Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Uvidí Strahov další limity pro Londýn?

tisková zpráva | 26.05.2017 | přečteno: 4418×

V úterý 30.května 2017 se v Praze na Strahově uskuteční již 52. ročník atletických závodů PRAGA ACADEMICA na nově zrekonstrovaném stadionu Přátelství se zahájením v 19 hodin.

Pořadatelský oddíl USK Praha připravuje tento večerní mítink ve spolupráci se společností Suxess za podpory Vysokoškolského sportovního centra, Českého atletického svazu a Magistrátu hl.města Prahy i díky podpoře společnosti Odlo, hotelu Čertousy, společnosti Ondrášovka, Nordsee, Vespoli, květinovému studiu B+J, za mediální podpory Pražského deníku a Českého rozhlasu Radiožurnál.

Na Strahově se představí celá řada českých reprezentantů, která by měla útočit nejen na nejlepší české výkony, ale rozšířit řadu „limitářů“ na světové soutěže . Tuto snahu se snaží popořit i pořadatel mítinku vypsáním specilálního bonusu pro všechny české závodníky při splnění limitu ČAS pro MS v Londýně. Startovní listiny nabízí i zahraniční konkurenci především ze Slovenska, Slovinska, Německa, Polska, Ukrajiny, ale i z Keni, Ethiopie, Ugandy a Senegalu.

Nabitá konkurence bude v ženské tyčce, kde se letos poprvé představí Jiřina Ptáčníková s Romanou Maláčovou, spolu s výbornou juniorkou Amálií Švábíkovou i Rebekou Šilhánovou či Nikolou Jiroutovou.

V běhu na 800m vzájemně poměří síly Kateřina Hálová s Alenou Ulrichovou a Dianou Mezulianikovou . Pole doplní mladičká závodnice z ETH. Na nepříliš vypisované trati 3000 m se o hranici 9 minut bude pokušet Simonna Vrzalová, i ta bude mít soupeřky z Keni a Ugandy. Letos poprvé se ve výškařském sektoru představí Michaela Hrubá. Mezi její konkurentky bude jistě patřit slovinská výškařka Černjul a Eliška Klučinová.

Stadion Přátelství umožňuje běžet 100m dle směru větru a toho určitě budou chtít využít sprinteři. V ženách k adeptkám na vítězství patří Barbora Procházková spolu s Klárou Seidlovou a Nikolou Bendovou. Vyzvou slovenskou sprinterku Alexandru bezekovou k boji o vítězství. V kategorii mužů je nejkratší sprint Memoriálem Martina Šimůnka a tady uvidíme skvělého slovenského sprintera Jana Volka, který zaklekne do bloků vedle Jana Veleby, Zdeňka Stromšíka, Dominika Záleského, Marcela Kadlece či senegaského sprintera Joshuy Swaraye.

Jedním z vrcholů mítinku Praga Academica bude závod mužů na 800 m v čele Filipem Šnejderem, Jozefem Repčíkem ze Slovenska, polský středotraťařem Grzegrem Kalinovskim, Jozefem Pelikánem a dalšími.

Zajímavé určitě budou i další disciplíny díky Lucii Koudelové (100m př)., Janě Korešové (dálka), Elišce Staňkové (disk) a mnoha dalším.

Poslední disciplínou časového pořadu je nejdelší závod- běh na 5000 metrů mužů se startem v 21:30, kde se představí i vytrvalci z Afriky.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 26.05.2017 18:09:02

V úterý 30.května 2017 se v Praze na Strahově uskuteční již 52. ročník atletických závodů PRAGA ACADEMICA na nově zrekonstrovaném stadionu Přátelství se zahájením v 19 hodin.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.