Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běžecká trička a zajímavé předměty MonaRosa pomůžou dětem

Běžecká trička a zajímavé předměty MonaRosa pomůžou dětem
foto: monarosa

Josef Rendl | 28.02.2012 | přečteno: 1048×

MonaRosa – kolekce zajímavých předmětů a dresy pro běžecký tým ČSOB z dílny známé módní návrhářky Moniky Roženkové jsou výsledkem účinného propojení módy, kreativity a sportu. Navíc výtěžek z nich půjde díky projektu Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové na potřeby dlouhodobě nemocných dětí.

Známá módní návrhářka Monika Roženková alias MonaRosa vytvořila kolekci zajímavých předmětů a sportovních oděvů. Vznikla na základě její spolupráce s Výborem dobré vůle – Nadací Olgy Havlové a dá se pořídit na webových stránkách www.sportprocharitu.cz. Obsahuje čtyři různé druhy předmětů určených pro celou rodinu. Jsou tam pastelky z recyklovaného papíru pro děti, transparentní deštníky, limitovaná edice dámských a pánských trik pro volný čas. A také stříbrný přívěsek na řetízku ve tvaru srdce s granátem.

„Inspirací mi byla činnost nadace,“ říká autorka. "Chtěla jsem, aby kolekce zaujala co největší počet lidí, aby si každý v ní mohl najít něco, co se mu bude hodit, a tak mohl přispět na dobrou věc. Snažila jsem se dodržet čistou a jednoduchou linii kolekce v barvách Výboru dobré vůle, čili bílé a červené. K designu přívěšku mi bylo inspirací srdce v logu nadace,“ dodává.

Na tom by samo o sobě nebylo pořád nic až tak nic neobvyklého. MonaRosa však dala celé věci ještě další rozměr. Výnos z prodeje totiž půjde na pomoc dlouhodobě nemocným dětem. A jak se tento nápad zrodil? Docela jednoduše. „Někdy v květnu jsem se setkala s paní Granja (PR manažerka pro Nadaci Olgy Havlové pozn. red.). Řekly jsme si, že zkusím vymyslet něco zajímavého,“ říká MonaRosa. Vznikla z toho ucelená kolekce určená pro širší veřejnost.

„Rozdělila jsem ji do dvou kategorií. První je určena hlavně na sbírku Nadačního fondu Klíček pro dlouhodobě nemocné děti a jejich rodiny. Ve druhá kolekci se jedná o speciálně designované sportovní dresy, v nichž se tým ČSOB pokusí bojovat o vítězství ve štafetovém běhu na letošním PIM maratonu. Měla jsem za úkol navrhnout pro ně originální sportovní dresy. Důležité bylo zvýraznit myšlenku projektu, čili běh ČSOB pro nadaci. Poté zakomponovat loga a dodržet funkční materiál,“ vzpomíná Monika Roženková.

A proč to všechno? "Motivací k této akci mi bylo vědomí, že kolem nás je stále mnoho lidí, kteří potřebují pomoci. Jsem moc ráda, že jim můžu pomoci tím, že něco vytvořím,“ říká spokojeně MonaRosa.

Potřebnou inspiraci k vymýšlení nových modelů také často prý nachází při sportování. „Nejsem sice závodní typ, ale ke sportu tíhnu odmalička. V současné době moc ráda plavu, jezdím na kole a párkrát do týdne se jdu také proběhnout,“říká.

bližší informace