Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Víkend láká kromě Pardubic i na desítku v Nymburce a brdské ultra

Víkend láká kromě Pardubic i na desítku v Nymburce a brdské ultra
foto: Zdenek Krchák

Daniela Havránková | 08.04.2012 | přečteno: 4167×

Jarní část závodní sezony je v plném proudu. Možností, kde se dá o víkendu postavit na start, je celá řada. O půlmaratonský titul se bude bojovat v Pardubicích, vyznavači ultra si střihnou Brdskou stezku na 50 kilometrů, v neděli se pak běží oblíbená desítka Běh lipovou alejí v Nymburce. A koná se plno menších silničních běhů, krosů i běhy do vrchu.

Hlavní město Praha

Největší pražské sídliště se konečně dočká významné běžecké akce, v neděli se tu uskuteční první ročník Běhu Jižním Městem. Čeká vás asfalt i terén v délce 7 kilometrů a kratší.

Přírodní rezervace Skalka u hřiště Rugby Tatra Smíchov bude dějištěm Běžeckého krosu Skalka, na který jsme již zvali v samostatné pozvánce.

Středočeský kraj

Na Jarní běh Průhonickým parkem, příjemné proběhnutí pěkným prostředím, zve Botanický ústav Akademie věd ČR, obec Průhonice a Katedra tělesné výchovy a sportu PřF UK. Hlavní trať měří 3,5 kilometru.

Nebo se vydejte na obnovený Vranský lesní běh vedoucí pěkným lesním terénem se středně náročnými tratěmi v délce 8,6 kilometru a kratšími.

Lahůdkou bude sobotní Brdská stezka v Mníšku pod Brdy na 50 kilometrů, mezinárodní závod, který je součástí Evropského poháru ultravytrvalců a současně mistrovstvím republiky veteránů v ultramaratonu.

Na neděli pak připadá oblíbený Běh lipovou alejí – Nymburská desítka. Závod startuje na atletickém stadionu, kde se běží první kilometr, následují tři okruhy po asfaltu a posledních 800 metrů běžci nakroutí opět na oválu. Soutěžit tu budou i děti a mládež.

Ústecký kraj

Vrchařskou záležitostí pro sobotu je Cena Tolštejnského panství neboli Memoriál Milana Krupky v Jiřetíně pod Jedlovou. Na šestikilometrové trati nastoupáte 334 metrů. Akce spadá do Českého poháru v běhu do vrchu. Loni tu vyhrála skvělá vrchařka Pavla Schorná – Matyášová, která se letos pyšní i krosovým titulem.

V neděli zažije premiéru zbrusu nový běh Ústecká pětka s Mumií, na který jsme zvali v samostatném článku.

Do Chomutova se vydejte na silniční Běh Bezručovým údolím na 15 kilometrů s obrátkovou tratí v lesním prostředí. Start a cíl je u školního stadionu, kde probíhají závody mládeže.

Plzeňský kraj

Bělská pětka nabízí středně náročný kros převážně po lesních cestách kolem meandrů řeky Radbuzy. Ženy běží jen 3 kilometry, připraveny budou i další kratší závody.

Sobotní Rokycanský Gigasport kros navazuje na Rokycanskou desítku, běhá se v Husových sadech u rokycanského bazénu a fotbalového stadionu.

Jihočeský kraj

Bujanovské koláčové běhy, s tradiční sladkou pochoutkou v názvu, zařadily také dětský běh a nově běh pivařů. Hlavní závod na 15,4 kilometrů spadá do Jihočeského běžeckého poháru.

Pardubický kraj

V sobotu v pravé poledne vyběhne na 1 500 běžců do ulic Pardubic. Ve třech kolech se utkají v závodě Vinařský pardubický půlmaraton a půjde tu také o mistrovské tituly! Pro koho je 21,097 kilometru dlouhých, může zkusit lidový běh nebo in-line projížďku.

Jihomoravský kraj

Šestikilometrový Běh osvobození Vacenovic se odehraje v sobotu na lesním okruhu v okolí místního stadionu.

Olomoucký kraj

V areálu stadionu SK Hranice se odehraje tradiční Běh vítězství a Hranická dvacítka. Ta je součástí Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje a její traťový rekord s hodnotou 1:03:27 drží náš nejlepší maratonec Karel David.

O víkendu začíná také seriál Horská výzva, první díl odstartuje v Koutech nad Desnou. Jde o horský maraton určený pro vrcholové sportovce i pro veřejnost. Závod měří kolem 65 kilometrů a ve vaší povinné výbavě musí být čelovka, náhradní baterie a mobilní telefon.

Moravskoslezský kraj

Běh Hrádkem v Hrádku ve Slezsku pro všechny kategorie vede po místních komunikacích, část tratě mužů má travnatý povrch. Akce patří do Velké ceny vytrvalců okresu Frýdek-Místek.

Klub turistů Bolatice pořádá na místním koupališti již 32. ročník Bolatické dvacítky. Koná se v rámci pochodu a připraveny jsou i kratší tratě.


TERMÍNOVKA

ŽEBŘÍČEK BEHEJ.COM

Komentáře (Celkem 2)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 12.04.2012 12:46:58

Jarní část závodní sezony je v plném proudu. Možností, kde se dá o víkendu postavit na start, je celá řada. O půlmaratonský titul se bude bojovat v Pardubicích, vyznavači ultra si střihnou Brdskou stezku na 50 kilometrů, v neděli se pak běží oblíbená desítka Běh lipovou alejí v Nymburce. A koná se plno menších silničních běhů, krosů i běhy do vrchu. Přinášíme vám malou ochutnávku.
Odkaz na článek

avatar

Celkem 3916 km
Minulý měsíc 3 km
10 km: 0:48:17 (2013)
půlmaraton: 1:44:59 (2009)
maraton: 3:50:05 (2005)

vsara žena 12.04.2012 13:01:40

Všechny vrány pochopitelně letí do Vraného na Vranský běh (taky mohli dát i let). Jestli ani tam nebudou mít k občerstvení žížaly, tak se na závodění vykráknu.

avatar

Praha 10 - Strašnice

Celkem 2251 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 2:14:43 (2011)
maraton: 5:30:52 (2010)

šlčka7 žena 13.04.2012 12:31:21

Já to vidím na nedělní kros Skalka. A jestli nebudou žížaly, tak to přežiju… :-D

Motto: NIKDY NEŘÍKEJ NIKDY
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.