Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

O víkendu se poběží i na farmu Bolka Polívky

O víkendu se poběží i na farmu Bolka Polívky
foto: Martin Symonmísto

Daniela Havránková | 13.03.2012 | přečteno: 3755×

Pestrá nabídka víkendových závodů čítá řadu rozmanitých běžeckých akcí. Sérii velkých silničních desítek po kbelské a pečecké doplní ta českobrodská. Moravským tahákem víkendu je prestižní Běh Lužánkami a také se poběží Drahanskou vrchovinou na farmu Bolka Polívky.

Praha

V Hrdlořezích se v sobotu koná Ottův běh, který je pojmenován po legendárním žižkovském maratonci Ottovi Puteanym. Ten u nás jako první uběhl sto maratonů! Běží se v terénu a po panelech necelé 4 kilometry.

V neděli vás v závodě Davle – Nová Březová čeká necelý kilometr po rovině po silnici, dále prudké stoupání lesem a běh po lesních cestách. Na 4,5 kilometrech nastoupáte celkem 180 výškových metrů. Akce je součástí poháru Běhy do kopců v Praze a okolí.

Středočeský kraj

Nedělní desítka s malým převýšením se uskuteční na tradiční trati v rámci silničního běhu Českobrodská pečeť. Vybíhá se od autokempu Podviniční mlýn, přes obec Zahrádky na obrátku a zpět. Po několika letech byl obnoven i běh dětí a mládeže. Pořádá TJ Slavoj Český Brod.

Plzeňský kraj

Pod názvem Norbiho dvanáctka aneb Krkavec je kopec se skrývá sobotní kros v délce 12,2 kilometru. Pro přemožitele stávajícího traťového rekordu s hodnotou 0:45:11, který předloni stanovil Martin Frei, mají organizátoři připraven bonusový soudek s lahodnou tekutinou.

V blízkosti stadionu Slavoje Tachov se v neděli odehraje Memoriál Josefa Machta. Závod na 5 kilometrů terénem je zařazen do seriálu Běžec Tachovska a Poháru mládeže Plzeňského kraje v přespolním běhu.

Ústecký kraj

V závodě Velká Žatecká měří středně členité tratě v parku 6,4 kilometru a méně. Závod je letos zároveň krajským přeborem Ústeckého kraje v přespolním běhu pro rok 2012.

Kraj Vysočina

Na neděli byla z náhradního termínu přesunuta Městská desítka v Chotěboři. Běží se ve čtyřech kolech městem, akce spadá do Chotěbořského běžeckého poháru. Startují i děti a mládež.

Jihomoravský kraj

Mezinárodní Běh Lužánkami s tradicí od roku 1946 se uskuteční v sobotu v Brně. Pozvání na start této nepříliš členité osmičky přijal skvělý vytrvalec Daniel Orálek, triatlonista Filip Ospalý i řada zahraničních závodníků.

Na Farmu Bolka Polívky v Olšanech vás dovede náročný patnáctikilometrový Běh Drahanskou vrchovinou s velkým převýšením. Můžete se těšit na příjemné posezení. Startuje se u kostela v Rousínově u Vyškova v 9:45 hodin.

Běžecký klub Hodonín zve na jubilejní desátý Hodonínský kros. Šest kilometrů tu nakroutíte na čtyřech okruzích v okolí atletického stadionu U červených domků. Připraveny budou i závody dětí a mládeže.

V Adamově (okres Blansko) pokračuje okresní běžecká liga Během na Nový Hrad. Něco málo přes osm kilometrů vede od restaurace U Blaťáka údolím Svitavy po asfaltu a po lesních cestách.

Zlínský kraj

Ve zlínském sadě Burešov se koná nedělní Josefský běh s hlavní desetikilometrovou tratí. Organizátoři vzkazují: Běží se za každého počasí!


TERMÍNOVKA

ŽEBŘÍČEK BEHEJ.COM

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 15.03.2012 09:06:13

Pestrá nabídka víkendových závodů čítá řadu rozmanitých běžeckých akcí. Sérii velkých silničních desítek po kbelské a pečecké doplní ta českobrodská. Moravským tahákem víkendu je prestižní Běh Lužánkami a také se poběží Drahanskou vrchovinou na farmu Bolka Polívky.
Odkaz na článek

avatar

Praha

Celkem 7881,3 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:33 (2014)
půlmaraton: 1:28:26 (2014)
maraton: 3:21:53 (2014)

ped7g muž 16.03.2012 13:51:21

„Josefský běh“ ve Zline bude asi v sobotu, dle jejich webu? „(za původně uvedený chybný termín se omlouváme)“. Takze vypada ze Daniela to stihla napsat jeste pred opravou. :)

Motto: Pain is temporary, quitting lasts forever.
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.