Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Trailpoint s přehledem obhájil titul běžecké prodejny roku

Trailpoint s přehledem obhájil titul běžecké prodejny roku
foto: Radek Narovec

Radek Narovec | 18.02.2017 | přečteno: 12788×

Nevelký rozměry, velký úspěchy, zejména mezi zkušenými běžci. Řeč je o pražském běžeckém obchodu Trailpoint, který prodloužil šňůru vítězství v anketě mezi čtenáři www.behej.com. Oproti roku 2015 dokonce s ještě lepšími známkami. Jak loňský rok hodnotí majitel firmy Michael Dobiáš a jaké má plány pro letošek?

Zopakoval jsi loňské vítězství, letos dokonce s ještě lepšími známkami od hodnotících. Na co ses loni v obchodě hlavně zaměřil?

„V loňském roce jsme se zaměřili hodně na takové ty “neviditelné” věci. Pokladní systém namísto vypisování účtenek, skladový systém, čárové kódy… Prostě věci, které nejsou moc vidět, ale ve výsledku nám umožňují víc času věnovat zákazníkům.“

Za kvalitu obsluhy jste dokonce obdrželi průměrnou známku 1,1, úplně nejlepší ze všech hodnocených kritérií. Co se u vás dá čekat letos?

„V lednu jsme udělali drobnou rekonstrukci. Prostor v prodejně (v Praze na Letné, pozn.red.) bude pohodlnější a vzdušnější. Připravujeme testovací sady a budeme dělat pravidelné výběhy, při nichž bude možné si vyzkoušet nejnovější modely bot a dalšího vybavení. Od března začnou nové tréninky, letos budou dvakrát týdně. No a za pár dní nám přistane úplně nová značka, na kterou se všichni těšíme.“

Pořád platí, že český běžec si zajde do obchodu boty vyzkoušet a pak je koupí na netu levněji?

„Asi se to občas stane, ale nemyslím si, že by to byl u nás velký problém.“

Přestože specializované běžecké prodejny u nás nemají na růžích ustláno, nevypadá to, že by vás to v Trailpointu nějak rozhazovalo z tempa.

„Někde jsem četl, že když otevřeš obchod, je prvním zlomovým obdobím první rok. Když ho přežiješ, jedeš dál. Další kritický moment přichází okolo pátého roku. Z toho, co byla zábava, se začne stávat rutina, a lidi prý začnou ztrácet drive. Prý by se každých pět let měla měnit kariéra. No, kariéru neměním, ale našel jsem si asi první koníček v životě – začal jsem střílet ze vzduchovky HFT.“ (úsměv)

Vyhráváš naši anketu rok za rokem. Není čas tvé knowhow a značku šířit na další místa v Česku?

„To, že funguje dobře jedna prodejna, ještě neznamená, že mám recept na to, jak dobře provozovat tři prodejny. Ale to víš, že nad tím taky přemýšlím, vždycky je dobrý mít plán B. A taky C a D.“ (smích)

BĚŽECKÝ OBCHOD ROKU 2016

Pořadí podle průměru známek

  1. TRAILPOINT 1,17
  2. SANASPORT 1,60
  3. TRIEXPERT 1,90
  4. DECATHLON 1,91
  5. ASICS OUTLET 2,27

Hlasování probíhalo v lednu a únoru mezi návštěvníky webu www.behej.com. Hodnotila se šíře nabídky, cenová úroveň, obsluha, prostředí prodejny, eshop a mimoobchodní aktivity pro zákazníky.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 18.02.2017 20:53:14

Nevelký rozměry, velký úspěchy, zejména mezi zkušenými běžci. Řeč je o pražském běžeckém obchodu Trailpoint Michaela Dobiáše, který prodloužil šňůru vítězství v anketě mezi čtenáři www.behej.com. Oproti roku 2015 dokonce s ještě lepšími známkami. Jak loňský rok hodnotí majitel firmy a jaké má plány pro letošek?
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.