Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Mění se úroveň prodeje běžeckého sortimentu?

Mění se úroveň prodeje běžeckého sortimentu?
foto: archiv behej.com

Radek Narovec | 30.01.2009 | přečteno: 12515×

Do únorového čísla časopisu Běhej chystáme téma Nákup běžeckého sortimentu. Bude se týkat hlavně posledních trendů, nejen cenových. Zajímalo by nás, co si myslíte vy o tom, v jakém stavu se nabídka běžeckých bot, oblečení a doplňků nachází. Co se za poslední období změnilo? Jak je to s informovaností prodejců?

Chtěli bychom rozproudit debatu o tom, co je k vidění pozitivního a naopak co z toho špatného nadále přežívá. Setkali či setkáváte se se špatným servisem a chabou informovaností prodejců? Je nabídka kvalitního běžeckého zboží nadále chabá? Kde a kdy nakupujete nejlépe? S jakými kuriozitami jste se naposledy setkali?

Prosím podělte se o zkušenosti. Rádi vaše názory otiskneme i v únorovém čísle. Popišme společně hlavní problémy, jedině tak se je podaří odstranit a stav zlepšit. Popularita běhu v České republice očividně stoupá, roste ruku v ruce s ní i úroveň prodeje?

Komentáře (Celkem 4)

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Co se nevzdává muž 30.01.2009 21:28:40

Dobrý den. Jsem ze Zlínského kraje a při poslední návštěvě Prahy jsem se stavil v Triexpertu a přístup prodavačů byl vynikající – profesionální, příjemný, nevtíravý. Klobouk dolů. I šíře sortimentu „široká“.
 ID

avatar

Celkem 821 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:38:10 (2010)
maraton: 3:38:48 (2010)

PoorAxl muž 02.02.2009 13:45:55

Co se týče obchodů, pozitivní zkušenost s profesionálním přístupem obsluhy mám pouze v jediné brněnské prodejně. Obecně jsem s úrovní obsluhy zklamán.

Co mi ale vadí nejvíc, jsou přemrštěné ceny sportovního vybavení v českých obchodech. Nevím, jestli si obchodníci myslí, že prodávají luxusní zboží, a proto ceny nadměrně nadsazují. Oproti cenám v Německu či v USA jsou u nás ceny až dvojnásobné :-(.

avatar

Brno

evka žena 02.02.2009 21:50:30

Je mi líto, ale bohužel musím konstatovat, že úroveň prodeje běžeckého vybavení v ČR je ubohá. Jsem z Brna, a jelikož mám malé dítě, nemám možnost objíždět půl republiky kvůli vyzkoušení bot. U nás je podle mě jediný obchod, kde jsou prodavači schopni souvisle mluvit aspoň trochu k věci, a sice Barnex Sport. Ale zase tam člověk musí mít štěstí, aby něco koupil. Zvykla jsem si na to, že prakticky žádný z prodavačů v „běžných“ sportovních obchodech A) asi nesportuje, B) asi nikdy neběhal, C) vůbec netuší, co po něm chci, D) vůbec netuší, co vlastně prodávají. Proto si dělám sama průzkum na internetu a pak jdu přesně po tom, co mě zaujalo. S tím je ale problém – copak existuje obchod, kde mají na skladě boty vyšších kategorií, třeba Asics Kayano, ve kterých běhám? Nenašla jsem. Zaujala mě reklama na nové Salomony. Bohužel nikde nejsou k vyzkoušení, nebaví mě si je objednat, zaplatit, a kdyby neseděly, pořád dokola vyměňovat (prodejce to ochotně nabízí). Chci si nové boty vyhlídnout, vyzkoušet, koupit, a vyrazit ven. Další tragédií je nabídka běžeckého oblečení pro ženy. V obchodech narážím třeba na dva tři stojany oblečení pro muže a dva tři kousky pro ženy, z minulé kolekce, ve velikostech, které se špatně prodávají. Vím, že existují internetové obchody, ale prostě já si to chci osahat, vyzkoušet, prohlédnout. Boty jsem vzdala, dovezla mi je kamarádka z USA (nová Kayana za 99 USD, při porovnání s českou cenou pochopí každý). Teď už od října chodím po obchodech a snažím se koupit zimní elasťáky, asi už to nemá cenu a počkám na jaro. Prodejci skuhrají, že je u nás malý trh a kdesi cosi, že proto jsou ceny tak vysoké a výběr tak malý. Vůbec jsem si nechtěla takhle stěžovat, ale prostě nemám skoro žádné dobré zkušenosti s nákupem v ČR. Člověk musí mít buď opravdu hodně peněz nebo opravdu hodně štěstí a trefit super slevu.

avatar

Praha-Bohnice

Celkem 22706,27 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:02 (2010)
půlmaraton: 1:20:21 (2010)
maraton: 2:58:29 (2009)

BuckTheBug muž 03.02.2009 17:44:21

Začarovaný kruh …
… alespoň tak mi připadá současná situace. V běžných obchodech většinou není buď zboží, zdroj informací nebo odpovídající cenová úroveň. Většinou vše dohromady. Podstatná část běžců si tak zvykla nakupovat na internetu nebo ve „speciálkách“ – malé specialikované obchůdky (Kočárník) nebo dealeři na závodech (NB, Saucony, …). Tam máme k dispozici jak sortiment, tak odborné informace a to vše za rozumné ceny.
A protože většina běžců nakupuje mimo řetezce, ty nemají zájem investovat do vzdělávání personálu, nákupu širokého sortimentu. Vezmou maximálně nějaký top model za 4 nebo 5 tisíc a reklamní poutač, aby ukázali dodavateli zájem. To je vše. Ale kdo by pak do takové prodejny chodil, že? ;) 

Motto: "6:47, to není zlý čásek na kilásek. Škoda že jsem běžel jen 300 metrů.", Arnold J. Rimmer

administrator 03.04.2010 13:32:44

Do únorového čísla časopisu Běhej chystáme téma Nákup běžeckého sortimentu. Bude se týkat hlavně posledních trendů, nejen cenových. Zajímalo by nás, co si myslíte vy o tom, v jakém stavu se nabídka běžeckých bot, oblečení a doplňků nachází. Co se za poslední období změnilo? Jak je to s informovaností prodejců?


Odkaz na článek
Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.