Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

ANKETA: Hlasujte pro nejlepší závod podzimu

ANKETA: Hlasujte pro nejlepší závod podzimu
foto: Běh republiky

Daniela Havránková | 23.11.2019 | přečteno: 14728×

Spřádáte již běžecké plány na příští rok? Je dobré začít ohlédnutím za tím uplynulým. V tradiční anketě vybíráme nejlepší závod druhé půlky roku. Který by to měl být podle vás? SEMIFINÁLE JE U KONCE, HLASUJTE VE FINÁLE

Do finále postoupí osm běhů s největším počtem hlasů. Opět budeme před finále kontrolovat podezřelé hlasy ze stejných IP adres, takže prosíme o maximálně férový přístup a jeden hlas jen a pouze pro jednu akci!

Babický 1/4maraton

Krosový závod pověstný svou jedinečnou atmosférou, na který se sjíždí řada výborných závodníků, milý běžecký happening. Letos se účastníci museli spokojit s kratší trasou o délce 9,2 km z důvodu prací v lese.

Baroko maraton

Aneb Cross Country běh pro každého. Závod v okolí Manětína nepatří mezi lehké, ale pyšní se krásnou tratí. Z 80 procent ji tvoří lesní a polní cesty, zbytek pak silnice III. třídy. Nechybí tu ani kratší varianty, 100km lahůdka či dětské běhy.

Běhej lesy Bílá

Jediný závod v České republice, kde se vyvezete čtyřsedačkovou lanovkou na vrchol sjezdovky a zde teprve odstartujete. Závodí se tedy intervalově a do poslední chvíle nevíte, jak si vedete oproti soupeřům.

Běhej lesy Brdy

Závod v CHKO Brdy vede bývalým vojenským újezdem, který byl po 70 let uzavřen veřejnosti. Proběhnete se tu „zapovězeným lesem“, po hrázi Padrťských rybníků i přes zaniklé obce, krásnou panenskou přírodu… Zdařilá akce navzdory rozmarům počasí, které tu v minulosti přineslo jak silný liják, tak tropické vedro.

Běhej lesy – Jizerská

Jizerská 50 je nejznámější běžkařský závod v Čechách. Trasa její letní verze kopíruje slavnou zimní předlohu. Na výběr je i kratší varianta.

Běchovice-Praha

Závod s nejdelší historií v Evropě a druhý nejstarší běžecký závod na světě s nepřerušenou tradicí! Jako každoročně se zde konalo také Mistrovství České republiky v běhu na 10 kilometrů, ve kterém triumfovali Vít Pavlišta a Vendula Frintová.

Birell Grand Prix Praha

Závod noční Prahou, kde si dávají již pravidelně dostaveníčko špičkoví běžci a běhají se tu nejlepší světové časy! Úvodní start je vyhrazen běžkyním na polovičním 5km adidas běhu pro ženy.

Brněnský masakr

Náročný ultrazávod v okolí Brna na 63 kilometr vede po turistických trasách a zpevněných cestách. I když nejde o horský běh, převýšení je úctyhodných 2314 metrů.

City Cross Run Česká Lípa

Rekordní účast zdobí závod v České Lípě. Pod heslem „městem a přitom přírodou“ se skrývají zážitkové trasy na 16, resp. 7 km.

Cutt Jeseníky

Trail na 16, 30 a 61 km. Běh mechovým srdcem Hrubého Jeseníku. Akce je součástí Czech Ultra Trail Tour.

Černá hora Skyrace

Novinka v termínovce z dílny zkušených pořadatelů běžeckých závodů v terénu nabídla jedinečný zážitek v Krkonoších s parametry 31 km /+2000 m a 12 km/+700 m. Většina závodu tu vede po nezpevněných cestách a v hřebenových partiích nejvyšších českých hor.

Čertovskej wintertrail

Terénní běh na 33,3 resp. 16,6 km v kopcích a kopečkách, v lesích a mezi skalami v okolí Hamru na Jezeře. Krásná příroda, náročný profil a skutečně terénní trasa. Závod s čertovskou a rodinnou atmosférou, který pro svoji pohostinnost sami závodníci začali nazývat „gastrotrail“. Má omezenou kapacitu 250 lidí.

ČSOB Hradecký maraton a půlmaraton

Oblíbený závod s minimálním převýšením jako stvořený pro osobáky. Rychlá trasa vede historickým centrem i městskými lesy a jedná se o jeden z nejhezčích závodů svého druhu.

