Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Hlasujte o finalistech ankety o nejlepší běžecký závod druhé půli roku

Hlasujte o finalistech ankety o nejlepší běžecký závod druhé půli roku
foto: RunCzech

Daniela Havránková | 01.01.2019 | přečteno: 11112×

Zapisujete si už do nového diáře závodní plány na rok 2019? Jak si vybrat běžecké akce, když jich je v kalendáři přes dva tisíce? Nabízíme námi vytipované běhy druhé poloviny roku, na vás nyní je, abyste ty – podle vás – nejlepší poslali do finále naší každoroční ankety o závody jara a podzimu. Hlas dávejte v anketě pod tímto článkem. HLASOVÁNÍ UKONČENO

Podezřelé hlasy budou před finále vymazány. Do finále postoupí osmička závodů, jež od vás získají nejvíce hlasů. Ve finále se bude hodnotit neanonymně podle kritérií. Vítěze oznámíme cca v půlce února.

Babický 1/4maraton

Krosový závod ve středočeské obci a v okolních lesích je pověstný svou atmosférou. Sjíždí se sem řada výborných závodníků, jeho součástí bývá i živá hudební produkce.

Baroko maraton

Závod v okolí Manětína nepatří mezi lehké, ale je známý svou krásnou tratí. Již podruhé se tu závodilo také na stokilometrové tra­ti.

Běh na Šerák a Běh na Sokolí vrch

Dvojzávod v běhu na vrchu, unikátní víkendové sportovní klání v Jeseníku. Běh na Šerák láká tradičně českou vrchařskou špičku, která se zde utkává při domácím MČR a bojuje o kvalifikaci do reprezentace.

Běhej Lesy Bílá

Netradiční intervalový závod z vrcholu, na který běžce vyváží čtyřsedačková lanovka. Atraktivní trasa vede po hraničním přechodu a nabízí spoustu unikátních výhledů.

Běhej Lesy Boletice

Na start závěrečného závodu série se postavil rekordní počet účastníků. Běží se od jednoho z nejvýše položených rybníků v Čechách. Novinka v termínovce 2018.

Běhej lesy – Jizerská 50 Run

Zimní Jizerská 50 je nejznámější běžkařský závod. Trasa letní verze kopíruje zimní předlohu a čítá varianty na 12, 23 a 50 km.

Běhej Lesy – Vysočina

Nejtrailovější závod seriálu se běhá na rozhraní Čech a Moravy, delší trasa vede kolem nejvyšší hory Žďárských vrchů Devět skal. Jedinečný zážitek tvoří táhlé kopce nahoru, náročné terénní seběhy, nekonečné zelené lesní porosty i krásné výhledy do krajiny.

Běchovice-Praha

Závod s nejdelší historií v Evropě letos napsal svou již 122. kapitolu. Jako každoročně se zde konalo také Mistrovství republiky v běhu na 10 kilometrů.

Běžíme na hrad Veveří

Běžecký seriál pro celou rodinu vyvrcholil nedaleko Brna. Kromě hlavních tratí na 5 a 15 km nechyběly ani dětské závody či originální běh v brnění.

Birell Grand Prix Praha

Keňský závodník Rhonex Kipruto tu časem 26:46 zaostal pouhé dvě vteřiny za světovým rekordem, ženské startovní pole zase ovládla nejlepším letošním výkonem 30:19 jeho krajanka Caroline Chepkoech Kipkurui. Průběh večerní Prahou si však užili i mnozí další!

Brněnský masakr

Náročný ultrazávod v okolí Brna na 63 kilometrů, oblíbená lahůdka milovníků dálkových běhů.

Epo Trail Maniacs Slapy

Trasy 61, 47 a 33 km vedou cestou či spíše necestou kolem Slapské přehrady. Věci neznalý běžec se nebude stačit divit, jaké převýšení se dá nastoupat na závodě „podél vody“.

Hornická desítka

Severomoravská podzimní klasika, která přilákala celkem 2584 běžců včetně mnoha elitních závodníků.

Hostýnská osma

Oblíbený závod vedený po Hostýnských vrších. Trať má tvar osmičky, měří 69 kilometrů a nastoupáte na ní cca 3100 metrů.

