za zimu jen párkrát. Při doporučení pro stabilnější boty jsem neměl na mysli značku, ale pokud by měl někdo dobré zkušenosti s určitým typem pro neutrální došlap.Co se týče značek, tak sálovky už léta používám Mizuny. Moje první běhací boty, které jsem si pořídil, když jsem začal pravidelně běhat byly Adidasky. Ty byly pro mne moc tlumivé. Teď mám Asics Gel 11. Ty jsou o něco lepší, ale ještě bych potřeboval trochu sbilnější

avatar

Žďár nad Sázavou

půlmaraton: 1:42:51 (2011)

pam65 muž 30.01.2011 17:42:46

>> Quilda, 30. 01. 2011 16:25:54

Když jsem psal o sálovkách na páse, vybavoval se mi docela velký rachot, který tam dělají. A nejde o speciální boty, ale třeba o mokrou hadru a chvilku práce … Ono těch posiloven zas tolik nebude, počítám.

Motto: No toto!
avatar

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km

rRadek muž 30.01.2011 18:09:07

Koukám, že s tím měřením kilometrů na internetu a času podle hodin v kuchyni to máme stejné. Tedy aspoň teď v zimě, kdy se mi nechtějí navlíkat kvůli bundě a rukavicím. Jen vyjímečně je strkám aspoň do kapsy :-)

Držím palce!

avatar

MB

Celkem 988 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 1:05:26 (2011)
půlmaraton: 2:36:48 (2011)

femil muž 31.01.2011 22:33:52

>> pam65, 26. 01. 2011 06:20:49 ten prográmek je fajn, jakou kadenci mixu doporučujete?

Nalezené položky: 55 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.