Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běžci na Ještědu obíhali mistrovský pohár fotbalistů

Běžci na Ještědu obíhali mistrovský pohár fotbalistů
foto: STRC/Ladislav Adámek

Tomáš Nohejl | 24.06.2012 | přečteno: 4225×

Radek Groh z TJ Dvůr Králové nad Labem porazil v neděli skvělého maratonce a vrchaře Petra Pechka a odváží si vítězství v dalším díle seriálu Salomon Trail Running Cup. V ženách si to rozdaly dvě členky Olympu Praha. Pavla Havlová byla nakonec úspěšnější než její kolegyně Iva Milesová.

Nádherný závod – drsný, avšak v krásném lesním prostředí a počasí, perfektně značený. Solidní účast téměř dvou stovek účastníků všech kategorií včetně dětí. Přední běžci i zajímavé osobnosti. A jako bonus atrakce v podobě oběhu nejcennější tuzemské sportovní trofeje, mistrovského poháru libereckých fotbalistů na Ještědu.

„Od začátku to napálili, nečekal jsem to. Nejsem žádný vrchař, ale docela mi to sedlo,“ říkal pak v cíli vítěz. „Od začátku jsem šla s rozmyslem, kopce celé běhám, šlo to. Nohy stíhaly nahoru i dolů,“ dodala první žena, těšící se na vrchařské mistrovství Evropy v turecké Pamukkale příští víkend. Tam jede i Petr Pechek. „Dost jsem se zničil…,“ přiznal. „Bylo jasné, že se rozhodne mezi námi třemi. „Radar“ byl nejlepší.“

Třetí skončil těsně Tomáš Blaha. Za druhou veteránkou Ivou Milesovou skončila třetí mladičká jablonecká triatlonistka Petra Kuříková.

Oproti loňské premiéře pořadatelé natáhli trať na 11,5 km. Startovalo se z parkoviště pod lanovkami. Nabranou výšku běžci ztratili seběhem sjezdovky, pak se šlo znovu nahoru podél skokanského můstku. Po krátké rovině znovu strmý a nekonečný krpál po kořenech a kamení až nahoru na Ještěd, na ochoz hotelu. Tam někde byla kóta 6,5 km.

Pak kousíček po silnici dolů, lehký traverz na horní stanici sedačky, seběh na Pláně a kruté padáky dolů lesem po kamenité cestě, střídané dvěma necelými rovinatějšími kilometry. „Vyhovovalo mi značení každý půl kilometr, to je fakt cenné. Celý závod byl perfektní,“ pochvaloval si ještě vítěz Groh.

Skutečný trail, drsárna, paráda. Nehorský běžec by snad přivítal pár běžeckých úseků, s nimiž se klidně délka mohla natáhnout k patnácti kilometrům. „Nenašli jsme je tady. Je to nahoru dolů,“ krčil rameny Martin Dvořák z pořadatelské­ho týmu.

Doběhli všichni včetně sedmdesátiletého veterána Milese z Prahy a dalších. „Běželo se mi celkem dobře, poprvé jsem zařízl Standu Kynčla, to je cenný skalp,“ liboval si jedenáctý Dušan Kožíšek, český reprezentant v běhu na lyžích. Ten si dal zajímavý dvojboj. Sobota jako člen štafety Adrenalin Cupu na Lysou horu se stoupákem na 14 km, v neděli pak domácí Ještěd. „Mezi tím jsem mnoho nenaspal, ale zvládl jsem to. Jsem v docela dobré formě,“ doplnil.

3. STRC 2012, Ještěd 11,5 km. Absolutní pořadí:

Muži: 1. Groh (Dvůr Králové) 44:23, 2. Pechek (Maratonstav Úpice) 46:13, 3. Blaha (AK Kroměříž) 46:17, 4. Podroužek (Kerda sport Liberec) 47:13, 5. Berka (Turnov) 47:32, 6. Záveský (Iscarex Česká Třebová) 47:45,… 11. Kožíšek (Dukla Liberec) 50:30.

Ženy: 1. Pavla Havlová 50:47, 2. Milesová (obě Olymp Praha) 52:31, 3. Kuříková (Bižuterie Jablonec) 55:36.

Celkové výsledky najdete na stránkách Sportovního servisu. Kompletní pořadí poháru, který hodnotí věkové kategorie po deseti letech, najdete na www.strc.cz. Příští podnik se koná 25. srpna na Lipně.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tono muž 15.06.2012 10:41:15

Tak snad se konečně probudí žhavý běžecký červen. Každopádně aspoň na trati třetího dílu Salomon Trail Running Cupu se příští neděli řádně zapotíte. Běží se totiž na Ještěd a pak zase dolů.
Odkaz na článek

avatar

Ondras_15 muž 24.06.2012 23:11:12

Gratulace vítězi! Dvě minuty na druhého je hodně…

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.