Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Skokanské koleno ala bolest skrze svaly celé nohy

Skokanské koleno ala bolest skrze svaly celé nohy

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

kotakar muž 27.03.2015 23:46:00

Ahoj milí spoluběžci. Dlouhou dobu zápasím s bolestí svalů na noze, které odstartoval jeden závod před rokem a něco… Chodil jsem po ortopedech, nikdo moc nevěděl až jeden přišel s tím že je to skokanské koleno – obstřik kortikoidů a po čtvrt roku bolesti v noze jsem zažil dva týdny bez bolesti – jak v ráji. Začal jsem pročítat internet (když už jsem konečně věděl diagnózu), ale nikde jsem se nedočetl podobných příznaků při skokanském koleni, jako mám já. Proto prosím, jestli jste o tom něco četli nebo snad i zažili a cítili jste podoboné bolesti, napište sem, ať vím, že je to skutečně ono.

Nejdříve byl závod, potom bolesti u vnějšího menisku kolene pouze po zátěži. Potom jsem nechal být sport, aby se to dalo samo do kupy, zregenerovalo. Bohužel, po dvou měsících běžného používání (chození) se ozvala bolest v úponu šikmém nebo trojhlavém lýtkovém svalu u kolene. Během této doby se mi taky změnil došlap. Občas bolest v nějakém stehenním svalu, bylo to cítit pod kyčlí; omlouvám se za to „nějakém“ ale svaly jsou pro mě země neznámá. Ještě nutno říci, že bolesti ve svalech se projevovali jako kdyby byl ten sval natažený nebo podobně. Po elektrických proudech se přenesla bolest na druhou stranu lýtka (180° kolem kosti) a nebo takové píchání u čéšky. Potom jsem narazil na doktora, který řekl, že to je pattela tendoris, tak obstřik kortikoidy a ortéza a na dva týdny bez bolesti. Od té doby bolest zase jako kdybych měl natažený stehenní sval na zadní straně, bolí to jako na zadku. A ještě když jsem byl v sauně, tak jsem cítil tu část lýtka, která mě bolela tři měsíce v kuse.

Chodil jsem po lékařích, buď nevěděli a nebo nechtěli ani nic vysvětlit. Tento poslední navrhuje rázové vlny jako další řešení. Proti tomu nic nemám, ale stejnak tak mi moc nevysvětlil jak mě může tahat doslova něco na zadku z toho vlákna na koleni. Chápu že je to možné, ale doktoři občas krčí rameny, že je možné vše. Proto jsem hledal forum na interenetu, našel tady to aktivní místo a proto píši – získat informace od lidí, kterým diagnostikovali to samé. O podobných bolestech u tohoto onemocnění jsem se totiž nikde nedočetl.

Díky za každou radu a zkušenost, patří vám díky. I člověk co si tim neprošel, si dokáže představit, jak je to občas boj s déle trvající bolestí deprimující.

avatar

Praha

10 km: 0:46:55 (2017)

Verika žena 28.03.2015 18:11:16

Ahoj. Po dele nez roce naprosto chapu, ze jsou dane problemy vice nez obtezujici. Z mozneho skokanskeho kolene se u tebe pravdepodobne zretezily dalsi problemy, a proto se bolesti mohou „stehovat“. Nejsem si jista, ze razova vlna bude resenim vseho (i kdyz samozrejme muze byt). Ale nezkousel jsi navstivit rehabilitaci, kde by ti udelali celkove vysetreni (vcetne analyzy stoje, chuze, vysetreni kloubu a mekkych tkani…)? Urcite by ti pak poradili s kompenzacnim cvicenim, strecinkem, stabilizaci kolene atd.

avatar

Celkem 821 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:38:10 (2010)
maraton: 3:38:48 (2010)

PoorAxl muž 28.03.2015 18:38:24

>> kotakar, 27. 03. 2015 23:46:00

Ahoj, diagnozu „skokanské koleno“ jsem měl a mám taky. Bolí mě to ale trochu jinde než Tebe – v měkké části vpředu pod čéškou. Dle doktora je to v podstatě nevratné poškození tkáně, se které chronicky bude bolet stále, buď více nebo méně. Nejvíc mi pomohla fyzioterapeutka, která mě postupně naučila několik cviků, posilovacích i stabilizačních a pomohla mi naučit se trochu jiný styl došlapu a běhu. Je to asi hodně individuální, takže jediné, co Ti můžu poradit, je návštěva fyzioterapie. Asi se to trochu prodraží, ale u mě aspoň přišly výsledky. Ať se daří.

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.