Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

TEST: Bundy s přesahem do jiných sportů, v nichž budete i dobře vypadat

TEST: Bundy s přesahem do jiných sportů, v nichž budete i dobře vypadat
foto: RAB

Josef Smetana | 19.04.2021 | přečteno: 6840×

Příchod jara rozhýbe nejen ty, kteří mají rádi sportovní pestrost, ale i začátečníky a občasné běžce. Jste stále v pohybu, pokaždé jinak? S běháním právě začínáte? Přidáváte k běhu kolo, in-line, turistiku či další aktivity nebo vyrazíte jen občas lehce se proběhnout? Hledáte, co na sebe a nechcete kupovat bundu, kterou použijete jen občas? Otestovali jsme modely, které nezklamou při většině sportovních aktivit a zároveň v nich v pohodě vyrazíte na procházku do přírody nebo jen tak do města.

Vybrali jsme z našeho jarního testování nejlepší bundy v perfektním střihu, s nevšedním designem a zároveň s výraznou funkčností. Nejsou nejlehčí, ale díky vyšší hmotnosti je většina z nich celkově odolnější a hutnější materiál se hodí i do chladnějšího počasí. V testu jsme takové bundy oceňovali především při běhu nižší intenzitou, nebo při střídání běhu a chůze, kdy bundy krásně udržely tělesné teplo a nebyla nám zima.

Hodí se tak například v situaci, kdy z domova popojedete dopravou k parku a po běhání se stejným způsobem vracíte zpět, nebo když běh prokládáte zastávkou na workoutovém hřišti. Hned u trojice modelů se do toho ale můžete nejen při běhání pořádně opřít, funkčností zvládnou i výraznější nároky na odvětrání.

Použití je vpravdě multisportovní, kromě běhání zvládnou skvěle in-line nebo kolo (zejména ty s vyšším stojáčkem límce), hutnější kousky lépe drží tělesné teplo, a nezklamou tak ani při jarním běžkování. Hodí se na běžnou, i horskou turistiku či procházky.

Bundy navíc pěkně vypadají. Nápaditý design jde napříč všemi testovanými modely a jen nahrává využití bundy při jakékoli volnočasové aktivitě. Nemusí tak čekat ve skříni až jednou dvakrát v týdnu vyběhnete, „utaháte“ je při dalších činnostech. Třeba to ale bude právě ten příjemný pocit z jejich nošení, který vás popostrčí k pravidelnějšímu sportování, a nakonec vyběhnete častěji. Zkuste to!


2XU XVENT JACKET

Bunda australské značky nás zaujala především perfektním střihem s hned několika zajímavými detaily: Vyšší stojáček límce povedeně ukrývá zadrhovadla pro stažení kapuce, zároveň skvěle brání pronikání chladu kolem krku. Propracovanou vychytávkou je také dvoudílná zádová konstrukce a její vylepšená prodyšnost. Moc se nám líbilo originální zakončení rukávů. Je nejen praktické, ale navíc i pěkně dotváří celkový vzhled bundy. Chválíme střih kapuce, rozhodně není jen na okrasu, lze ji zároveň krátkým páskem s patentkou připnout pro zamezení plandání.

Hodnocení: 93 %

(+) perfektní střih

(+) příjemný elastický materiál

(+) odvětrání zad

(-) pouze veliké kapsy

Hmotnost: 311 g (M)

Cena: 2 390 Kč

TIP: Trénink i volnočasové aktivity v mírně chladnějším počasí


NENECHTE SI UJÍT NAŠE NEDÁVNÉ TESTY

TEST: Kvalitní a superlehké jarní větrovky za dobrou cenu

TEST: Kvalitní voděodolné bundy do drsného nečasu


RAB MOMENTUM PULL-ON

Celoročně použitelná „hybridní“ bunda dokonalého střihu povedeně kombinuje lehký softshell s prodyšnou síťovinou (na zádech, bocích a vnitřní straně rukávů). Výsledkem je model s obrovským teplotním rozsahem použití. V bundě jsme běhali při teplotách výrazně pod nulou, ale i přes deset stupňů nad. Při správně zvolené spodní vrstvě vždy bez sebemenšího diskomfortu. V chladnějším počasí jsme navíc oceňovali povedené zakončení rukávů s průvleky na palce. V teplejším počasí pak možnost zvýšené ventilace rozepnutím „half zipu“. Celkově je bunda pěkně vyvážená, odvětrání více než dostatečné. Momentum není na nějaké postávání, zejména v silnějším větru prodyšná zádová část profoukne, pokud jste ale v pohybu je nošení nadmíru příjemné. Praktická je možnost sbalení celé bundy do náprsní kapsy.

