Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Král Kbelské 10 se dozadu nekoukal

Král Kbelské 10 se dozadu nekoukal
foto: Martin Symon

Tomáš Nohejl | 02.03.2012 | přečteno: 4137×

Tak tomuhle se říká, panečku, recept na vítězství. Nejdřív si navlékl číslo jedna. A pak? „Běžel jsem podle sebe, tempo, co jsem měl natrénované podle hodinek a dozadu se nekoukal. Třeba tam někdo byl…,“ řekl Vít Pavlišta, 26letý běžec AC Slovan Liberec, vítěz jarního silničního otvíráku, Kbelské 10. Druhému Jiřímu Brychtovi z Nového Města nadělil 1:44 minuty.

Nebrzdil tě ani mírný protivítr v první části trati do Satalic?

Nebylo to nic strašného, docela to šlo. Plán byl kolem jedenatřiceti půl, to jsem splnil.

I přes bolavé koleno?

Bolel mě každý pohyb, každý krok. Asi je to nějak od zad, mám to vždycky nějak stažené, zablokované.

Líbila se ti nová trať?

Ne, spíš ta loňská. Jak teď vedla přes to letiště, to se mi moc nelíbilo, ten konec. Možná proto, že jsem toho už měl plné kecky.

Máš za sebou hodně tvrdou zimní přípravu, že?

Trenér je blázen. Běhali jsme neskutečně. Kilometráž ani ne, spíš to tempo. Já chodím normálně do práce, nemůžu s ní už jít moc nahoru, není čas. Všechno strašně rychlé.

Jak velká jste skupina?

Záleží, jak kdy. Stabilní jsme v pěti-šesti, Honza Schulhof, co tady byl dnes třetí, Petr Urbánek, Vašek Janoušek, Ondra Marek, ten přes zimu víc lyžuje a v létě běhá stýpla.

V Liberci bývá dost sněhu, kde se tam dá přes zimu naběhat?

Po silnicích, máme vyhlídnutá místa, kde se solí. Směrem na Lukášov zadem do Jablonce, tam je rovina, tam jsme odběhali nejvíc. Ještě na Horské ulici u kasáren, tam je asi dvouapůlkilometrová rovina.

A práci zvládáš v klidu?

Dělám normálně v kanceláři, mám sedavou práci, chodím pravidelně domů. Nedělám od nevidím do nevidím. To se dá.

Dá se z toho dát desítka pod třicet?

Ne, to určitě ne (loni dal nejlépe 31:33 taky v Kbelích, což znamenalo 13. místo v tabulkách, pozn. red.). Já nemám ani velké ambice. Baví mě běhat. Nechtěl bych tomu dávat víc než teď, není to moje největší priorita. Denně trvá trénink hodinu až hodinu a půl, k tomu nějaké cvičení, tedy do dvou hodin. A jeden den za dva týdny máme volno.

Kam tedy letos míříš?

Šel jsem loni půlmaraton za 1:06:50, doufal jsem, že to dám letos líp. Ale musím se dát nejdřív dohromady. Pak třeba maraton v Praze.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tono muž 03.03.2012 18:56:54

Tak tomuhle se říká, panečku, recept na vítězství. Nejdřív si navlékl číslo jedna. A pak? „Běžel jsem podle sebe, tempo, co jsem měl natrénovaný podle hodinek a dozadu se nekoukal. Třeba tam někdo byl…,“ řekl Vít Pavlišta, 26letý běžec AC Slovan Liberec, vítěz jarního silničního otvíráku Kbelské 10.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.