Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Ostatní » Cizinecká legie a Cooperův test

Cizinecká legie a Cooperův test

Nalezené položky: 36 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
avatar

Praha

Celkem 1448 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:46 (2008)
půlmaraton: 1:33:03 (2008)
maraton: 3:23:09 (2008)

Halesh muž 25.04.2008 19:11:14

[quote=ED][qu­ote=Mato]Sluz­ba v cizim vojsku je stale trestnym cinom- aspon v Trestnom zakone. Postihovanie tychto skutkov vsak bude podla mojho nazoru velmi vlazne. Novela armadneho zakona s tym nic nespravi, pokial nedozna zmenu skutkova podstata opisana v Trestnom zakone, ktory je nadradeny akemukolvek zakonu ministerstva obrany. Na uradoch by som mlcal o intenciach vstupenia do CL. Od toho ma CL slusny zold a dochodok, aby si si nemusel vybavovat tu almuznu, co by si mohol dostat od statu.[/quote] omlouvám se, má chyba (či nepřesnost), ale: § 115 Služba v cizím vojsku (1) Občan České republiky, který bez povolení koná službu ve vojsku cizí moci nebo v cizím ozbrojeném sboru, bude potrestán odnětím svobody na tři léta až osm let. přičemž s povolením pro armáy nato není zdánlivě problém… …ale háček je v tom, že prezidentská kancelář povolení dá – ale jen v případě, že spřátelená armáda potvrdí přijetí „rekruta“. a to CL nedá dřív než po jisté době zkušebního vojákování. hlava xxii po česku.[/quote] No v trestním zákoně to sice je, ale vzpomínám si, že už před pár lety se psalo o judikátu nějaké (už nevím jaké) vyšší soudní instance právě ve věci českého občana obžalovaného za službu v cizím vojsku. Rozhodnutí znělo, že sice ten mládenec naplnil znaky skutkové podstaty tohoto trestného činu (to je choval se jak je tam popsáno – zejména tedy sloužil ve francouzské armádě, byv občanem Česka), ovšem nenaplnil takzvaný materiální znak trestného činu – tím je společenská nebezpečnost. Důvodem je to, že Francie je spojenec v NATO, takže služba ve francouzském vojsku nevadí. Být to třeba íránská armáda, bylo by to jiné. A pak je tu možnost dostat výjimku od prezidenta, ovšem podle mých informací ji snad nikdo nikdy nedostal. Vím to, protože tehdy jsem se dost zajímal o vystěhování do Izraele a tam se chodí na tři roky…

avatar

Praha 12 - Modřany

Celkem 154616,51 km
Minulý měsíc 851 km
10 km: 0:40:21 (2006)
půlmaraton: 1:26:59 (2008)
maraton: 3:15:43 (2004)

Mirek Kostlivý muž 26.04.2008 17:58:05

[quote=Halesh]A pak je tu možnost dostat výjimku od prezidenta, ovšem podle mých informací ji snad nikdo nikdy nedostal. Vím to, protože tehdy jsem se dost zajímal o vystěhování do Izraele a tam se chodí na tři roky…[/quote] Tak jsem se jako svobodník v záloze, dva roky sloužící na území nyní cizího státu – Slovenské republiky :) trochu o tuto problematiku zajímal, a je to tak, podle „Zákon o branné povinnosti a jejím zajišťování (branný zákon)“ :

ČÁST DESÁTÁ

VSTUP OBČANA NEBO VOJÁKA V ZÁLOZE DO OZBROJENÝCH SIL JINÉHO STÁTU

§34 §34 (1) Občan smí vstoupit do ozbrojených sil jiných států pouze se souhlasem prezidenta republiky na základě své žádosti, nestanoví-li tento zákon jinak.

§34 (2) Občan žádost o souhlas prezidenta republiky se vstupem do ozbrojených sil jiného státu podává ministerstvu, které ji se svým vyjádřením a po projednání s Ministerstvem vnitra a Ministerstvem zahraničních věcí předloží prezidentovi republiky. Občan v žádosti uvede jméno nebo jména, příjmení, rodné číslo, adresu trvalého pobytu a žádost odůvodní.