Dačického 12

Členitý běh v terénu údolím Vrchlice a Bylanky a zčásti po asfaltových cestách Kutné Hory a okolí. Sympatická akce v působivých kulisách architektonického skvostu. Start i cíl je přímo u Svaté Barbory.

Eleven půlmaraton Českým rájem

Závod v běhu na 20 km v Českém ráji. Krásná trasa přírodou a jedinečná příležitost proběhnout srdcem Českého ráje, na dohled mít zříceninu hradu Trosky a běžet přímo skrz nádvoří hradu Kost.

Epo Trail Maniacs Slapy

Trasy 61, 47 a 33 km vedou cestou či spíše necestou kolem Slapské přehrady. Věci neznalý běžec se nebude stačit divit, jaké převýšení se dá nastoupat na závodě „podél vody“.

Forestova šestka

Krásný terénní závod na 6,1 km v říjnu v obci Záluží u Třemošné. Původně klubová akce přerostla ve veřejný závod.

Hornická desítka

Městský běh s tradičně vysokou účastí vede centrem Místku na rovinatých okruzích ulicemi a parkem. Součástí závodu jsou masové běhy a lidový běh.

Hory-Bory

Novinka v letošním kalendáři, štafetový běh ze severu na jih Moravy. Podobně jako další týmové závody po republice těžil z aktuální velké poptávky po firemních a klubových kláním, navíc se podařilo namalovat překrásnou trasu.

Hronov-Náchod

Tzv. „Východočeské Běchovice“. První ročník se uskutečnil již v roce 1928, kontinuita závodu sice nebyla nepřetržitá, přesto se borci letos postavili na start již 62. ročníku. Organizátoři se tentokrát vrátili k tradiční délce 8850 metrů.

INOV-8 Hostýnská osma

Oblíbený závod jednotlivců a dvoučlenných týmů vedený po Hostýnských vrších. Trať má tvar osmičky, měří 69 kilometrů a nastoupáte na ní cca 3100 metrů.

Kašavský kros

Krosový závod na 16 km nebo 7 km převážně po naučné stezce kolem Kašavy u Zlína. Závod byl letos součástí běžeckého seriálu Běhy Zlín.

Jesenický maraton

Pravý horský maraton a půlmaraton (22 km) po hřebeni Jeseníků z Ramzové do Červenohorského sedla se konal letos již pojedenácté. Závod je součástí Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje.

Klánovický půlmaraton

Zdařile organizovaný závod si našel velkou oblibu již od svého prvního ročníku a láká hobíky i eliťáky. Krom hlavní půlmaratonské trati se běhá i kratší 10km běh a součástí je též canicross a dětské závody.

Koloběh Říp – Praha

„Fakt těžkej a hodně hustej závod. Můžeme Vám slíbit bahno, déšť, sníh, led, zimu a možná i slunce. Nakonec ale budete všichni šťastní,“ slibují pořadatelé Hanka Dvorská a Martin Gabla. Závod je pro dvojice žena + muž a 1 kolo. Jeden z dvojice jede na kole, druhý běží. Startuje se na vrcholu hory Říp a běží se 50 km do Prahy.

Liberec Nature Run

RunCzech umí postavit atraktivní závod i v přírodě. Kopcovitá 23km trasa po CHKO vede žulovým mlýnem a na vrchu čeká krásná přehrada.

Mizuno Trail Running Cup Krkonošská padesátka

Nejdelší závod seriálu, hlavní trať měří 50 kilometrů, vede přes vrcholky a dostanete se i do přísně chráněných částí Krkonoš. Doplňková trasa je půlmaratonská, také s výživným převýšením, a doprovod si může zkusit alespoň 5 km.

Mizuno Trail Running Cup Maraton Praha – Dobříš

Novinka v termínovce, ovšem s dávnou historií, to je obnovený první český maraton. Trať o celkové délce 44 km vedoucí přes Brdy ve své „premiéře“ sedla nejlépe manželům Gerychovým.

Mizuno Trail Running Cup Lipenský půlmaraton

Na tomto závodě ze série MTRC se mimo jiné proběhnete působivou stezkou korunami stromů.

Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem

Poslední půlmaratonské zastavení z dílny RunCzech s ikonickým průběhem severočeskou chemičkou a kolem Labe.