Hronov-Náchod

Tzv. Běchovice Východních Čech se běžely již pojedenašedesáté. Závodníci tu nyní soupeří mezi dvěma městy na certifikované 10km trati.

Janské Lázně-Černá hora

Závod je součástí Českého pohár v běhu do vrchu. Běžce vede z kolonády horského lázeňského městečka na vrchol Černé hory, na trati o délce 8,6 km tak nastoupají 650 výškových me­trů.

Jesenický maraton

Pravý horský maraton a půlmaraton po hřebeni Jeseníků z Ramzové do Červenohorského sedla se konal letos již podesáté.

Klánovický půlmaraton

Čtvrtý ročník velmi povedeného závodu, který si však našel velkou oblibu již od svého premiérového konání. Krom hlavní půlmaratonské trati se závodilo i na 10 kilometrů, samostatná trasa byla i pro canicross a dětské závody.

KTRC Motolské jamky

Velkolepé finále seriálu Kilpi Trail Running Cup se odehrálo na netradičním místě – na pražském golfovém hřišti.

KTRC Česko – německý půlmaraton

Půlmaraton a pětka vedená po zaniklých obcích česko-německého pohraničí.

KTRC Krkonošská padesátka

Nejdelší závod seriálu KTRC. Hlavní trať měří 50 kilometrů, vede přes vrcholky a také v přísně chráněných částech Krkonoš. Letos se na ní odehrálo MČR v Ultra SkyMarathonu. Doplňkovou trasou je půlmaraton a 5 km.

KTRC Lipenský půlmaraton

Na tomto závodě ze serie KTRC se mimo jiné proběhnete stezkou korunami stromů (v rámci hlavní trasy závodu).

KoloBěh Říp-Praha

Jediný dokonale genderově vyvážený závod v ČR. Z Řípu do pražské Troji po červené značce, bezmála 50 km a ve dvojici, vždy s jedním kolem.

Liberec Nature Run

Novinka z dílny RunCzech, která běžce vyvedla z města ven do krásného prostředí Jizerských hor.

Maraton Hradec Králové

Již popáté se konal běh historickým centrem města i přilehlými lesy, součástí akce byl i půlmaraton.

Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem

Poslední půlmaratonské zastavení z dílny RunCzech s ikonickým průběhem severočeskou chemičkou a kolem Labe.

Miřejovický půlmaraton

Běhá se tradičně koncem července. Rovinatá trať vede kolem Labe a na zpáteční cestě se proběhnete areálem Veltruského zámku.

Moravský ultramaraton

Sedmidenní etapový závod, kdy každý den uběhnete maraton s cílem v Lomnici. Tradiční moravská ultra výzva.

Night Run Praha

Pražské zastavení zážitkové série večerních běhů s čelovkou se konalo opět na Letné. Jedná se již o šestý ročník seriálu.

Prague Park Race Prokopské údolí

14 nebo 8 kilometrů údolím mezi skalami i po hřbetech s výhledy do údolí.

Pražská stovka

Jubilejní 25. ročník vedl po stopách prvních ročníků akce na jih od Prahy. V číslech to znamenalo 125 km a 4500 m.

Pražský maraton ve Stromovce

Druhý nejstarší maraton v Čechách nabízí téměř ideálně rovinatou trať vedoucí v deseti okruzích přes pražský park Stromovka. Závod nese podtitul Memoriál Iva Domanského, který (nejen!) zde dlouhá léta komentoval.

Půlmaraton Moravským krasem

První ročník závodu tenkrát ještě na 25 kilometrů se konal již v roce 1957. Trasa vede krásnou přírodou, první půlka spíše do kopce a druhá z kopce. V roce 2018 se organizace ujala TJ ASK BLANSKO.

RunTour Pardubice

Poslední závod letošní série RunTour se odehrával na Pardubickém dostihovém závodišti.

RunTour Praha

Pražské zastavení osmidílného seriálu běhů na pět a deset kilometrů se konalo tradičně na pražské Ladronce.

