Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecké závody » Bude Vokolo priglu obětí covidu? Ne! Za rok se do toho pustíme znovu [článek]

Bude Vokolo priglu obětí covidu? Ne! Za rok se do toho pustíme znovu [článek]

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 04.10.2021 11:31:46

Vokolo priglu, tradiční brněnský závod na 14 km s účastí dvou tisícovek běžců a čtyřmiliónovým rozpočtem, je v ohrožení. Dva roky po sobě se neuskuteční ve své původní podobě, přišel o sponzory a řeší, jak dál. „Příští rok se do toho pustíme znovu naplno. Rozpočet jako před covidem? To je bohužel neudržitelné. Budeme rádi, když budeme pracovat s rozpočtem polovičním. Tomu přizpůsobíme parametry závodu,“ říká šéf organizačního týmu Petr Božek.
Odkaz na článek

avatar

Celkem 10 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:31 (2024)
půlmaraton: 1:24:58 (2023)
maraton: 3:26:43 (2022)

Meescha muž 04.10.2021 13:41:11

Toto mě už nějakou dobu dost štve. Pro mě je Vokolo priglu nejlepší závod na jižní Moravě, ta trasa je zábavná, ne úplně lehká, ale celou dobu příjemně běhavá v pěkném prostředí. Navíc jsem tam podal asi svůj nejkvalitnější běžecký výkon. Doufám, že příští rok restartují závod v klasické formě (dárek se se startovným na rok 2020 se mi moc nepovedl :-D).

Situace s covidem závodu určitě nepomohla, ale není hlavním důvodem, proč se závod už dva roky nekoná, když ostatní akce to zvládají a letos prakticky bez omezení, viz. včerejší Hradec Králové. Odešel generální sponzor, nepodařilo se najít náhradu a od té doby chybí peníze. Bylo by tedy férové říct, že letos je to čistě kvůli nedostatku financí a ne se vymlouvat na covid.

Když jsem se díval na reakce běžců, tak skoro nikdo nepotřebuje nákladné prkotiny kolem, podstatná je časomíra, zajistit volnou cestu a pití v cíli. Jak kvalitní bude bude medaile, nebo teplé jídlo, to už je na druhé koleji. Masáž pro pár jednotlivců a tombola těžko někoho povzbudí k zakoupení startovného. Hlavní je užít si závodní atmosféru, což virtuální běh nemůže ani zdánlivě nahradit.

Přeji tedy pořadatelům, ať najdou sponzora a pokračují v tradici oblíbeného závodu. Držím palce!

avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 05.10.2021 00:25:57

Neda mi to nereagovat.

Petr Božek > …bychom omezili některé služby pro závodníky … foto závodníků z trati …

Chcete rici, ze top fotografove z bezeckych zavodu na brnensku (=Mirek Nosek aj.) to delaji jen ZA PENIZE?!?

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.