Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Nejrychlejší Češkou na silnici je opět Sekyrová

Nejrychlejší Češkou na silnici je opět Sekyrová
foto: Martin Symon

Daniela Havránková | 25.09.2011 | přečteno: 4726×

Ivana Sekyrová (AK Sokolov) obhájila mistrovský titul v silničním běhu v rámci 115. ročníku Běchovic, když cílem prolétla v čase 36:03. Příjemným překvapením byl výkon mladičké Kristiiny Mäki, v závodě bronzové, druhá byla Petra Kamínková. Tradiční běh přilákal oproti posledním rokům rekordní počet mužů a žen a potvrdil vzrůstající zájem o běhání i mezi širší veřejností.

Stejně jako vloni i letos se musela Petra Kamínková (AK Olomouc) sklonit před vítěznou Ivanou Sekyrovou. Do cíle doběhla až za ní jako druhá za 36:14. „Ivana v poslední době hodně běhala vrchy a to se projevilo v závěrečném stoupání, kdy získala náskok. I tak se mi dnes běželo velice dobře a mám ze závodu dobrý pocit,“ svěřila se v cíli Kamínková, které řadu jedenácti titulů přerušila loni právě Sekyrová drtivým finišem.

Ta naopak pocity neměla nejlepší a závod ji stál dost sil. „Kvůli obhajobě jsem měla trému už před startem, cítila jsem se dost pod tlakem,“ uvedla vítězná Sekyrová. „Závod byl od začátku hodně rychle rozběhnut, v druhé polovině jsem se docela potrápila. O to větší mám z titulu radost,“ dodala ke svému výkonu nová republiková šampionka.

O titulu se tedy rozhodlo až na hrdlořezském kopci, kde šla dopředu se Sekyrovou ještě Maďarka Judit Földing-Nagyová, vítězka nedávného Běhu krajem Emila Zátopka. Ta však závod zabalila 500 metrů před cílem.

O bronz statečně zabojovala nová běžecká naděje 20letá Kristiina Mäki, loňská držitelka juniorského titulu. „Dnes to bylo náročné, od třetího kilometru jsem běžela sama. Na osmém jsem se však pokusila pořádně zabrat a podařilo se mi předběhnout Evu Nývltovou,“ popsala Mäki, startující za oddíl Hvězda SKP Pardubice, které časomíra naměřila velice slušný výkon 36:42. Reprezentantka v běhu na lyžích Nývltová doběhla slušně čtvrtá.

Závod žen startoval od historického běchovického patníku v 11 hodin. Běželo se za slunečného počasí a poměrně vysoké teploty okolo 22 stupňů. Vítr foukal mírný, střídavě proti a zboku. Organizátory může těšit, že akce přilákala na tři stovky žen, což se na domácích bězích jen tak nevidí.

VÝSLEDKY ZÁVODU ON-LINE

Anketa

Hodnoťte Běchovice známkami jako ve škole

1
 
118 hl.
2
 
48 hl.
3
 
10 hl.
4
 
4 hl.
5
 
4 hl.
Celkem hlasovalo 184 uživatelů.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 25.09.2011 15:41:06

Ivana Sekyrová (AK Sokolov) obhájila mistrovský titul v silničním běhu v rámci 115. ročníku Běchovic, když cílem prolétla v čase 36:03. Příjemným překvapením byl výkon mladičké Kristiiny Mäki, v závodě bronzové. Tradiční běh přilákal oproti posledním rokům rekordní počet mužů a žen a potvrdil vzrůstající zájem o běhání i mezi širší veřejností.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.