Silvestrovský běh Jardy Štercla

Starobělské Lurdy

Akce, která si vysloužila přezdívku „Ostravská Velká kunratická“.

Štěpánský běh v Kyjově

Nejstarší běžecký závod na okrese Hodonín, koná se od roku 1963. Letos zde zazářil Jirka Homoláč.

Trailová Závist

Náročný kros pořádaný skyrunnerskou dvojicí Honzou Bartasem a Zuzkou Bartasovou (Urbancovou) nabízí 17kilometrové proběhnutí mimo asfalt téměř pořád nahoru a dolů v zimní přírodě.

Třeboňský maraton a půlmaraton

Rychlý maraton v přírodě s minimálním převýšením vedoucí lesem mezi rybníky a loukami CHKO Třeboňsko se startem a cílem na historickém náměstí Třeboně, s možností běžet i poloviční distanci.

Valachia Run

Jedenáctý ročník terénního běhu pořádaného BK Vsetín. Přestože museli pořadatelé čelit řadě nepříjemných překážek a změn, sešly se téměř tři stovky fandů běhu.

Velká kunratická

Závod, bez kterého si řada běžců ani nedokáže představit podzim. 3,2 km s legendárním výběhem na Hrádek prověří síly každého běžce.

Vinařský maraton a půlmaraton

Závod pořádaný sympatickým spolkem Báječné ženy v běhu, běží se mezi vinicemi, převážně po cyklostezkách mezi obcemi Velké Bílovice, Čejkovice a Vrbice.

Vokolo Priglu

Devátý ročník brněnského závodu na 14 kilometrů kolem Brněnské přehrady přivítal v cíli bezmála 2300 běžců! Trať nejrychleji zvládl tradiční „maskot“ závodu Jirka Homoláč.

Winter SkyRace

Poslední závod letošní skyrunningové sezony se odehrál jako obvykle na Ještědu s hojnou účastí české vrchařské špičky.

Zapomenuté hory

Horský závod po opuštěných Rychlebských horách. Pořadatelé připravili trasy na 26, 46 a 76 kilometrů.

Zátopkova 10

Závod, vedoucí po trasách, kde Emil Zátopek skutečně běhal a zaléval půdu svým potem. Uskutečnil se již podruhé v neděli 11. srpna 2019 v Lomené aleji ve Staré Boleslavi po lesních cestách na dvou pětikilometrových okruzích. A poběží se intervalově, což není zcela obvyklé, aby si každý účastník ten svůj výkon náležitě vychutnal.

Zátopkův zlatý týden

Série běžeckých závodů, které oslavují tři zlaté medaile, jež Emil Zátopek vyhrál na Letních olympijských hrách 1952 v Helsinkách v běhu na 10 000 m, 5 000 m a v maratonu.

Zkus noční Kuks

Letos se uskutečnil již čtvrtý ročník běžeckého dobrodružství. Závodníci běželi za svitu čelovky velkolepým barokním komplexem bývalých lázní s hospitálem a jeho okolím.

Žebrácká pětadvacítka

Tradičně na začátku srpna se běhá krásnou křivoklátskou přírodou. Jednookruhový závod je pověstný poměrně náročným profilem a zpravidla horkým počasím.

Pozn.: Do ankety jsme dodatečně přidali dalších devět závodů mimo tento seznam.

Anketa

Který závod by podle vás měl postoupit do finále ankety o top akci druhé poloviny roku 2018?

 
20 hl.
 
10 hl.
 
107 hl.
 
2 hl.
 
47 hl.
 
6 hl.
 
27 hl.
 
3 hl.
 
1 hl.
 
7 hl.
 
1 hl.
 
12 hl.
 
29 hl.
 
6 hl.
Celkem hlasovalo 594 uživatelů.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 01.01.2019 15:25:13

Zapisujete si už do nového diáře závodní plány na rok 2019? Jak si vybrat běžecké akce, když jich je v kalendáři přes dva tisíce? Nabízíme námi vytipované běhy druhé poloviny roku a pár dní budeme přijímat i tipy na další, které vás zaujaly a patří podle vás do finále naší každoroční ankety o závody jara a podzimu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.