Barefoot boty na tvrdý povrch + lehký terén
horoluk 07.04.2015 11:22:09
Ahoj,
máte někdo tip na barefoot boty, které mají podrážku dostatečně odolnou pro běh na asfaltu, a zároveň se v nich nezmasím v terénu? Přes týden chodím běhat kolem Hostivařské přehrady, kde kombinuji asfalt s „lesními“ cestičkami.
Měl jsem NB minimusy, které mi vydržely opravdu dlouhou, nicméně nedávno jsem si pořídil Vivobarefoot – Ra na chození a Trail Freaky do terénu – a k minimusům se mi už vracet nechce.
Přijde mi, že na rozdíl od NB nevyrábí Vivo „obojetné“ boty, jaké bych si představoval. Narazil jsem jen na Ultra II M EVA:
http://www.vivobarefoot.cz/…-blackyellow
U těch si ale nejsem jistý tou podrážkou.
Ještě zvažuju pětiprsťáky, ale ty mi přijdou zbytečně drahý a asi moc dlouho nevydrží.
Díky za tipy!
Mr_B 08.04.2015 07:56:47
>> horoluk, 07. 04. 2015 11:22:09
Nazdarek,
Merrell Vapor Glove by teoreticky mohli splnovat tvoje pozadavky. Dokud bylo sucho tak jsem je pouzival v jakemkoliv terenu. Jediny problem co s nimi mam je, ze jsou prilis uzke na moji nohu. Po nekolika mesicich pouzivani je podrazka prakticky bez opotrebeni, ale svy mezi vrchni casti a podrazkou se zacali v oblasti „toe boxu“ rozpadat. Podobne jako se to stalo teto slecne:
http://barefoot-monologues.com/…vapor-glove/
nemohu je tedy s cistym svedomim doporucit. Ale pokud mas uzsi nohu (ja mam minimusky v sirce 2E a jsou tak akorat), tak je to cenove rozumna alternativa.
drmitau 08.04.2015 14:00:34
>> Mr_B, 08. 04. 2015 07:56:47
Vapor Glove nejsou špatné a navíc jdou vyzkoušet i v Praze. Za vyzkoušení určitě stojí a mají i rozumnou cenu. Po Vivobarefootech mi ale přišly, že sedí hůř v oblasti paty. Dříve jsem volný pocit ve Vivobarefootech neměl rád, ale těžko se opouští.
Dříve dělali Vivobarefoot i multiteréní podrážku na modelech Evo a Neo. Právě Evo 4 Lite mám a jsem nejvýše spokojen. Někde by třeba šli Eva ještě najít, nevím ale jestli v ČR.
drmitau 08.04.2015 23:22:56
Ještě k těm VB – multiterénní podrážku (5mm) měly jen staré modely Evo, nové Evo Pure mají tu silniční tlustou 3mm.
Mr_B 09.04.2015 07:35:38
V Brne jeste jeden kousek maji:
http://www.skimarket.cz/…al-blue.html
pokud tedy mate velikost prave 43.
horoluk 09.04.2015 10:02:31
Díky za tipy! Bohužel nohu mám docela širokou, proto pro mě první nazutí VB představovalo něco jako slast Takže ty Merrelly by mi asi nebyly.
To je škoda, že VB přestali dělat univerzální boty. Nevíte proč? A co si myslíte o podrážce bot, které jsem postoval v prvním příspěvku? Minimalistické provedení svršku boty by mi nevadilo, navíc se do nich dá dokoupit vložka pro chladnější měsíce.
Ještě jsem uvažoval o těchle:
http://www.vivobarefoot.cz/…-iii-m-black
Ale to už bych si mohl rovnou vyrobit tarahumarský sandále
horoluk 09.04.2015 10:03:49
Vivy mi bohužel sedí ve velikosti 44, Trail Freaky dokonce 45 :-/ Ale díky za tip.
>> Mr_B, 09. 04. 2015 07:35:38
jonti 09.04.2015 10:15:31
Pre tento účel používam Inov8 F-Lite 195, dobré na asfaltové behy aj na terén v Šárke, Prokopáku aj Kunraťáku. Ak máš širokú nohu tak ti možno bude sedieť iný model f-lite než 195.
Praha - Hostivař
black.horse 09.04.2015 13:30:58
K té podrážce, záleží kde na Hostíku běháš, taky tam chodím běhat (bydlím kousek od něj) a kromě pár prudších pěšinek a většího bláta na většinu tamnějších cest imho silniční podrážka bohatě stačí.
horoluk 10.04.2015 08:38:38
Na Hostíku většinou po pěšinkách, takže by asi většinou astačily… Ale občas i trochu na divoko.
Inov8 jedny mám, jsou fajn (široká špička), ale ne úplně bare. Každopádně včera se mi ozval jeden zdejší diskutér a nabídl mi používané, jemu ne zcela sedící, multiterénní VB Evo v mojí velikosti z druhé ruky, takže problém vyřešen.
Jinak pro zajímavost – psal jsem do VB, z jakého důvodu přestali multit. EVO vyrábět – údajně neposkytovaly takový pocit bosé chůze, jaký by měly. Tak jsem zvědavý, až to srovnám s Trail Freaky, které mají off road podrážku a logicky bych očekával, že propriorecepce s nimi bude ještě nižší.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.