Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Hledá se nejsilnější běžecký příběh. Women's Challenge představila finalistky

Hledá se nejsilnější běžecký příběh. Women's Challenge představila finalistky
foto: RunCzech

RunCzech   | 03.02.2016 | přečteno: 9782×

Lze běhat na vozíku, s pěti dětmi nebo po rakovině? Při Johnson & Johnson Women's Challenge ano. V úterý se v pražském Running Mallu sešla třináctka finalistek sedmého ročníku projektu Johnson & Johnson Women's Challenge. Organizuje jej RunCzech, chce motivovat ženy k běhání a pomoci jim splnit jejich běžeckou výzvu. Přihlásit se mohly všechny slečny, dívky i dámy bez ohledu na dosavadní běžecké zkušenosti.

Na zahájení projektu se sešla pestrá skupina finalistek. Abstinující alkoholička, dvě dívky po rakovině prsu, mladá žena na vozíčku, maminka pěti dětí, nebo studentka veterinární školy. Třináct žen, třináct příběhů, třináct různých motivací k přihlášení se do celého projektu a smělé cíle: uběhnout maraton, motivovat k běhu ostatní, překonat sama sebe, či dokázat, že i s vážným handicapem se dá sportovat.

Třináctku finalistek projektu Johnson & Johnson Women's Challenge vybrala odborná porota z téměř šesti set zájemkyň. „Každá finalistka si určila svou výzvu. Dokončit půlmaraton, maraton, nebo pouhé rozhodnutí začít doopravdy běhat. Projektem chceme dát všem ženám názorný příklad, že běhání je opravdu jednoduché a má pozitivní vliv na zlepšení kondice, postavy a nálady. Stačí se nechat inspirovat a začít,“ říká Zoran Bartek z pořádajícího RunCzech.

Jednou ze šťastné třináctky finalistek je telefonní operátorka Eliška Havlíčková z Brna. V osmnácti skončila na vozíku a život jí tak začal od začátku. Těžkou zkoušku však zvládla a teď se pouští do další výzvy. Bez vozíku se sice stále neobejde, ale je schopna chůze a dokonce i běhu.

„Jako zdravá jsem se snažila sportovat, ale na vozíku jsem pořád nebyla schopná najít seberealizaci. Pak jsem se loni poprvé zúčastnila běžeckého závodu a dostalo mě to. Běhání jsem si od té doby zamilovala,“ přiznává Eliška.

Ani ji, ani dvanáct dalších finalistek neodradilo únorové počasí od prvního výběhu do Stromovky. Do čela jinak dámského pelotonu se postavil ultramaratonec, trenér a popularizátor běhu Miloš Škorpil. Kromě toho, že všem finalistkám sestaví individuální tréninkový plán a až do října se bude starat o jejich přípravu, bude coby jeden z porotců vybírat vítězku.

„Plán pro každou finalistku bude sestavený takovým způsobem, aby si splnila svoje vytyčené cíle. Pokud možno tak, aby z toho měla radost a aby se po závodě cítila dobře,“ předesílá známý běžecký trenér.

V projektu Johnson & Johnson Women's Challenge se angažuje od samotného začátku, přesto i v letošním ročníku objevil výzvu i on. „Našel jsem ji v tom, že mezi finalistkami jsou hned čtyři ženy, které mají tři a více dětí. Bude docela oříšek skloubit starost o rodinu a plnit poctivě tréninkové cíle. Ještě tu navíc máme Elišku na vozíku, čili tu máme ženy a příběhy, které projekt posunou zase o kus výše,“ dodává Škorpil.

Johnson & Johnson Women's Challenge by nešel uspořádat bez chuti a vůle samotných účastnic udělat něco pro to, aby byly v lepší formě a cítily se lépe. „Celý projekt je o ženách, které chtějí udělat něco pro své zdraví. Naše společnost se právě o tohle zajímá. Zdraví nejen žen a jejich rodin, ale celé společnosti tradičně intenzivně podporujeme,“ podotýká Pavlína Renčová ze společnosti Johnson & Johnson, která je již druhým rokem titulárním partnerem projektu.

Vybrané ženy nyní čeká pravidelný trénink pod dohledem Miloše Škorpila, každá dostane individuální tréninkový plán, sportovní vybavení od společnosti adidas a všechny se zúčastní několika závodů RunCzech běžecké ligy. Odborná porota složená z organizátorů, trenérů a partnerů projektu určí příští podzim celkovou vítězku, jež se nejvíce přiblíží svému osobnímu cíli. Stejně důležitý bude také názor veřejnosti, která svým hlasováním vybere z dvanácti finalistek Miss Sympatie.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

runczech.com muž 03.02.2016 09:21:57

Lze běhat na vozíku, s pěti dětmi nebo po rakovině? Při Johnson & Johnson Women's Challenge ano. V úterý se v pražském Running Mallu sešla třináctka finalistek sedmého ročníku projektu Johnson & Johnson Women's Challenge. Organizuje jej RunCzech, chce motivovat ženy k běhání a pomoct jim splnit jejich běžeckou výzvu. Přihlásit se mohly všechny slečny, dívky i dámy bez ohledu na dosavadní běžecké zkušenosti.
<a href=‚/clanek/11866-hleda-se-nejsilnejsi-bezecky-pribeh-women-s-challenge-predstavila-finalistky‘ title=‚Hledá se nejsilnější běžecký příběh. Women‘s Challenge představila finalistky'>Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.