Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Mám křečové žíly. Můžu sportovní kompresky? A jak je obléct?

Mám křečové žíly. Můžu sportovní kompresky? A jak je obléct?
foto: Royal Bay

komerční prezentace | 09.08.2018 | přečteno: 17754×

Víte, že sportovní kompresní produkty patří primárně na „zdravou“ nohu? Jejich nošení při žilních onemocněních dolních končetin jsou vždy na diskusi s ošetřujícím lékařem. Na trhu je bohužel v nabídce spousta „kompresek“, které mohou při již existujících zdravotních potížích dokonce stav zhoršit.

Nechceme vás děsit, ale je faktem, že sami na závodech potkáváme sportovce, kteří mají zaškrcené nohy od nevhodně konstruovaných lemů, špatně oblečené – natažené produkty a nosí kompresní doplňky, které jim na první pohled spíše škodí, než pomáhají. I když barvy a design jsou určitě zajímavým parametrem při výběru, neměly by být tím hlavním. Nejpodstatnější u kompresních doplňků jejich funkčnost, distribuce tlaku a jeho síla a kvalita zpracování produktu.

Pro výrobu sportovních kompresních produktů bohužel neexistuje žádná závazná norma. U zdravotních kompresivních punčoch jsou naopak velmi přesně specifikovány kompresní třídy (síla tlaku) s přesnou distribucí tlaku – to znamená, že je určeno rozmezí hodnot, které musí produkt v jeho jednotlivých částech (u kotníku, pod kolenem, aj.) dosahovat. Obecným doporučením, chcete-li si být jistí kvalitou a zpracováním, je vybírat si z nabídky firem, které mají zkušenosti z daleko přísnějšího a regulovaného zdravotnického prostředí. Na českém trhu se za takového výrobce považujeme my, ARIES se značkou ROYAL BAY®.

Od sportovní komprese může atlet očekávat především účinek na sval – a sice zpevnění lýtka a ochranu Achillovy šlachy, která lýtkový sval upíná k patní kosti. Proto je tlak v oblasti lýtka vyšší, než je tomu u zdravotních výrobků. Rychlejší distribuce kyslíku do svalu, zrychlení odplavování metabolitů a kyseliny mléčné je druhotným efektem, který má vliv na rychlejší regeneraci svalu.

U zdravotní komprese je však hlavním cílem podpora oběhového systému a svalové pumpy, zpevnění ochablých žilních stěn. Síla komprese se označuje kompresní třídou, která je určená dosaženými milimetry rtuťového sloupce (mmHg). Jedná se o odstupňovanou kompresi s nejvyšším tlakem v oblasti kotníku; ten postupně směrem vzhůru k srdci klesá.

ROYAL BAY® tým se snaží být ve stálém kontaktu s koncovými zákazníky přímo na sportovních akcích, kde klientům doporučí ten nejvhodnější produkt z nabídky s ohledem na jejich sportovní výkony a zdravotní stav. Častokrát jsme se setkali s rostoucí poptávkou po bezpečných „kompreskách“ pro sportovce, kteří mají potíže s žilní nedostatečností.

V portfoliu ROYAL BAY® jsou kompresní podkolenky skutečně pro každého. Máte-li potíže s křečovými žilami i vy, zvolte nyní bezpečné řešení pro zdravý pohyb v atraktivním sportovním designu. Už žádné „tělové“ punčochy na běh! Pozor jenom, vede-li „vaše“ křečová žíla přes podkolenní jamku a doporučil-li vám lékař nošení stehenních punčoch, nemůžeme bohužel aktuálně sloužit. Ale nebojte, vyvíjíme dál o 106!

Jak na to?

Oblékání kvalitních kompresek je někdy boj, ale existují fígle, které celou „akci“ zrychlí a zpříjemní. Jsou-li pro vás obrázky málo návodné, doporučujeme ke shlédnutí následující video.

ROYAL BAY® Therapy

Stálo nás to kus práce na vývoji a hodně testování, ale nyní můžeme představit další letošní novinku na trhu, zdravotní kompresivní podkolenky se sportovním designem, ROYAL BAY® Therapy, které zcela odpovídají 2. kompresní třídě (CCL 2) vyráběné dle evropsky uznávané normy RAL.

  • Funkčně totožný produkt z naší zdravotní řady Avicenum doporučují nebo předepisují lékaři svým pacientům k podpoře léčby křečových žil.
  • Tento produkt je zcela bezpečný pro celodenní a každodenní nošení. Na noc se podkolenky sundávají.
  • Je vyráběn z příjemného mikrovlákna a obohacen o antimikrobiální ionty stříbra.
  • Zásadní je správná volba velikosti. Měření končetiny se liší od ostatních sportovních „kompresek“, neboť se zohledňuje nejen obvod končetiny nad kotníkem, pod kolenem, ale také délku holeně (jak vyžaduje norma RAL u zdravotní komprese). Nabízíme tedy tři velikosti ve dvou délkách. Šest velikostních variant podle našich zkušeností dokáže „obléknout“ každého sportovce.
  • Na výběr je ze dvou nejoblíbenějších barev – černé a modré.
  • V lýtkové části jsou podkolenky opatřeny bezpečnostními reflexními prvky pro sportování za šera či špatného počasí.
  • Chodidlová část je oproti zdravotním podkolenkám doplněna o „neklouzavý vzorek“ s výhodami běžné sportovní ponožky
  • 2. kompresní třída, tj. 23 – 32 mmHg v oblasti kotníku

UŽITEČNÉ ODKAZY:

Facebook ROYAL BAY Česko & Slovensko: https://www.facebook.com/…ySportswear/

Webové stránky značky: http://cz.royalbay.eu/

Nejnovější produkt ROYAL BAY THERAPY: http://cz.royalbay.eu/…i-podkolenky

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

komerce 10.08.2018 08:07:43

Víte, že sportovní kompresní produkty patří primárně na „zdravou“ nohu? Jejich nošení při žilních onemocněních dolních končetin jsou vždy na diskusi s ošetřujícím lékařem. Na trhu je bohužel v nabídce spousta „kompresek“, které mohou při již existujících zdravotních potížích dokonce stav zhoršit.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.