§34 (3) Souhlas prezidenta republiky pozbývá platnosti dnem účinnosti vyhlášení stavu ohrožení státu nebo válečného stavu. Na udělení souhlasu není právní nárok.

§34 (4) Občan, který má více státních občanství, může vstoupit do ozbrojených sil jiného státu, jehož je také státním občanem, bez souhlasu prezidenta republiky. Bez souhlasu prezidenta republiky může vstoupit do ozbrojených sil jiného státu též občan za předpokladu, že tento stát je členem mezinárodní organizace zajišťující společnou obranu proti napadení, jíž je Česká republika členem.

§34 (5) Prezident republiky může za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu vyzvat vojáky v záloze, kteří jsou v zahraničí, aby vstoupili do ozbrojených sil spojeneckého státu, na jehož území se nacházejí nebo do něhož se mohou dostat. Vojenská služba takto vykonaná se považuje za mimořádnou službu.

Takže, abych to odlehčil :), doporučuji vstoupit do ODS a dát jí nějaký pěkný finanční dar, nejlépe za přítomnosti jejího čestného předsedy.

Ale ruku na srdce, copak je mezi námi tolik bláznů, kteří dobrovolně půjdou sloužit do této armády, vyhlášené tolik svým vojenským drilem a nasazovaná na ty nejnebezpečnější akce všude ve světě? Takový šílenec musí mít zajištěnou milost našich soudních orgánů již dopředu! Proti tomu splnit ten Cooperův test je prkotina.

Motto: Běhat bez ohledu na věk a okolí !
avatar

Brno

Caupo muž 08.06.2009 16:51:21

Nejsem odborník na CL, ale kdysi jsem četl knížku a shrnuto -nejde o nějaké vstupní podmínky, cooprův test, nebo tak něco. Náročnost je v přijímači, kde to spousta lidí nevydrží a odpadnou, protože je to prostě masakr. Nebo v té době byl…

Motto: Každej by chtěl do ráje, ale umřít to už ne...
avatar

peterrrrrr muž 06.08.2012 00:04:24

já vyletěl na člunkovým běhu,běží se 20m dle zvukového signálu 7 rychlostních intervalů po 5 kolech.Myslel jsem si,že to bude pohoda,ale nebyla vyletěl jsem :D ten 12 min běh se dá a stačí uběhnout 2700m je min.Pak akorát zdvihy min 4.Byli tam borci kteří byly našlapaní po fyzické stránce a neudělali psychotesty.Na fyzičku se nebere takový vliv jenom musí člověk splnit minima,zřetel se bere na psychotesty(které jsou po čertech těžké),ale nejduležitější je motivace.Když se člověk umí na pohovorech prodat tak vyhrál.neuděláš fyzické máš odklad na 3měsíce-neurčito.neuděláš psychotest odklad min 17měsíců-neurčito (neurčito,nesmíš se jim zhnusit)

avatar

Brno

Celkem 2350 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:50 (2012)

Martin.803 muž 19.09.2012 22:27:54

taky jsem se o to kdysi zajímal – znáte ten dokument? http://www.csfd.cz/…tka/galerie/

je tam pohled do vnitra legie a do toho co to obnáší

Motto: Neodpoutávej se nikdy od svých snů! Když zmizí, budeš dál existovat, ale přestaneš žít. (Mark Twain)
avatar

Celkem 10672,18 km
Minulý měsíc 12,4 km
10 km: 0:45:02 (2014)
půlmaraton: 1:41:12 (2014)
maraton: 3:56:52 (2012)

RoobertG muž 20.09.2012 18:51:10

Dnes byl rozhovor s bývalým členem CL na radiožurnálu o přijímání je tam také část rozhovoru

Motto: spěchej pomalu
Nalezené položky: 36 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.