Miřejovický půlmaraton

Běhá se tradičně uprostřed letních prázdnin. Rovinatá trať vede kolem Labe a areálem Veltruského zámku. Součástí je i pivní půlmaraton.

Moravský ultramaraton

Sedmidenní etapový závod na Moravě, kdy každý den uběhnete maraton. Výzvou jsou nejen uběhnuté km, ale i nastoupané výškové metry, různorodý terén a obvyklé teplé počasí. Unikátní sérii pořádá legenda českého ultra Daniel Orálek.

Night Run Praha

Pražské zastavení zážitkové série večerních běhů s čelovkou se konalo opět v Letenských sadech v Praze.

Pražská stovka

Drsná stovka konaná tradičně na začátku prosince letos s podtitulem „Ze západu“ měřila 135 resp. 62 km. Závod vyniká svou náročností i bezchybným značením tras.

Prague Park Race Prokopské údolí

14 nebo 8 kilometrů údolím mezi skalami i po hřbetech s výhledy do údolí

Pražský maraton ve Stromovce

Druhý nejstarší maraton v Čechách nabízí téměř ideálně rovinatou trať vedoucí v deseti okruzích přes pražský park Stromovka.

Půlmaraton Moravským krasem

První ročník závodu tenkrát ještě na 25 kilometrů se konal již v roce 1957. Trasa vede krásnou přírodou. K jejím zajímavostem patří i to, že první půlka vede do kopce a druhá z kopce. Druhou polovinu tak má většina běžců rychlejší než první.

Rock Point Horská výzva Jeseníky

Závod oblíbeného seriálu horských běhů po celé ČR nabízí tratě o různých délkách. Startovat mohou jednotlivci, dvojice i tým člověk-pes ve speciální disciplíně dogtrekking. Zastavení v Jeseníkách patří mezi nejvyhledávanější.

RunTour Liberec

Zastávka seriálu na severu Čech, která zavede na nejhezčí místa regionu, mívá obtížnější parametry než ostatní silniční závody s rovinatým profilem. Letos si s ní poradil nejlépe na hlavní 10km trase místní rychlík Vít Pavlišta.

RunTour Olomouc

Hanácká metropole prý patří mezi nejlepší města pro běhání, alespoň co se atmosféry týče. Lidé v Olomouci mají běžce rádi a i samotné město je atraktivním turistickým cílem.

RunTour Praha

Pražské zastavení osmidílného seriálu běhů na pět a deset kilometrů se konalo na pražské Ladronce a místních stezkách, kde se dobře trénuje i závodí.

RunTour Pardubice

Poslední závod letošní série RunTour se odehrál na Pardubickém dostihovém závodišti, netradičním to dějišti běžecké akce.

Sokolský běh republiky

Oslava pohybem aneb novinka, která se letos představila na mnoha místech ČR 28. října jako připomínka 101 let od vzniku republiky a 30 let občanské svobody od Listopadu 1989.

Starobělské Lurdy

Téměř 1300 běžců se letos zúčastnilo závodu, který si vysloužil přezdívku „Ostravská Velká kunratická“. Letošní pátý ročník vyhrál poprvé vícenásobný účastník Marek Causidis.

Trailová Závist

Komorní akce pořádaná skyrunnerskou dvojicí Honzou Bartasem a jeho ženou Zuzkou nabízí 17kilometrové výživné proběhnutí mimo asfalt téměř pořád nahoru a dolů.

Třeboňský půlmaraton a maraton

Druhý ročník přinesl vylepšení tras. Akce láká na rychlý maraton v přírodě s minimálním převýšením. Běží se v CHKO a dobíhá se na historické náměstí v Třeboni. A do poslední chvíle se můžete rozhodnout, zda poběžíte celý maraton či jen půlmaraton

Velká kunratická

Závod, bez kterého si řada běžců ani nedokáže představit podzim. 3,2 km s legendárním výběhem na pověstný Hrádek prověří síly každého běžce a běžkyně.

Vinařský maraton

Závod konaný na podzim Báječnými ženami v běhu se odehrává na dvou okruzích mezi zlátnoucími vinicemi. Krom maratonu jste se mohli zúčastnit i půlmaratonu. Závod se konal i letos jako MČR veteránů.

Vokolo Priglu

Prestižní závod na 14 kilometrů kolem Brněnské přehrady přitahuje řadové běžce i slavná jména. Akce je oblíbenou baštou Jirky Homoláče, mnohonásobného vítěze a místního patriota.

