Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Češi zvítězili na "svém" půlmaratonu v nizozemském Deurne

Češi zvítězili na "svém" půlmaratonu v nizozemském Deurne
foto: Vít Pavlišta (foto Jan Kervitcer)

Daniela Havránková | 19.09.2011 | přečteno: 3811×

Jsou závody, na které nikdy nezapomenete. Na akci vyrazíte do zahraničí, jste vřele přijati organizátory, v závodě pak za asistence trenéra na trati výrazně překonáte svůj osobák. Pocit vítězství na nizozemské půdě mezi ženami si navíc můžete užít s dalším Čechem, Vítem Pavlištou. Ten v neděli celkově vyhrál půlmaraton v Deurne ve slušném čase 1:08:07.

Titulek „Čech Pechek bude usilovat o hattrick na ,půlce´ v Deurne,“ četli v pátek 17. září čtenáři regionálního deníku Eindhovens Dagblad. Informační brožura k letošnímu 26. ročníku Groene Campus Halve Marathon je plná fotek českého vytrvalce, který tu zvítězil v posledních dvou letech. K velké lítosti všech však Pechek, místní hvězda, přijet nemohl. Necítil se v plné formě po střevní chřipce, kterou si přivezl z Tirany, kde minulý týden startoval na MS v běhu do vrchu. A tak jej zastoupil Pavlišta. A plnohodnotně.

„Do Deurne se chystám s českými běžci již potřetí. Dříve sem jezdil Bohdan Müller, který však ve stejném termínu veze skupinu běžkyň na půlmaraton ve švýcarském Usteru,“ informoval trenér Jan Kervitcer před odjezdem.

Češi jsou pravidelnými účastníky závodu v Deurne již od konce 90. let. Už jako veteráni zde v minulosti startovali bratři Petr a Pavel Klimešovi, z žen například Jana Klimešová, Jitka Bělohlávková či Lenka Šibravová.

České běžce si organizátoři za tu dobu oblíbili a zvou je každoročně. Závod se stal za poslední léta komornějším, takže zde naši závodníci dosahují v menší konkurenci výraznějších úspěchů. Traťové rekordy tu drží Keňan Salim Kipsang (1:02:09) a holandská běžkyně Carla Beurskens (1:11:32). „Na posledních ročnících už bohužel nestartovali běžci z Afriky ani výteční vytrvalci z Polska, jako tomu bývalo dřív. Nyní se u nás dobře umísťují právě Češi,“ potvrzuje organizátor závodu Lau Joosten.

Na tři rovinaté sedmikilometrové okruhy se letos vydalo osmdesát borců. Hned po startu se z balíku běžců oddělil 26letý Vít Pavlišta a závod ovládl stylem start-cíl. „Škoda, že jsem zde neměl žádného konkurenta, nebylo s kým spolupracovat. Místy se také běželo proti nepříjemnému větru,“ sdělil po doběhu Pavlišta, úřadující mistr České republiky v běhu do vrchu, který se chystá poměřit síly s domácí špičkou na Běchovicích.

I v závodě žen se radovala Češka, svěřenkyně Jana Kervitcera, Daniela Havránková. V Deurne si výrazně zlepšila své osobní maximum na 1:22:52. „Dnes se mi běželo opravdu dobře. Téměř celý závod jsem absolvovala se skupinkou mužů, což mi výrazně pomohlo,“ dodala šťastná vítězka ke svému výkonu. Doplňme, že na desítce startovala také Iva Tržilová, kterou rovněž může těšit nový osobák 44:16.

Desetitisícové městečko Deurne pokaždé přichystá příjemnou „rodinnou“ atmosféru závodu se zachováním patřičné organizační profesionality. Středobodem celé akce se stane hlavní náměstí s katedrálou, které se zaplní nadšenými diváky. Ti postávají buď u trati nebo si závod vychutnávají ze zahrádky některé z početných kaváren.

Pro závodníky půlmaratonu či vložených běhů na 5 a 10 kilometrů je zajištěn perfektní servis počínaje spolehlivými čipy přes značení kilometrů, časomíru na 1. a 10. kilometru v případě půlmaratonu, časté občerstvovací stanice a konče sprchami či možností zakoupit si fotku ze závodu přímo na místě. Akci pak uzavírá slavnostní vyhlášení na radnici za přítomnosti představitelů města. Startovné je přitom za přijatelných 5 až 12 EUR, vyhlašovány jsou všechny věkové kategorie a zúčastnit se mohou i týmy.

INFORMACE O ZÁVODĚ

VÝSLEDKY ZÁVODU

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behy.cz 19.09.2011 21:07:41

Titulek „Čech Pechek bude usilovat o hattrick na ,půlce´ v Deurne,“ četli v pátek 17. září čtenáři regionálního deníku Eindhovens Dagblad. K lítosti jejich i organizátorů 26. ročníku závodu Groene Campus Halve Marathon však Pechek přijet nemohl. Necítil se v plné formě po střevní chřipce, kterou si přivezl z Tirany, kde minulý týden startoval na MS v běhu do vrchu. I tak se diváci nedělního závodu dočkali pěkné podívané, když závod vyhrál „náhradník“ Vít Pavlišta ve slušném čase 1:08:07.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.