Hodnocení: 92 %

(+) celková funkčnost

(+) povedený střih

(+) skvělý poměr cena/výkon

(-) bez překrytí zipu u límce

Hmotnost: 208 g (M)

Cena: 1780 Kč

TIP: Každodenní trénink, včetně intenzivnějšího


MALOJA BEIFUSS M HOODED JACKET

Perfektní střih a nápaditý design u Maloji nikdy nezklamou. Hybridní konstrukce povedeně kombinuje odolnější Stormshell s prodyšným materiálem. Velké nápisy na rukávech pak „přiznávají“ značku. Bunda je celkově hutnější (druhá nejtěžší v jarním testu), osvědčila se zejména v chladnějším počasí nebo jako před a potréninková vrstva. Velmi dobře ale odolává i větru. Pěkně propracované jsou detaily jako překrytí zipu náprsní kapsy (je opravdu velká, třeba i na mobil), nebo zakončení rukávů. Vyšší stojáček dobře ochrání krk, navazující kapuce výborně drží i při běhu.

Hodnocení: 91 %

(+) nápaditý design

(+) perfektní střih

(+) padnoucí kapuce

(-) nižší voděodolnost rukávů

Hmotnost: 307 g (M)

Cena: 4 940 Kč

TIP: Pohodové proběhnutí, oblečení před a po běhání


KJUS DORIAN HALF-ZIP

Golfová bunda na běh?!? V této podobě rozhodně ano! Propracovaný střih, příjemný funkční materiál a především neskutečně pohodlné nošení. To jsou přednosti jinak velmi lehké, pro běžce skvěle použitelné bundy – od rozcvičení až po svižnější tempa. Chválíme propracované zakončení rukávů (postupné zúžení), u žádné jiné bundy z našeho jarního testování takové zakončení nenajdete. Rukávy tak perfektně drží na svém místě, bezproblémové je zavléknutí za hodinky. Příjemný elastický materiál skvěle odolává větru, jeho pružnost oceníte při rozcvičení, běžecké abecedě nebo při lehkém posilování.

Hodnocení: 90 %

(+) zajímavý design

(+) zakončení rukávů

(+) celkový komfort

(-) volnější stojáček límce

(-) absence kapes

Hmotnost: 145 g (M)

Cena: 5 190 Kč

TIP: Sportování ve větrném počasí


PUMA RUN LAUNCH ULTRA JACKET

I šedivé barvy mohou ve finále vytvořit zajímavý design! Bunda nás ale zaujala především originální dvoudílnou konstrukcí (spojenou výrazně elastickou síťovinou), která povedeně podporuje odvětrávání. V kombinaci s volnějším střihem umožňuje bezproblémové protažení před během. Pohodlné je zakončení rukávů do širší manžety nebo „véčkové“ zakončení u krku ze stejného materiálu. Větší boční kapsy na zip toho pojmou dle potřeby opravdu hodně. Chválíme praktické rozvržení reflexních prvků (umístění na pravé straně, směrem do silnice). Bunda výborně odolává větru, částečně i dešti, to vše za stále dobré prodyšnosti. K přednostem řadíme i kvalitní zip s praktickým prodloužením očka jezdce zipu.

Hodnocení: 90 %

(+) dokonalá větruodolnost

(+) prodyšnost dvoudílné konstrukce

(+) umístění reflexních prvků

(-) nízké zakončení límce pro použití v chladnějším po­časí

Hmotnost: 256 g (M)

Cena: 2 599 Kč

TIP: Stylové pohodové proběhnutí

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Coach muž 13.04.2021 20:36:23

Příchod jara rozhýbe nejen ty, kteří mají rádi sportovní pestrost, ale i začátečníky a občasné běžce. Jste stále v pohybu, pokaždé jinak? S běháním právě začínáte? Přidáváte k běhu kolo, in-line, turistiku či další aktivity nebo vyrazíte jen občas lehce se proběhnout? Hledáte, co na sebe a nechcete kupovat bundu, kterou použijete jen občas? Otestovali jsme modely, které nezklamou při většině sportovních aktivit a zároveň v nich v pohodě vyrazíte na procházku do přírody nebo jen tak do města.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.