Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Česká elita míří vyplenit tulipánové pole Apeldoornu

Česká elita míří vyplenit tulipánové pole Apeldoornu
foto: Zdenek Krchák; Petra Kamínková

behej.com | 26.01.2012 | přečteno: 3193×

Výprava českých běžců se o víkendu chystá na Midwinter Marathon do nizozemského Apeldoornu. Na tratích od 8 kilometrů po maraton tu budou bojovat Petra Kamínková, Radka Churaňová, Petr Pechek, Martin Frei a další naši přední vytrvalci. O příčky nejvyšší vyrazí bojovat do pěkného závodu, který vede i národním parkem. Připravujeme původní reportáž!

Do Apeldoornu, který se nachází sto kilometrů jihovýchodně od Amsterdamu, jezdí Češi s atletickým manažerem Bohdanem Müllerem na začátku února už tradičně. Letos se koná již 39. ročník tohoto závodu.

Akce je mezi místními běžci oblíbená. Svou trať o vhodné délce si tu najde každý. Nabízí se 8, 18,5, 27,5 kilometrů a podle názvu celého podniku pochopitelně i maraton.

Startuje se v neděli 5. února v několika vlnách. Běží se z centra města kolem zámku Het Loo vilovou čtvrtí a krásnou krajinou národního parku Hoge Veluve, převážně jehličnatými lesy a po asfaltových cyklostezkách a silnicích.

Závodníky možná trochu potrápí mrazivé počasí, které v těchto dnech ovládlo celou Evropu. „Myslím, že podmínky budou dobré, nemělo by být méně než pět pod nulou. Už jsme tu zažili ledacos, běželo se na sněhu, ale i při teplotě 13 stupňů,“ vzpomíná Bohdan Müller.

Naše přední vytrvalkyně Petra Kamínková tu v minulosti pravidelně testovala svou maratonskou formu. Tento rok však vyrazí na výrazně kratší osmičku. Z žen nás na maratonu bude zastupovat úřadující mistryně republiky Radka Churaňová. Petr Pechek, mužský držitel stejného titulu, si zkusí v rámci své letošní maratonské přípravy sedmadvacítku. Martin Frei zase poběží 18,5 kilometrů.

Výprava Čechů čítá celkem osm atletů, tak jim držme palce! Po závodě čtěte na behej.com naši reportáž.

WEB ZÁVODU

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 03.02.2012 10:36:57

Výprava českých běžců se o víkendu chystá na Midwinter Marathon do holandského Apeldoornu. Na tratích od 8 kilometrů po maraton tu budou bojovat Petra Kamínková, Radka Churaňová, Petr Pechek, Martin Frei a další naši přední vytrvalci. O příčky nejvyšší vyrazí bojovat do pěkného závodu, který vede i národním parkem. Připravujeme původní reportáž!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.