Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Špička do zahraničí, Morava do Kanic

Špička do zahraničí, Morava do Kanic
foto: archív behej.com

Petr Kostovič | 27.01.2011 | přečteno: 5752×

Několik předních českých běžců se o prvním únorovém víkendu představí v oblasti italského Milána a nizozemském Apeldoornu. V Itálii se koná klubový Pohár mistrů evropských zemí v krosu, Apeldoorn je pak tradičním zimním cílem Petry Kamínkové, kterou letos doprovodí početná skupina dalších běžců. Pokračuje také Brněnský běžecký pohár Během kolem Kanic. AKTUALIZOVÁNO

V oblasti italského Milána, v San Vittore Olona, se v neděli koná klubový Pohár mistrů evropských zemí v krosu. Z České republiky na něj míří dva oddíly, v kategorii žen bude reprezentovat Sokol České Budějovice, v kategorii mužů AK Kroměříž.

Kroměřížští vybojovali v loňském roce ve španělském Bilbau šesté místo v konkurenci 18 týmů, přesto by tuto pozici letos chtěli ještě vylepšit. O vylepšení loňského umístění se určitě poperou i ženy, jimž loni patřila předposlední příčka ze 14 zúčastněných týmů. Ženy startují v neděli ve 14:15 a běží na trati o délce 6 000 metrů, muži se vydají na desetikilometrovou trať v 15:00, poběží pět dvoukilometrových okruhů.

V nizozemském Apeldoornu startuje v neděli tradiční Midwinter Marathon, letos má na pořadu již 38. ročník. Na závod se pravidelně již několik let vydává skupinka českých vytrvalců pod vedením manažera Bohdana Müllera. Závod si v minulosti oblíbila Olomoučanka Petra Kamínková, pro niž bývá testem před jarní sezónou a většinou jediným maratonem roku. V roce 2008 tam překvapila velmi dobrým časem 2:39:20. Nebude chybět ani letos.

„Ráda bych v Apeldoornu obhájila loňské vítězství, ještě více by mě však potěšilo, kdybych skončila druhá, třetí nebo třeba i pod stupni vítězů, a přitom bych zaběhla rychlý čas. Mým cílem je dosáhnout času lepšího než 2:45:00. Podle aktuální formy bych sice měla běžet ještě rychleji, ale zůstávám nohama na zemi,“ říká před víkendovým závodem Petra Kamínková.

Pomoci Petře s tempem by měl Rostislav Kolich, na maratonské trati se dále představí Lenka Šibravová a Jiřina Kociánová. Další běžci jsou přihlášeni k závodům na kratších tratích. Loňští mistři republiky v maratonu Petr Pechek a Radka Churaňová poběží 27,4 km, Jitka Bělohlávková a Jan Havlíček se představí v závodě o délce 18,6 km a Květa Pecková bude startovat v závodě na osm kilometrů. Start maratonského závodu je v pravé poledne.

O den dříve, v sobotu 5. února, pokračuje šestým závodem s názvem Běh kolem Kanic Brněnský běžecký pohár. Muži se utkají na trati o délce 10 000 metrů, ženy poběží o polovinu méně. Jde o poměrně náročný závod v členitém terénu. Trať závodu mužů vede dva kilometry po silnici a osm kilometrů po lesní zpevněné cestě. Dorost, junioři a ženy startují v 10:15, muži a veteráni v 11 hodin. V loňském roce zvítězil dvaadvacetiletý Libor Trtek z Univerzity Brno časem 33:29, v kategorii žen obhajuje loňské vítězství na pětikilometrové trati Lenka Jiříčková (19:44).

Jak Apeldoorn, tak Kanice skýtají šanci připsat si body do žebříčku behej.com. Dá se čekat, že vedoucí duo – Dan Orálek a Petra Kamínková – si upevní vedoucí pozice. Lence Šibravové by měl první letošní maraton dopomoci k postupu do první ženské desítky bodování.


TERMÍNOVKA ZÁVODŮ

PROPOZICE BĚHU KOLEM KANIC

WEB MIDWINTER MARATHONU

WEB PMEZ KLUBŮ V KROSU

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 03.02.2011 01:30:29

Několik předních českých běžců se o prvním únorovém víkendu představí v oblasti italského Milána a nizozemském Apeldoornu. V Itálii se koná klubový Pohár mistrů evropských zemí v krosu, Apeldoorn je pak tradičním zimním cílem Petry Kamínkové, kterou letos doprovodí Lenka Šibravová. Pokračuje také Brněnský běžecký pohár Během kolem Kanic.
Odkaz na článek

avatar

10 km: 0:35:46 (2007)
půlmaraton: 1:15:50 (2007)
maraton: 3:00:58 (2008)

Iva Milesová žena 03.02.2011 21:56:46

Hlavně kvůli bodům do žebříčku Behej.com:)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.