Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

V New Yorku vrcholí klání v běhu na 3100 mil, první Čech v cíli

V New Yorku vrcholí klání v běhu na 3100 mil, první Čech v cíli
foto: archiv závodu

behej.com | 05.08.2015 | přečteno: 4615×

Toužíte si otestovat své hranice? Vemte si dvacet párů běžeckých bot, zaleťte si do New Yorku a tam během 52 dnů kružte po malém okruhu tak dlouho, dokud nenatočíte 3100 mil. Letos už to nestihnete, tamní kultovní klání Self-Transcendence 3100 Mile Race právě vrcholí, takže nasbírejte inspiraci a třeba za rok!

Tento závod založil atlet, ultraběžec a velký duchovní člověk Sri Chinmoy, aby dokázal, že člověk má ve skutečnosti neomezený potenciál. Jedná se o nejdelším certifikovaným běžeckým závodem na světě.

Můžete si říkat, jak krásné je asi běžet skrz Grand Canyon, Yosemitský národní park až do Kalifornie. Ve skutečnosti se tento závod běhá okolo bloku v Queensu, v New Yorku, měřící necelý kilometr. Abyste dokončili závod ve stanoveném čase 52 dní, musíte každý den uběhnout minimálně 111 koleček, což je 96,6 kilometru. Celkem 5649 koleček. Na tvrdém cementu běžci většinou „prošoupou“ patnáct až dvacet párů běžeckých bot.

Během závodu musí použít sílu odhodlání, trpělivosti, musí překonat úporná letní vedra, sebepochyby, monotónnost a vyčerpání. Přesto se většina běžců vrací a někteří tento závod dokončili již mnohokrát.

Jediná cena, kterou dostanou za dokončení závodu je tričko. Co ale získávají, je nekonečně cennější než největší zlatá trofej. Je to právě radost ze sebepřekonání sebe sama. Běžci musí pokořit mysl a ponořit se hluboko do sebe.

Letošní závod běží celkem dvanáct běžců, jeden Čech a tři běžci ze Slovenska. Atmavir Petr Spáčil uběhl magickou vzdálenost v čase 48 dní +07:13:56. Další běžci jsou Baladev Pavol Saraz, Ananda-Lahari Zuscin a Kaneenika Janáková, kteří jsou velmi blízko cíli. V tomto závodě překonal Asprihanal Aalto z Finska světový rekord o celý jeden den (v čase 40 dní+09:06:21) a Surasa Mairer překonala rekord ženský (47 dní+16:33:18).

Klára Plachá

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 05.08.2015 11:40:25

Toužíte si otestovat své hranice? Vemte si dvacet párů běžeckých bot, zaleťte si do New Yorku a tam během 52 dnů kružte po malém okruhu tak dlouho, dokud nenatočíte 3100 mil. Letos už to nestihnete, tamní kultovní klání Self-Transcendence 3100 Mile Race právě vrcholí, takže nasbírejte inspiraci a třeba za rok!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.