Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pechek otestuje rychlost na středeční Pardubické devítce

Pechek otestuje rychlost na středeční Pardubické devítce
foto: Martin Symon

Tomáš Nohejl | 18.04.2012 | přečteno: 2964×

Na dvou vlnách sportovní euforie se ponese středeční Pardubická devítka, třetí díl oblíbeného seriálu silničních běhů Mizuno Running Cup. První je fanouškovská – město tančí v rytmu hokejových mistrů. A druhá je běžecká, neboť ulicemi stále zní nadšené trylky z nedávného mistrovského půlmaratonu. „S předstihem se přihlásilo už přes sto lidí více než loni,“ říká Milan Nývlt z pořadatelské­ho týmu.

Podvečerní běžecký svátek bude řádně našlapaný. Už v 17 hodin se běží závod předškolních dětí. O půl hodiny později Lidový běh na necelé dva kilometry. A v 18 hodin startuje pod Zelenou branou, která v erbu města přepůlila koně, hlavní program – 9,6 km na šesti okruzích v centru města.

K tomu si můžete otestovat nohy na běžeckém přístroji Mizuno Precision Fit, či si nechat podepsat dvojnásobného olympijského vítěze, nyní národního trenéra kanoistů Martina Doktora, který se chystá proběhnout s dcerkou Julčou podobně jako v rodinném běhu Ústeckého půlmaratonu.

Anebo se pomazlit, či aspoň vyfotit s pohárem hokejových mistrů, který si organizátoři chtějí vypůjčit. Když to nestihnete, každopádně si aspoň užijete ozvěnu mistrovských oslav – běží se kolem diskotéky Patapuf, kde probíhají všechny divoké oslavy.

Ano, počet účastníků asi nepůjde do tisíců jako při předcházejících podnicích MRC v Kbelích a Pečkách. Loni běželo hlavní závod 250 lidí, a to je velice solidní počet na pozdní odpoledne všedního dne. „K přeboru železničářů a policistů letos přibyde také šampionát zdravotníků,“ zve na specialitku Milan Nývlt.

Pardubická devítka slaví desáté výročí. Opět se běží na počest Antonína Krejčího – Kapary, zdejšího znamenitého vytrvalce. Jeho syn Milan předá trofeje nejlepším. Kromě slušných věcných cen je v banku 3 000 Kč a 1 500 Kč pro nejlepšího muže a ženu.

Loni vyhrál na rovinatém profilu s dlažbou kroměřížský Tomáš Bláha za 30:44 a Táňa Metelková z Týniště za 34:46. Té z(ne)příjemní obhajobu domácí Fenclová nebo Šibravová, vracející se na silnici z hor. Mezi muži se ukáže při rychlé přípravě olympijský kandidát Pechek, spolu s ním Brýdl, Razým, domácí triatlonista Vodehnal, nezničitelný veterán Smrčka a další známá jména. Chystají se snad i afričtí a polští běžci.

Zajímavost pro Pražáky? Vlakem jste v Pardubicích z Libně za hodinu za poloviční cenu benzínu (nafty). Přečete si v klidu noviny a cestou zpátky natáhnete unavené nohy. Jezdí tak často, že ani nemusíte hledat v jízdních řádech. Stačí jen přijít na nástupiště…

Mizuno Running Cup spěchá dál před letní pauzou už v sobotu jabloneckým Během do pohody.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tono muž 23.04.2012 00:40:12

Na dvou vlnách sportovní euforie se ponese středeční Pardubická devítka, třetí díl oblíbeného seriálu silničních běhů Mizuno Running Cup. První je fanouškovská – město tančí v rytmu hokejových mistrů. A druhá je běžecká, neboť ulicemi stále zní nadšené trylky z nedávného mistrovského půlmaratonu. „S předstihem se přihlásilo už přes sto lidí více než loni,“ říká Milan Nývlt z pořadatelského týmu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.