Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Příprava na výkon se vyplatí! Základem je dynamický strečink

Příprava na výkon se vyplatí! Základem je dynamický strečink
foto: archiv

komerční prezentace | 20.01.2018 | přečteno: 10356×

Alfou a omegou přípravy na jakýkoliv vytrvalostní sport je dynamický strečink. Zvyšuje aktivitu svalů i jejich ohebnost, intenzivně prokrví tkáně a celkově zlepšuje pohyblivost. Navíc dokáže zlepšit termoregulaci a zlepšit výkon při menší námaze. Klouby je třeba zahřát, například hřejivou emulzí, a rozhýbat. Tím dojde k vylučování kloubního mazu, který chrání klouby a umožňuje pohyb.

Pro zahřátí je ideální použít hřejivou emulzi od Alpy. Alpa Sport Star hřejivá emulze START připraví tělo na fyzickou zátěž. Je učená pro masáž svalů před výkonem sportovců i běžných uživatelů. Zázvorový extrakt a kafr prokrví svaly a prohřejí svaly, tak aby zvládly větší námahu bez přetížení. Oceníte přírodní složené a ideální konzistenci, která umožní příjemnou masáž. Emulze výborně funguje také na zatuhlé svalstvo, které uvolní a zbaví bolesti. Přípravek obsahuje kreatin, který urychluje regeneraci a pomáhá zlepšit fyzickou kondici. Jde o přípravek, který funguje, takže ho neváhejte použít.

Co je to dynamický strečink a jak se liší od statického? Statický strečink není před běháním vhodný, protože protáhne pouze sval a utlumí aktivitu svalových vláken, čímž sníží jejích výkon. Dynamický je pravým opakem. Cviky provádíme v pohybu a jde o různá kroužení, úklony a předklony trupu s fixovanou pánví. Pokud děláme kmihy, nikdy nejde o prudké nebo trhavé pohyby. Umožní prohřát střed těla a tak zajistí správné držení těla i koordinaci všech jeho částí.

Stejně důležité je protažení po výkonu. Zhruba 20 minut po doběhnutí jsou svaly maximálně prokrvené a protažením zkráceného svalstva předcházíme bolesti po výkonu i zraněním. Správným strečinkem současně posilujeme svalovou sílu, zvyšuje se svalová elastičnost a stáváme se ohebnější. Správný strečink pomáhá regeneraci svalů a způsobuje, že se po výkonu cítíme dobře.

Svalovou relaxaci dokáže podpořit Alpa Sport Star chladivá emulze RELAX. Emulzní masáž dopřeje svalům uvolnění a relax po výkonu. Mentol a silice ze sibiřské jedle uvolňují svaly, obnovují rovnováhu a podporují jejich regeneraci. Přípravek odstraňuje svalové napětí a s ním spojené bolesti. Mentol postižená místa příjemně zchladí a kreatin pomůže dostat se zpět do kondice.

Ať už si chcete vyběhnout nebo plánujete vyjet na běžkách či třeba vyjít si s holemi, příprava se vyplatí. To platí pro všechny výkonnostní skupiny, takže nezáleží, jestli běháte pravidelně nebo jen občas, obojí je dobře.

Aerobní aktivity jsou to nejlepší, co si můžete dopřát. Nemusíte systematicky trénovat, postačí na sobě pracovat a vědět, co je pro vaši kondici dobré a současně vám vyhovuje. Jednoduše poslouchat svoje tělo a tím předejít zbytečným zátěžím pohybové aparátu i nechtěným následkům. Přečtěte si i naše další rady pro sportovce.

Komentáře (Celkem 3)

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

komerce 22.01.2018 07:48:36

Alfou a omegou přípravy na jakýkoliv vytrvalostní sport je dynamický strečink. Zvyšuje aktivitu svalů i jejich ohebnost, intenzivně prokrví tkáně a celkově zlepšuje pohyblivost. Navíc dokáže zlepšit termoregulaci a zlepšit výkon při menší námaze. Klouby je třeba zahřát, například hřejivou emulzí, a rozhýbat. Tím dojde k vylučování kloubního mazu, který chrání klouby a umožňuje pohyb.
Odkaz na článek

avatar

Sloviensko

rudo muž 22.01.2018 08:16:47

to je nadpis k nejakemu jinemu clanku ? ne?

jak se dostal k reklame na masticky ?

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Tachlovice

Celkem 7759,5 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:24 (2015)
půlmaraton: 1:23:23 (2015)
maraton: 3:17:32 (2015)

kaz67 muž 22.01.2018 11:35:37

a já hlupák trénuji tak, že převážně běhám, místo abych se jen natíral 8-O

Motto: hrozně rád běhám
avatar

Celkem 32726,59 km
Minulý měsíc 272 km
10 km: 0:42:16 (2022)
půlmaraton: 1:36:05 (2015)
maraton: 5:04:06 (2014)

Berenique žena 22.01.2018 18:05:12

>> kaz67, 22. 01. 2018 11:35:37

:-D 8-O :-D
Motto: "Enjoy nature and live."
Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.