Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kromě Stromovky se o víkendu běží Hronov-Náchod i menší běhy

Kromě Stromovky se o víkendu běží Hronov-Náchod i menší běhy
foto: Martin Symon

Daniela Havránková | 19.10.2011 | přečteno: 4006×

Chladnější říjnové počasí nahrává dobrým běžeckým výkonům. Otestujte si svou podzimní formu na některém z víkendových závodů. Vyznavačům asfaltu se nabízí maraton ve Stromovce či silniční běh Hronov – Náchod. Z krosů upozorňujeme na osvědčený Lesní běh Říčany, tradiční Velkou cenu Monaka nebo na nový běh O přeborníka boudy.

V sobotu se poběží Microsoft maraton pražská Stromovka, o němž jsme již informovali v samostatném článku. Dočkáme se na trati souboje loňského vítěze Daniela Orálka s Mulugetou Serbessou, jejichž poslední vzájemné střety dopadaly ve prospěch druhého jmenovaného? Na svůj premiérový maratonský start se ve Stromovce postaví i Jan Mrázek z Kerteamu, bývalý orientační běžec se slušným půlmaratonským maximem 1:10:04.

Miloš Smrčka, nestárnoucí vytrvalec s obdivuhodnou výkonností, pořádá ve svém bydlišti Lesní běh Říčany. Závod slaví jubileum, koná se potřicáté, a opět nabídne hlavní dvouokruhovou trať vedenou lesem o celkové délce 11 kilometrů. Ženy a veteráni poběží okruh jeden.

Další tip na sobotu je oblíbená silniční klasika, závod Hronov – Náchod, jehož trať na 8 850 metrů mírně klesá. Prezentace probíhá do půl desáté v cíli, tedy v Náchodě, odkud závodníky odveze autobus na start v Hronově. Startuje se o půl jedenácté. Akce je součástí letošního Mizuno Running Cupu.

V sobotu také pořádají liberečtí atleti nový, převážně krosový závod O přeborníka boudy. V Praze – Braníku se zase běží Pravidelný běh VŠ LIGY na 10 kilometrů.

Náročnou desítku se stoupáním 200 metrů představuje v neděli Velká cena Monaka ve Slatiňanech. Tento kros se běží převážně v terénu, příchozí se mohou zúčastnit závodu na okruhu dlouhém 3,6 kilometru.

V Kobeřicích (okres Opava) se bude konat 15. ročník Kobeřického půlmaratonu. Čeká vás pět okruhů okolím obce.

Kulatý 10. ročník zažije v Českém Brodě Běh Republiky Československé. V prostoru parku a Pivovarského rybníka se budou konat běhy pro všechny věkové kategorie v různých délkách až do 3250 metrů.

ČKS SKI Jilemnice zve do areálu Hraběnka na deseti a pětikilometrový Jilemnický kros. Zlínský park zase bude dějištěm závodu Přes valašské kotáry – Běh Zlínem na 8,2 kilometru. Z povrchů čekejte převážně asfalt a dlažbu, ale také trávu.


TERMÍNOVKA

ŽEBŘÍČEK BEHEJ.COM

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 20.10.2011 11:07:15

Chladnější říjnové počasí nahrává dobrým běžeckým výkonům. Otestujte si svou podzimní formu na některém z víkendových závodů. Vyznavačům asfaltu se nabízí maraton ve Stromovce či silniční běh Hronov-Náchod. Z krosů upozorňujeme na osvědčený Lesní běh Říčany, tradiční Velkou cenu Monaka nebo na nový běh O přeborníka boudy.
Odkaz na článek

avatar

Olomouc

Celkem 149328 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:54 (2001)
půlmaraton: 1:34:43 (2002)
maraton: 3:21:17 (2002)

321919 muž 20.10.2011 21:29:19

Dovolím si ještě upozornit na Litovelskou patnáctku, velice pěkný běh v Litovelském pomoraví.

Motto: Nepřestaneš běhat proto, že jsi zestárl. Zestárneš proto, že jsi přestal běhat.
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.