Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

O víkendu pokračují vánoční běhy, hitem bude dvanáctka ze Skalice

O víkendu pokračují vánoční běhy, hitem bude dvanáctka ze Skalice
foto: Martin Symon

Daniela Havránková | 13.12.2011 | přečteno: 4109×

Kolotoč závodů se točí i v poněkud hektickém čase o posledním víkendu před vánočními svátky. Vedle větších silničních podniků Holíč-Skalica-Hodonín a Českobrodské vánoční desítky můžete vyrazit na řadu kratších krosů.

Hlavní běžeckou událostí soboty bude přeshraniční silniční běh Holíč-Skalica-Hodonín. Jeho trasa měří 12 kilometrů a vede prakticky po rovině. Běží se střídavě z Moravy na Slovensko a naopak, na letošní 21. ročník vychází varianta se startem ve slovenské Skalici v 13.00. Jako doprovodná akce bude připraven i 10. ročník běhu Emila Zátopka pro děti.

Typickým rysem závodu je povinnost startovat v tričku závodu. Po startu se tak po silnici vine stejnobarevný had vytrvalců. Závodu se pravidelně účastní přední vytrvalci obou zemí, a tak jste v loňských náročných podmínkách na sněhu a za mrazu mohli vidět bojovat bok po boku naši Petru Kamínkovou a slovenskou reprezentantku Katarínu Bérešovou. Loni v cíli naměřili 273 běžců.

Letos o startu uvažuje náš momentálně nejlepší vytrvalec Milan Kocourek, který minulou neděli reprezentoval na mistrovství Evropy v krosu ve slovinském Velenje, kde skončil na velice slušném 18. místě. Přijet by měl také s Jiřím Homoláčem, dalším svěřencem svého trenéra Jiřího Sequenta.

V Mýtě u Rokycan se koná jubilejní 40. Vánoční kros. Jde o závod na 4,5 kilometru na velkém okruhu s různorodým povrchem (asfalt, polní cesta, terén). Startuje se ve 14:00 hodin poblíž místní sokolovny. Objeví se tu i Petr Pechek.

Vánoční běh do vrchu v délce 4 kilometrů se odehraje v Třemošnici (okres Chrudim). Vybíhá se ve 13:00 hodin od hostince Křížovka.

Mikuláš je sice už dávno za námi, v Kroměříži se však jeho suita poněkud zapomněla, a tak sem zvou na první ročník desítky s názvem Čertovský běh.

Svou premiéru si odbyde také tříkilometrový Zimní předvánoční běh v Českém Těšíně – Stanislavicích.

Posledním žebříčkovým závodem tohoto roku a tahákem této neděle je Českobrodská vánoční desítka. Nepatrně zvlněná trať vede přes obec Zahrady do lesa na obrátku v Dolánkách a zpět.

Již potřicáté se poběží v Perné (okres Břeclav) Předvánoční běh pod Pálavou na 10,1 kilometru, ženy tu absolvují kratší vzdálenost. Závod s dosti členitým povrchem je současně memoriálem brněnského běžce Františka Cyprise.

Triatlon sportklub Praha pořádá Předvánoční běh Prokopským údolím na hrázi retenční nádrže. Hlavní trať pro muže bude šestikilometrová, ženy a dorost čekají kilometry čtyři.

V Mšenu (část obce Vojtěchov, okres Mělník) se poprvé uskuteční Běh Boudeckou roklí na 6,5 kilometru v terénu po značených turistických cestách.


TERMÍNOVKA

ŽEBŘÍČEK BEHEJ.COM

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 15.12.2011 11:52:10

Kolotoč závodů se točí i v poněkud hektickém čase o posledním víkendu před vánočními svátky. Vedle větších silničních podniků Holíč-Skalica-Hodonín a Českobrodské vánoční desítky můžete vyrazit na řadu kratších krosů.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.