Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Icebug Anima3 RB9X: Skandinávský rychlík do nepohody

Icebug Anima3 RB9X: Skandinávský rychlík do nepohody
foto: Icebug

komerční prezentace | 29.06.2015 | přečteno: 8560×

Švédská značka Icebug se zaměřuje především na běh v terénu. Zejména v tom drsnějším terénu. A to za každého počasí. Pro běžce kombinující terén s občasným proběhnutím po asfaltu je v nabídce značky Icebug určený model Anima3 RB9X. Ten nyní prošel testováním redakce Běhej.com. Jaké bylo jeho hodnocení?

Model Anima se kromě univerzálnosti při volbě povrchu vyznačuje především odolností. Nějaký ten kořen, spadlá větev, nebo kámen botu nijak neohrozí. Odolná je i proti vlhkosti. Žádná hmotnost zvyšující membrána, ale speciální materiál nepohlcující vodu. Tu nenasákne ani vložka boty. Po běhu v dešti, nebo po proběhnutí v mokré trávě tak bota téměř nezmění hmotnost.

Anima je na první nazutí tuhá až neohebná. Po několika proběhnutích se ale příjemně vytvaruje na nohu běžce. Polstrování je minimalisticky „osekané“ a to včetně jazyka. Přesto je bota i při delším běhu pohodlná. K tomu přispívá také asymetrické šněrování. Díky němu se svršek boty lépe přizpůsobí nártu běžce. Testeři udávali pocity „jako v tretrách“. Pevné ukotvení chodidla je v náročnějším terénu zárukou rychlého a bezpečného běhu. Prstová část je na krosovou botu až překvapivě prostorná.

Testovaný model se hodí nejen k delšímu proběhnutí, ale také k rychlejším tempovým tréninkům. A to přesto, že s 320 g (velikost 10 UK) nepatří k nejlehčím. Anima to však dohání slušnou dynamikou a zanedbatelné není z pohledu odrazu v terénu ani nastavení gripů podrážky. Ty jsou vytvarovány tak, aby nepřekážely při došlapu a zároveň dobře zabíraly při odrazu. Icebug nezapomíná ani na prudké seběhy. Pro jejich snadné zvládnutí jsou gripy pod patou nastavené proti směru běhu.