Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

RunTour jde v Budějovicích do finále, poběží i medailisté z Běchovic

RunTour jde v Budějovicích do finále, poběží i medailisté z Běchovic

Petr Kostovič | 20.09.2012 | přečteno: 4107×

Posledním bodovaným podnikem úvodního ročníku RunTour České pojišťovny 2012 bude nedělní závod v Českých Budějovicích. Podle současného stavu přihlášených by se stejně jako nedávno v Hradci Králové mohlo na trať vydat na pět stovek příznivců kondičního běhání. Znovu poběží David Svoboda, olympijský vítěz v moderním pětiboji, formu budou chtít potvrdit i medailisté z nedělních Běchovic Jan Kreisinger a Lucie Sekanová. Start zvažuje Květa Pecková, téměř jistá celková vítězka seriálu.

Právě Pecková je vedle druhého v průběžném pořadí RunTour 2012 Michala Krýsla a dalších běžců s plnou účastí tou nejpovolanější k úvahám o kvalitě běžeckého seriálu, nad nímž někteří ohrnují nos jako nad komerčním podnikem. Startovala totiž také ve všech pěti dosavadních závodech.

„Mně se ta myšlenka líbí. V Praze je závodů mnoho, ale v regionech větší běžecké akce chybí. RunTour je tam přivádí. Líbí se mi, že se běží pokaždé v jiném městě, vyhovuje mi i délka tratí, jejich rozmanitost a povrch,“ říká Pecková, sedmdvacetiletá lékařka z Plzně. Od prvního květnového závodu v Plzni se podle ní zvýšila kvalita organizace i sportovní úroveň závodů. To se projevilo i vyšší účastí běžců. Necelé tři stovky jich bylo v Plzni, v Hradci Králové již o dvě stovky více.

„Možná si do Budějovic přijedu spravit chuť. Běchovice mi nevyšly, jsem zklamaná, ale časem to přebolí. Myslela jsem na medaili, můj nedělní cílový čas by na ni loni stačil. Ostatní děvčata však byla skvěle připravena. Původně jsem po Běchovicích chtěla odpočívat. Ještě zvážím, zda do Budějovic přece jen nepojedu. Rozhodnu se v půli týdne,“ vysvětluje Pecková.

Pokud se na jihu Čech představí, bude mít šanci oplatit porážku z Běchovic budějovické Lucii Sekanové. Třiadvacetiletá čerstvá držitelka stříbrné medaile ze silniční desítky se již k závodu přihlásila a určitě bude chtít na domácí půdě potvrdit výbornou aktuální formu.

Téměř jistě se v Budějovicích představí za AK Kroměříž závodící Jan Kreisinger, účastník olympijského maratonu z Londýna.

„V Budějovicích mě čeká jeden z mých posledních letošních startů. Už toho bylo hodně, zůstávají jen poslední zbytky sil,“ říká Kreisinger, který v neděli vybojoval na republikovém mistrovství na silniční desítce bronz.

Rozhodně odpočinkově, tak jak avizoval již před závodem v Hradci, pojme budějovickou účast držitel zlaté olympijské medaile v moderním pětiboji David Svoboda. Tentokrát poběží společně se svým bratrem, triatlonistou Tomášem. A chystají se i další. Třeba donedávna skvělý vytrvalec Pavel Faschingbauer, který již také nepomýšlí na vavříny, běh je však pro něj stále neodmyslitelnou náplní volného času, nebo další olympionička, běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová.

Po stopách krále Přemysla Otakara druhého, zakladatele českých Budějovic. Tak pojmenovali trasu závodu pořadatelé z agentury Mather. Povede z náměstí nesoucího jméno zmíněného vladaře ve dvou pětikilometrových okruzích historickým centrem, ale i po parkových cestách jihočeské metropole. Nezvládnete-li desítku, možná si troufnete na poloviční distanci.

Nezkušeným běžcům pomohou s udržením správného tempa v závodě na deset kilometrů vodiči. Poběží na časy 45, 50, 55 a 60 minut. Hlavní závod startuje v pravé poledne, o hodinu dříve poběží závod na jeden kilometr děti.

Posledním podnikem RunTour České pojišťovny 2012 bude 14. října závod na pražské Ladronce. Závod v Praze zakončí celý seriál, do celkového bodování RunTour se však jeho výsledky již započítávat nebudou.


WEB RUNTOUR

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 02.10.2012 00:05:12

Posledním bodovaným podnikem úvodního ročníku běžeckého seriálu RunTour České pojišťovny 2012 bude nedělní závod v Českých Budějovicích. Podle současného stavu přihlášených by se stejně jako nedávno v Hradci Králové i v Budějovicích mohlo na trať vydat na pět stovek příznivců kondičního běhání. Znovu poběží David Svoboda, zlatý moderní pětibojař z olympijského Londýna, formu budou chtít potvrdit i čerství medailisté z nedělních Běchovic Jan Kreisinger a Lucie Sekanová. Start zvažuje i Květa Pecková, téměř jistá celková vítězka RunTour.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.