Winter SkyRace

Poslední závod letošní skyrunningové sezony se odehrál jako obvykle na Ještědu. Letos se běžci poprali s pořádně zimními podmínkami v podobě mrazivého vzduchu, mlhy a čerstvé sněhové nadílky.

Zapomenuté hory

Horský závod po opuštěných Rychlebských horách, v úchvatné přírodě u nás i v polském příhraničí. Pořadatelé připravili tradiční trasy na 26, 46 a 76 kilometrů a letos k nim nově přidali i „stovku“, přesně 101 km.

Zátopkův zlatý týden

Běžecká série tří závodů, které se konají na počest třech vítězství Emila Zátopka na olympiádě v Helsinkách 1952. Běží se desítka a pětka na dráze a také maraton – vše v jediném týdnu stejně jako kdysi legendární vytrvalec.

Zátopkova desítka

Závod v Lomené aleji po lesních cestách na dvou 5 km okruzích, kde trénoval sám Emil! Běhá se intervalově, mimo hlavní závod na 10 km s certifikací bývá také připravena štafeta na 2× 5 km a dětské závody.

Žebrácká pětadvacítka

Tradičně na začátku srpna se běhá krásnou křivoklátskou přírodou. Jednookruhový závod je pověstný poměrně náročným profilem a zpravidla horkým počasím. V hledáčku ho mají domácí rychlíci i elitní běžci ze zahraničí.

Hlasujte výhradně v anketě pod tímto článkem. Hlasovat je možné pouze jednou a jen pro jeden závod. Podezřelé hlasy vymažeme. Po zhruba dvou týdnech vybereme finalisty ankety s největším počtem vašich hlasů a ty budete hodnotit neanonymně, podle vybraných kritérií. Závod podzimu pak vyhlásíme počátkem února.

Komentáře (Celkem 5)

Nalezené položky: 6 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 23.12.2019 10:20:43

Spřádáte již běžecké plány na příští rok? Je dobré začít ohlédnutím za tím uplynulým. V tradiční anketě vybíráme nejlepší závod druhé půlky roku. Který by to měl být podle vás? Do našeho výběru prověřených „matadorů“ i několika letošních novinek můžete přidat také svůj vlastní tip.
Odkaz na článek

avatar

Praha, Jičín

Celkem 3779 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:30 (2009)
půlmaraton: 1:34:41 (2011)
maraton: 3:32:34 (2009)

Sandera muž 23.12.2019 12:56:25

To je jak srovnávat hrušky s jabkama:-) Chtělo by to rozdělit do 100 účastníků, do 500, 1000 a víc. Nebo nějak podobně. Za mě jasně MUM, ale pokud by tam bylo nad 100 na celý MUM, tak to ztratí kouzlo.

avatar

Tomson muž 31.12.2019 09:39:13

Dobrý den, prosím o přihlášení do soutěže o nej závod podzimu. Kašavský kros, krosovy závod na 16km (700m⬆) nebo 7km (300m⬆) převážně po naučné stezce kolem Kašavy u Zlína. Závod byl letos součástí běžeckého seriálu Běhy Zlín. www.kasavskykros.cz Děkuji. S pozdravem Tomáš Minařík

avatar

Plzen

Celkem 192,84 km
Minulý měsíc 0 km

jiricipra muž 02.01.2020 22:26:01

Prosím přidat závod Forestova šestka, terénní závod na 6km, Plzen-Záluží

avatar

Hanka Dvorska žena 07.01.2020 15:35:22

Prosím zařadit i závod Koloběh Říp – Praha, letos 28.ročník. Závod bude mít vždy max 400 startujících – kapacita hory Říp je omezena!! :-)

avatar

radka.ouhrabkova žena 08.01.2020 21:51:26

Pro kompletnost bych prosila zařadit i závod Čertovskej wintertrail – Terénní běh na 33,3 resp. 16,6 km v kopcích a kopečkách, v lesích a mezi skalami v okolí Hamru na Jezeře. Krásná příroda, náročný profil a skutečně terénní trasa. Závod s čertovskou a rodinnou atmosférou, který pro svoji pohostinnost sami závodníci začali nazývat „gastrotrail“. Závod však má omezenou kapacitu 250 lidí.

Nalezené položky: 6 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.